11 Kasım 2009 Çarşamba

domuz gribi

işyerinden bi arkadaşın 3 gün önce yemek yediği bir arkadaşı domuz gribi çıkmış. tabi bunu bana tam yanında öğlen yemeğimi yiyoken söyledi. sonra "biz onla yerken henüz kuluçka süresinde değilmiş, inceledim sorun yok" falan gibi pek anlamadığım birşey söyledi. bende vebalı gibi hissettirmemek için pek önemsemedim. gerçi önemsenmeyecek gibide değil, 40 kişi ölmüş türkiye'de.

aslında bazen biraz kaderci oluyorum. hani zaten olacaksa olur gibi bi düşünce sarıyor beni.
bi de bazen ölümü istiyorum sanırım. yaşadıklarımın önünü görememek, dört duvar arasında her akşam her gece aynı yalnızlık, insanlardan bişey gizlemenin ağırlığı, vesaire şeyler birikince insan ölümden korkmuyor. olacaksa olur diyor.

değil mi? olacaksa olur. kader.

foto: telegraph.co.uk

17 yorum:

  1. karamsarsiniz bu gece

    YanıtlaSil
  2. bu arada ben gecerken ugrayanim.bi de yorum yazmistim .ben bir gayim yazinizin altina ama sanal boslukta kayboldu sanirim:)ozelimi yazmistim az biraz...neyse böylesi daha ii olur belki...

    YanıtlaSil
  3. merhaba geçerken uğrayan. yorum yazarken adı/URL seçeneğini seçersen kayıt olmadanda yorum yazabiliyorsun ama enazından şu adsız karmaşasından kurtuluruz.

    yorumunu okumuştum. büyük adam olduğu konusunda hem fikir olduğumuz için cevap verecek bişey yazmamıştım.

    karamsarlığa gelince, evet biraz öyleyim bugün. insanların önünü arkasını düşünmeden ağır ithamlı yorumlarıda tuz biber oldu psikolojime. neyse geçer sabaha.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. gecerken ugradı11 Kasım 2009 23:50

    evt bende okudum bazi yorumlar çok sertti.yapici elestiri dgllerdi.bence ama saygi duyuyorum.
    ii geceler

    YanıtlaSil
  5. pardon kasdettiğin yazıdaki yorumunu karıştırdım. ee ne yazmıştınki? çok özel değilse.

    YanıtlaSil
  6. gecerken ugrayan12 Kasım 2009 00:09

    bende karsi cins tarafindan terkedildim ve hemcinsimle yakinlastim.ve ilk kez asIk oldum.simdilik bu kadar.yazinizda o bölümleri okudugumda kendi hayatimla kiyasladim.ancak bugun yazma cesaretini topladim.gerci bu ikinci yazisim.ilki kara delikte artik:) kimler okuyosa hehe,sizi anliyorum demek istedim.terkedilmek veya terketmek kisacasi beklenmedik anda ayrilmak...tum hayatimin isimin gucumun sekteye ugramasi.kronik bir rahatsizlikla dost olmak zorunda kalmam.bir insanin yuzunden belki.ama geriye donup bakinca o kadar canimi yakmio artik.bazilarimiz aciyla buyur bazilarimiz el bebek gul bebek bazilarimizin maddi anlamda her seyi vardir ama mutlu degillerdir bazılarimiz bir tas corba icer guler oynar ne depresyon ne tasa...bu gece yazasim tuttu nedense...bende de karamsarlik vardi belki...simdi yeniden bir adama bir sans vermeye cabaliyorum.kac yil aradan sonra
    bilmiyorum ne olacak...

    YanıtlaSil
  7. Şu aşı gelsede herkes aşılanmaya başlansa bu kadar yorum yaptılar yok felç kalıyomuşsun yok ölüyomuşsun ölen insanların sayısını kimse dikkate alıpta yayılmasını ancak bu yolla engelleriz demiyorlar ben aşı oldum sizde olun derim.

    YanıtlaSil
  8. Anneannemin ve küçük kuzenimin ardından,bu kuzenin abisi de (ki kendisi de daha çocuk),şu an hastanede.Acı ki anneannem bilincini kaybediyor.Dikkat etmek gerekir,şakası yok.

    Ancak ben aşıya halen karşıyım.Güvenmiyorum...

    YanıtlaSil
  9. HEY!Bu tür yazılar okumak istemiyorum senin blogunda,ne olmuş bişiler saklıyosan;her insanın sakladığı birşeyler vardır şu hayatta!Ne var yanlızsan,kalabