8 Kasım 2009 Pazar

ben bir gayim

What is the difference between gay and bisexual?

Someone who identifies as bisexual is emotionally, romantically, sexually and relationally attracted to both men and women, though not necessarily simultaneously; a bisexual person may not be equally attracted to both sexes, and the degree of attraction may vary as sexual identity develops over time.

human rights campaign

kaçtır bu konuda yorum alıyorum. benim biseksüel değilde gay olduğum muhabbetleri geçiyor satır aralarında. yok nasıl biseksüelmişim. rüyamda erkek aklımda erkek. hergün niye kız erkek grup içinde yatıp, kalkmıyomuşum. falanda filanda. daha öncede dedim, bu tanımı kendime ben yapmadım diye. bu hayatım boyunca bi kere gittiğim ve sanırım bi dahada asla objektif işinin ehli bir psikiyatr'ın tanımı. ha belki o da yanılmıştır. yada o yaptığı testler sorduğu sorular gerçekçi değildi. yada üstteki ingilizce kısımdada vurgulandığı gibi o günlerden bugünlere hislerim çok değişti. belki de hypocrite'ın dediği gibi bir kabullenme sürecindeyimdir. şimdilik kendimi biseksüelim, evet bir bayanlada olabilirim diye avutuyorumdur ama ilerde bu avuntu bitecektir. kadınlara ne cinsel nede duygusal arzum kalacaktır.

toplamda bu konuda yorum yapan herkesin yaptığı bi yanlış var. yada bilinçaltlarından fışkıran bişi bu belkide. heteroseksüellik, homoseksüellik ve biseksüellik arasında bir sıralama yaptıklarını farkediyorum. yani biçok insan kafasında bi kere heteroseksüelden biseksüele ordanda gay'e bir sıralama yapmış. ancak böyle bir sıralamayı aklında besleyen biri benim biseksüel olduğumu iddia ederek daha üstün hissetmemi sağladığımı düşünebilir.

ben görüşümü söyliim; bence hepsi aynı insan. aynı şekilde cinsel yeteneklere sahip, aynı sperm ve yumurtaya sahip kişiler. ben asla birini diğerinden üstün görmüyorum şuanda. sadece zor bi hayat olması nedeniyle doğan her çocuğun bu genlerden uzak doğmasını diliyorum yada ne biliim daha sonraki dönemde bu tür hisleri oluşturacak tetikleyici şeylerden uzak kalmalarını istiyorum. tamam deliler gibi hoşgörülüyüm diyemem, evet feminen bi homoseksüel yada heteroseksüel adamın yanında duramam. ama bu onları aşağılık gördüğüm manasına gelmez. o da öyle yapmaktan mutlu, ne yapabilirim. kaldıki daha öncede dedim, ben biseksüelliğin daha zor bir tercih olduğuna inanırım. asla netleşmeyen bir cinsel yöneliş bu. biseksüel bir adam evlense bile aklının bi tarafı hemcinsini düşünür ve bu düşünme adamın ruhunu kemirecek hale gelir mesela. yada diyelim bi erkekle eşcinsel bir hayat kursa bile aklının bi tarafı "abicim kadınlarla bir hayat kursan ne olurdu, bildik aile yapısı, hem baba olmuştun, toplumda kabul edilmiştin" der mesela.

birde ben zaten kendime gay demekten utanacak biri değilim, biseksüelliği gaylikten üstün görmüyorum, biseksüelliğinde bir oranda homoseksüellik olduğunu biliyorum ve kaldıki evet şuan hislerim ve yaşadığım hayat itibariyle tamamen gay bi hayat yaşıyorum. mutlu muyum??? mutluyum. bu cevap yeterli benim için. bu yüzden "gay" tanımı beni asla rahatsız etmiyor.
ama bir tanıma sokulmak zorundalığı gerçekten rahatsız ediyor.
ben aliyim. yani ben bi bireyim. çizilmiş çizgilerin arasında bir yerdeyim. benim bile hala kestiremediğim bi yerdeyim. hayatıma biri girdi, bi erkek, yorgun kalbime tenime ruhuma dokundu, var olan tüm dengelerim bozuldu. oysa biri bana iki yıl önce bi erkeği hayatının en büyük yerine koyacaksın dese gülüp geçerdim. ama şimdi durum öyle. o yüzden bana şusun diye dikte etmeniz cidden rahatsız hissettiriyor. acaba siz kendinizi heteroseksüel yada homoseksüel olarak tanımlayabilirken birinin arada bilmediğiniz bi yerde olması rahatsızmı hissettiriyor. oysa dünyada biseksüellik kavramı çoktan anlaşılmış ve bu konuda dayanışma sağlayan çoğunluğunu heteroseksüel gibi görünen evlilerin oluşturduğu topluluklar dernekler falan var. sayıları azımsanmayacak kadar büyük hemde.

merak ediyorum, ben bi kızı böyle sevmiş olsaydım ve kafamdan erkekleri tamamiyle atmış olsaydım bu seferde bana heteroseksüel mi diyecektiniz. neredeyse iki yıl önce boktan bişekilde terkedilmiş olmasaydım şuan bir baba bile olabilirdim oysaki. bu defa yine biseksüel olduğuma inanmayacaktınız değilmi.

neyse ben bu tanım kavgalarından cidden sıkıldım. site ismini aldığım zaman ahmet yoktu hayatımda. ortada biyerde dolanıyordum yada ortadan daha farklı bi yerde. ama şuanda ortadan çok uzakta homoseksüelliğin direkt dibinde bi hayatım var. aklıma bir kadını tekrar sevebileceğim hatta aşık olabileceğim evlenebileceğim baba olabileceğim sorusu gelmiyor. enazından şimdilik gelmiyor. o yüzden bundan sonra bu konuda eleştiri duymamak için söylüyorum. evet ben bi gayim, erkek arkadaşımda bi gay. o hayatımda olduğu müddetçede gay olmak zerre rahatsızlık vermiyor. kızlara zerre bişey hissetmiyor kalbim. erkeklerede bişi hissetmiyor. çünkü kalbim full dolu. ömrüm boyunca ne böyle sevdim nede sevildim. o varken aklıma kadınlar yada erkekler gelmiyor. aklıma sevdiğim kişinin erkek olduğu bile gelmiyor çoğu zaman. o işte, o, biri, sevdiğim insan. beni seven insan. birtek sevgi var arada, herşeyin zehiri ve panzehiri olan sevgi. herşeyin dengesini sağlayan ve dengeleri altüst eden sevgi. bitti. nokta.

31 yorum:

  1. neden herkes feminenlerden vebalıymış gibi kaçıyo? neden hiç kimse feminenlerle bir ilişki düşünmüyo? işin kötü tarafı şu ki feminenler de feminen olmayanlardan hoşlanıyo, yani kendilerini hiç sevmeyenlerden

    YanıtlaSil
  2. Çok dolu dolu bir yazı olmuş, İçtenliğinden ve cesaretinden ötürü seni tebrik ediyorum. Kalıplaştırıldığımız, isteklerimizin ya da düşündüklerimizin hiçe sayıldığı bir zamanda ve toplumda yaşıyoruz. Bu nedenle yazılarında bulduğum samimiyet,gerçeklik ve duygusallık gerçektende zor bulunur birşey...
    Bu arada aşk hayatında yakaladığı mutluluğun darısı başıma :)

    YanıtlaSil
  3. Allah sizi lut kavmine verdiği gazabın benzerinden korusun...Annenize ve babanıza bu büyük günah ve acı karşısında dayanma gücü versin.

    YanıtlaSil
  4. Homo,hetero,lez,gay,bi...

    Ne olursan ol, hissettiklerin ve kişiliğin aynı.Senin de dediğin gibi cinsel tercihler ne seni daha üstün ne de diğerlerinden daha acınası yapar.İnsan aynı insan diyorsun ya seni var eden erdemler senin cinsel tercihine endeksli değil ki...Benim aylardır zevkle takip ettiğim Bi ve cidden saygı duyduğum karakteri senin gay ya da bi olmanla,sevgilinin hemcinsin ya da karşı cinsin olmasıyla alakalı olmadığı gibi, yaşadığın yer,iş,din ve dil tercihinle de alakalı değil.Karakterin ve benim için hayattaki duruşun önemli.

    Her daim söylüyorum, beni sadece sevginin büyüklüğü ve dahası sevginin arkasında bu kadar durman ilgilendiriyor.Belki de imkansızlığa rağmen aşkını yaşama arzunu ve yaşam içindeki özeleştirilerini takdir ediyorum.

    Herkesin lise yıllarında ve ötesinede felsefe dersi aldığını tahmin ediyorum.Bu derste mutlak surette "ayrımcı düşünce sistemini", yeni ismiyle "etiketlenmeyi" eminim herkes şiddetle eleştirmiş,faşist,cinsiyetci ve dahasını destekleyen insanların aleyhine konuşmuştur.Sana gay ya da bi, bana hetero ya da feminist,genç bir anne'ye muhafazakar ya da sahte denmesi tamamen etiketlenmekten şikayet edip de kendisini bu konuda ezik hisseden birilerinin bastırma duygusu bence...

    Yine uzatmadan ve abartmadan,"Ne olursan ol yine gel" diyen Mevlana gibi, ister gay ister Bi ol benim için yerin ve değerin aynı derecede...Bunu bil ve o sevgi dolu yüreğini hep koru!Yüreğini bir erkek için atıyor diye eleştirenlere inat ve dahası sevgili Bi,bence yüreğinin hemcinsin için sevgiyle atması yüreğinin bir kadın ya da insanlar için nefret dolu atmasından daha gurur verici!

    Yaradan sizi korusun...

    YanıtlaSil
  5. feminen, aslında düşündüğün gibi değil. yani maskülen olupta feminen seven eşcinseller çok. ama denk gelme meselesi belki. ayrıca vebalı olduğunuzu düşünmüyorum :) yani eskiden çok katıydım ama kendi hislerimi keşfettikçe feminenleride anlayabiliyorum. sadece seçme hakkım olduğunda uzak duruyorum. umarım üzücü bi laf etmemişimdir. öyle olduğunu düşünüyorsan cümlemi silebilirim yada değişebilirim.

    katrankarası, burama geldi de yazdım. teşekkür ederim yorum için. belki yazdıklarım kırıcı gibi görünebilir ama benim fikirlerim. umarım derdimi anlatabilmişimdir. bu arada umarım sen daha mutluluk dolu şeyler yaşarsın.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. adsız, ben kuranı okudum. orda sevmenin günah olduğu yazmıyordu. cinsellik konusunda savunma yapacak dini bir bilgim yok. o yüzden duana ancak "amin" diyebilirim.

    noneless, sen söylerken anımsadım o günleri. hani dedinya kalbinin bi erkek için sevgiyle atması, bi kadın için nefretle atmasından iyi diye. aslında tam olarak buydu yaşadığım. terkedilme sonrası öc alır gibiydim kadınlardan. ciddiye almama, önemsememe, onları et parçası gibi görme. hatta sevgiye sevmeye karşı nefret doluydum. tek istediğim kendime ve herkese zarar verdiğimi bile bile bi şekilde tatmin olmaktı. şuanda o günlerimi tahlil edecek kadar o günlere uzağım. sen söyleyince farkettim inan.

    YanıtlaSil
  7. keşke dikkatli okusaydın kuranı, sevmek kuşlar böcekler bitek bunları okuduysan yanılıyorsun(yukarıdaki duayı ben yazmadım bu arad başka bir adsız) zira kuran bir romantizm yada şiir kitabı değildir. peki biseksuel, annenin babanın yüzüne baktığında onların duyacağu acıyı hiç düşünebiliyormusun.oğullarının bir erkekle seviştiğini hatta tüm detaylarına kadar internette afişe ettiğini bilseler ne düşünürlerdi sence.bu blogta herkes pek bi romantik pek bi aşk sevgi saygı düşkünü ama.. üzerine birde erkek sevgilinle aileni tanıştırmak için bursaya götürüyorsun.
    keşke kuranı dikkatli okusaydın demiştim, eğer yüreğinde bir parça inanç varsa iyi dinle,allah katındaki değerini öğrenmek için iyi oku, şuara süresi 160-168te der ki:


    Lut (kavmi) de, gönderilen (elçi)leri yalanladı. Hani onlara kardeşleri Lut: "Sakınmaz mısınız?" demişti. "Gerçek şu ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. Allah'tan korkup-sakının ve bana itaat edin. Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum; ücretim yalnızca alemlerin Rabbine aittir. Siz insanlardan (cinsel arzuyla) erkeklere mi gidiyorsunuz? Rabbinizin sizler için yaratmış bulunduğu eşlerinizi bırakıyorsunuz. Hayır, siz sınırı çiğneyen bir kavimsiniz." Dediler ki: "Ey Lut, eğer (bu söylediklerine) bir son vermeyecek olursan, gerçekten (burdan) sürülüp çıkarılanlardan olacaksın." Dedi ki: "Gerçekten ben, sizin bu yaptığınıza öfke ile karşı olanlardanım." (Şuara Suresi, 160-168)

    Derken, tan yerinin ağarma vaktine girdiklerinde onları (o korkunç ve dayanılmaz) çığlık yakalayıverdi. Anında (yurtlarının) üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş taş yağdırdık. Elbette bunda 'derin bir kavrayışa sahip olanlar' için gerçekten ayetler vardır. O (şehir de) gerçekten bir yol üstünde (hâlâ) durmaktadır. (Hicr Suresi, 73-76)

    Böylece emrimiz geldiği zaman, üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş, istif edilmiş taşlar yağdırdık; Rabbinin katında 'belli bir biçime sokulmuş, damgalanmış' olarak. Bunlar zalimlerden uzak değildir. (Hud Suresi, 82-83)

    Sonra geride kalanları yerle bir ettik. Ve üzerlerine bir yağmur yağdırdık; uyarılıp-korkutulanların yağmuru ne kötü. Gerçekten, bunda bir ayet vardır, ama onların çoğu iman etmiş değildirler. Ve şüphesiz, senin Rabbin, güçlü ve üstün olandır esirgeyendir. (Şuara Suresi, 172-173)

    YanıtlaSil
  8. Adsız, bebeğim, sen neden gizli bir kimlikle yazıyorsun?
    Ayol aç bize kim olduğunu, bizde örnek alalım bu muhteşem (!) şahsiyeti :)
    Bi; ;)

    YanıtlaSil
  9. vaay!polemiklerin kralı varmış bu sitede bea!vaktim olunca daha detaylı okuycam vallahi hepsini. biseksueller gaylar bu bear dedikleride eşcinselin kıllısı değil mi.böğk:)bitanede çocuk fotoğraflı genç bir anne var, yahudiler var. zaten şu yahudilerin bu dünyada karışmadıkları bişey olsa şaşardım. her taşın altında onlar..

    YanıtlaSil
  10. eee hadi şimdi bekliyorum sıradaki yorumu. yukarda bi saadet partili yazmışya kuranı, lut kavminin erkek erkeğe sevişmesinden sonra başına gelenleri.acaba bu eşcinsel tayfa, sakın o fırtınadan kurtulan bi Lut kavmi mensubunun gelip bursaya yerleşmesinden türemesin. genden gene geçmiştir.bursadanda türkiyeye oradan dünyaya yayılmıştır.

    YanıtlaSil
  11. Ben bu yazından sitenin adını AHMETSEKSÜEL olarak değiştirmemiz gerektiği kanaatine vardım .Bu Adı çıkasıca ADSIZ lut kavmine karışsın işallah.lut kavmi ile ilgili olarak eski ve yeni lahittede söylemler vardır ama bunların direk homoseksüellikle ilgili kısımları herzaman abartılmıştır.Aslında putperest ve tanrıya inanmayan ve bir kavim tariflenmekte iken şu sebepten dolayı
    Sodom was one of a group of five towns, the Pentapolis (Wisdom 10:6): Sodom, Gomorrah, Admah, Zeboim, and Bela—also called Zoar (Genesis 19:22). The Pentapolis region is also collectively referred to as "the Cities of the Plain" (Genesis 13:12) since they were all sited on the plain of the River Jordan, in an area that constituted the southern limit of the lands of the Canaanites (Genesis 10:19). Lot, a nephew of Abram (Abraham) chose to live in Sodom, because of the proximity of good grazing for his flocks (Genesis 13:5-11).
    In Genesis 18, God sends two angels, appearing as men, to Abraham in the plains of Mamre. After receiving the hospitality of Abraham and Sarah, his wife, God reveals to Abraham that he will investigate Sodom and Gomorrah, because their cry is great, "and because their sin is very grievous." (vs. 20-21) In response, Abraham reverently inquires of God if he would spare the city if 50 righteous people were found in it, then 45, then 30, then 20, or even ten, with God affirming he would not destroy it after each request, for the sake of the righteous yet dwelling therein. The two angels of God proceed to Sodom and are met by Abraham's righteous nephew Lot, who constrains the angels to lodge with him, and they eat with his family.
    Genesis 19:4-5 describes what followed, which confirms the verdict as to the sin of Sodom and its end (RSV):
    But before they lay down, the men of the city, the men of Sodom, both young and old, all the people to the last man, surrounded the house; and they called to Lot, "Where are the men who came to you tonight? Bring them out to us, that we may know them
    In response, Lot refuses to give his guests to the inhabitants of Sodom, and instead offers them his two unmarried daughters in marriage. However, they refuse this offer, and threaten to do worse to Lot than they would have done to his guests, and press sore upon him. Lot's angelic guests rescue him, and strike the men with blindness. They then command Lot to gather his family and leave, revealing that they were sent to destroy Sodom and Gomorrah. As they make their escape the angels command Lot and his family not to look back under any circumstance. However as Sodom and Gomorrah were destroyed with fire and brimstone by God, Lot's wife looks back longingly at the city, and becomes a pillar of salt.

    burayı okuyup anlayabilen adsızın tanımladığı jazz dinleyen şehirli demokrat rezil böcekler! şunu çıkaracaktır ki aslında tanrının yollamış olduğu erkek misafir kılığındaki iki meleği şehir halkının belki öldürmke üzere Lot dan istemeleri ve Lot'un tanrının elçilerini onlara vermek yerine kızlarını önermesi ve dışarıdakilerin bunu kabul etmemesi üzerine yüzyıllardır üst üste klise katipleri tarafından değişikliğe uğratılıp istenen kıvama getirilmesi sonucu böyle bir yorum oluşmuştur.Kusura bakmayın ama kurandaki gereksiz parantezleri atınca siz insanlardan erkeklere mi gidiyorsunuz ile kasıtla bu olaya referans verilmektedir.

    YanıtlaSil
  12. Az önce o kadar konuştum aslında.Susup sakin sakin çalışmamın başına dönmem gerekiyordu ama işte bu içimdeki dürtü beni itti de baktım.Merak ettiğim birşey var.Genele soruyorum aslında.İsteyen üstüne alınsın.

    "Din" ya da "namus" cidden bu kadar kolay eleştirilecek,böyle her dakika temcit pilavı gibi ortaya sunulacak değerler mi?

    Hangi din olursa olsun,hepsinde, kul ve Yaradan arasına başka hiç kimsenin giremeyeceği ön görülmemiş mi? Ya da kitaplar ki benim için aslolan her daim Kuran'dır, O'nu böyle belli bir ego ya da üstünlük sağlamak adına kullanmak ne kadar doğrudur?İnsanlar kendilerini temizlemek adına,başkalarının hatalarını ya da kendilerine göre hataları aramaktan ne zevk alır?Ve yine aynı insanlar neden kendilerine günahkar olmadıklarını ya da "Aaa bak şu utanmaza ne yapıyor ne ediyor işte asıl günahkar o" diyerek kendilerini ne kadar "ucuz" ve "acınası" gösterdiklerinin farkında mı?Ve dahası bu ucuzluğu gösterirken, Yaradan'ın biz insanları ıslah etmek için gönderdiği dini,kitabı,ayetlerini yazarak daha da ucuzladıklarının farkındalar mı?Namusu ya da dini istismar etmenin blog sahibine değil,sadece yazan kişiye yük olduğunun gerçekliği bilinir mi?

    "Para ve imanın kimde olduğu bilinmez" denir ya doğru.Kim ne kadar namusludur ya da kim ne kadar dindardır bilinmez, he ben çok da ilgilenmem.Kendimden sorumluysam kimsenin sorumluluğunu da çekemem.Akıl veremem.Bunlardan ziyade,millete sararak,onu lanetleyerek,dini ve dahasını kullanarak asla ve asla küçülemem...

    Blog sahibinin belli bir yaşta,belli bir konumda ve kaliteli bir ailenin evladı olduğu düşünülürse,herşeyin bilincin de olduğunu da düşünülmeli!Bir insan hissettikleri için değil, bence hissedemedikleri ve anlamak istemediği için eleştirilmeli.Ama din,namus,aile gibi değerler kullanılarak yargılanmamalı.Ancak merak ediyorum,neden insanlar Yaradan'la kulunun arasındaki "dindar ve ahlaklı bilge" rolünü üstlenip akıl vermeye devam ediyor.Had ve hak sınırlarını bilmedikleri ya da kendi hatalarını ört bas etmek adına bu tip ucuzluklara büründükleri için olabilir.

    Herkes gibi,mutlaka Bi'de,mutlaka ben de ve günahsız dediğim kişilerde ahirette yaptıklarının,yaşadıklarının bedelini ödeyecek.Madem bu kadar dinimizi ve Kuran'ı iyi biliyoruz,ayetleri yazıp akıl vermektense,yargılamayı da cezayı da Allah'a bırakalım ve becerebiliyorsak, en azından insanlar için samimice birkez dua edelim.Eminim bu en güzeli...

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  13. Biseksüel, ama neden uzuk duruyorsun? Feminen olmayanlar hariç kimse bizi arkadaş olmayı bırak yanında bil istemiyor senin de yaptığın gibi uzak duruyor bu çok üzücü

    YanıtlaSil
  14. feminen millet size neden kıl biliyonmu, içinden kadın gibi davranmak geçiyor ama hiç bir kadın bir feminen eşcinsel kadar kırıtmaz, kikirdemez. yani bu dişi rolünü abartmanız ve feminen eşcinsellere yönelik ses tonu, benzer yüz ifadeleri sizi iticı kılıyor. belki bunları okumak seni üzecek ama açık açık söylemek istedim.

    YanıtlaSil
  15. abi burası nasıl bir yer ya, hakkaten çok eğlenceli bir blog:) şimdi aşağıda biri bu kadınların neden eşcinselleri sevdiğini söylemiş. vallahi doğru. ama şu bebek fotoğraflı rumuz neydi, çocuk fotoğrafıyla eşcinsel sitelerinde bulunmak dolaşmak nedir yav. adam burada ahmetle nasıl seviştiği nasıl mastürbasyon yaptığını yazmış,vallahi yazmış bugun oturdum eski yazıları okudum.
    hele şu lut kavmini incilden açıllayan bi yorum var ona koptum. hemde ingilizce. hocam ingilizce incil nedir ya.kuranda yazıyor iş.
    neyse ya. artık her gün bakıcam bu bloğa ben.

    YanıtlaSil
  16. mjackson, alem adamsın :) bizi niye bu kadar ilginç buldun anlamıyorum.

    yani o bebek resimli kişiye neden taktığını anlamıyorum. o bir anne, o da bebeğinin resmi, ee kendi bloguda var, içeriği çok farklı. sonuçta her blogger gibi o da başka blogları geziyor okuyor. bana önceleri önyargılı yaklaşsada şimdi birbirimizi anlayacak bir dil ile iletişim kurabiliyoruz. toplumun azımsanmıyacak bi yüzdesinin eşcinsel yada biseksüel olduğu bir ülkede çocuğunun resmini kendini ifade etmek için seçmiş blog sahibi bi annenin benim sitemi okumasından doğal ne olabilir. internet bunu sağlamıyormu zaten. bilmediğin dünyaları tanımanı.

    bence kendi gerçek çevrene bak ve iyi gözlemle daha çelişki dolu ve ilginç tipler göreceksin. bizde onlardan biriyiz çünkü.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. feminen, tribeca'nın cümleleri kadar sert söylemler yazamam ama bi noktada katılıyorum. feminen tavırlar bi kadında bazen hoş bile dururken, erkekte biraz eğreti duruyor sanki. kaldıki feminen biri zaten hal ve tavırlarıyla topluma kendini bi şekilde kabullendiriyor. oysa ben mesela asla böyle bir şeyi anlatıp açıklayamam çevreme. ee bunları anlatamadığım bi çevrede feminen biriylede oturup kalkamam. durum bundan ibaret. herkes varolan huzurunu korumak için kendini gizlemeye çalışıyor. yoksa bi kinim falan yok.

    ayrıca düşündüğün kadarda vahim bi durum yok. netten tanıdığım bi feminen arkadaş vardı. erkek arkadaşı bugüne kadar gördüğüm en maço tiplerden biriydi ve adamla her ortamına beraber gider gezerdi. demek benim rahatsız olduğum şeyden rahatsız olmayanlarda var.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. mjackson, buarada yazmayı unuttum. dün yahudilikle ilgili yazdığından dolayı bi yorumunu silmek zorunda kaldım. burada insanların diniyle dalga geçilsin istemedim. ordanda ayrı bi polemik çıkmasın. sendende ricam yorum yaparken birazcık dikkatli ol sadece. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Seküler Yahudi9 Kasım 2009 21:03

    @ Mjackson, insanlara laf atarak popüler olabileceğini mi sanıyorsun? Evet biz yahudiler her yerdeyiz gerçek dünyaya hoş geldin.

    YanıtlaSil
  20. ne biçim bi blog burası be. herçeşit insan var. bu nasıl bir karışımdır, yahudinin eşcinsel olanı ama aynı zamanda bi o kadarda laik olanı.öff her yerdelermiş.aman çok korktum. hem böyle konuşurlar hemde sonra millet kendilerine kıl olunca mazlumu oynamazlarmı iyice gıcık olurum.

    YanıtlaSil
  21. Seküler Yahudi9 Kasım 2009 21:37

    Ben sekülerim sekülerler mazlumu oynamaz. Ayrıca hangi millet? Ben Türk milletindenim başka biri bana mazlumu oynarsa bilemem.

    YanıtlaSil
  22. bence sen yahudi falanda değilsin.sadece yahudilerin dünya üzerindeki gücünden nemalanmak isteyen bir yurdum evladısın. bidefa yahudilik içeriği gereği sekülerliği barındırmaz.ben telavivde bir gece kalmıştım otelde o bir günde bile anladım bunu.kaldıki yahudiler türk kökenli değildir etnik olarak. bende türküm falan diye haykırmalar hep ya benide oyunlarına almazlarsa korkusu,dışlanmışlığı bastırmakiçin bakın bende sizdenimin dışa vurumu.
    amaan neler yazıyorum ya akşamakşam tesadüfen girmiştim bu siteye kalkmış eşcinse hemde seküler yahudiye! laf anlatıyorum. banane ya. takıl sen seküler seküler.

    YanıtlaSil
  23. Seküler Yahudi9 Kasım 2009 22:46

    Eğitimsizliğini ortaya koydun bu şeklde davranarak LaIslaBonita. İsrail'deki yahudiler seküler değildir. Seküler olsalar İsrail'e gitmezler zaten. Amerika'da bir otelde kal da gör seküler neymiş. Durup dururken de insanlara sataşma. Nickin gibi 90larda yaşamaya devam et. Benden psikoloğuna selam söyle, yoksa da acilen bi tane edin.

    YanıtlaSil
  24. çok ayıp bugün berlin duvarının yıkılışının 20. yılı idi.Ancak bizde ne duvarların yükselmekte olduğunu görüyorum ki bu beni gerçekten üzüyor.Ayrıca Mjackson burada senin için eğlence ortamı olsun diye konuşulmuyor insanlar bazende malesefki inandıkları düşünceleri ortaya koyuyor.

    YanıtlaSil
  25. belki yukarıda yazılmıştır, zaman kısıtlığı yüzünden pek okuyamadım hepsini, sadece göz gezdirdim...

    iki tane şey paylaşmak istiyorum...

    1. geçen bloglarda gezerken, birinde ingiliz şarkıcı mika ile yapılan bir röpörtaja rastladım, birinde şarkıcı şunu diyodu...


    I've never ever labeled myself. But having said that; I've never limited my life, I've never limited who I sleep with... Call me whatever you want. Call me bisexual, if you need a term for me... You should be as free as you want."

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. ikincisi ise Carl Jungun sözleri, ödevimden bi kısım

    A part of our persona is the role of male or female we must play. For most people that role is determined by their physical gender. But Jung, like Freud and Adler and others, felt that we are all really bisexual in nature. When we begin our lives as fetuses, we have undifferentiated sex organs that only gradually, under the influence of hormones, become male or female. Likewise, when we begin our social lives as infants, we are neither male nor female in the social sense. Almost immediately -- as soon as those pink or blue booties go on -- we come under the influence of society, which gradually molds us into men and women.

    In all societies, the expectations placed on men and women differ, usually based on our different roles in reproduction, but often involving many details that are purely traditional. In our society today, we still have many remnants of these traditional expectations. Women are still expected to be more nurturant and less aggressive; men are still expected to be strong and to ignore the emotional side of life. But Jung felt these expectations meant that we had developed only half of our potential.

    YanıtlaSil
  28. Biseksüelliği; lineer bir doğru üstünde kızılötesinden morötesine (dominant heteroluktan biseksüelliğe ordan aktif-pasif dengesinde sallandırılan gay/lezliğe ordan transvestiliğe daha ötesi transseksüelliğe ve sonunda hermafroditliğe değin uzanan çizgi) uzanan doğru parçasında düalist dünyaya oturtabilirsiniz ya da doğadaki temel üç renkten biri olan sarı-kırmızı-mavi (hetero, gay, bi) ayrımına yerleştirip olaya üç boyutlu bakabilirsiniz veyahut tüm renklerin birleşimi olan kahverenginin (kadın-erkek cinsel kimliklerinin karışıp yeni bir boyut kazanması) bir tonu olarak da kabul ederek “önemli olan insan olmak” cinsellik sadece ton farklılığı yapar ama evrensel harmoniyi bozmaz, diyebilirsiniz.
    Biseksüellik ve diğer cinsel yönelimlerle ilgilenirken kişinin “cinsel çekim, cinsel davranış, cinsel fantezileri, duygusal ve sosyal tercihleri, hetero/eşcinsel hayat tarzı, kendini tanımladığı değerler, geçmiş-şimdi-gelecek için kendini nasıl nasıl gördüğü” gibi bir çok göstergeyle olguları açıklamak lazım.Cinsellik kesin doğruları kabul edemeyecek kadar çetrefildir, düz bir doğru parçası değildir.
    Biseksüellikse dört aşamada oluşur; varolan bir kafa karışıklığı, kendilerini bi olarak adlandırabilmenin keşfi, cinsel kimliğin kanıksanıp yerleşmesi ve süregiden bir belirsizlik. Belirsizliğin esas sebebi Biseksüelliği sosyal anlamda onayacak biseksüelliği hoşgören bir ortamın olmaması ve biseksüele gay/lezlerden yönelen gay/lez olduklarına dair kimlik baskısıdır.
    Biseksüelin hem heterolar hem eşcinsellerce hedef tahtasına oturtulmasının sebebiyse onun transit/geçiş formu , muhtemelen kendi sevgililerini her an yürütmeye müsait sevgili avcısı bir Don Juan, sadakatsiz olarak algılanması.
    Sonuçta bi olmak her ne kadar belirsizlikler taşıyor olsa da nev’i şahsına münhasır, eşsiz bir deneyim.


    LBGTQ

    YanıtlaSil
  29. sonunda biri benim dediklerime benzer bişi dedi.
    sağol lbgtq

    YanıtlaSil
  30. Good point, though sometimes it's hard to arrive to definite conclusions

    YanıtlaSil
  31. top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]online casinos[/url] check the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casino online[/url] autonomous no store bonus at the leading [url=http://www.baywatchcasino.com/]no deposit gratuity
    [/url].

    YanıtlaSil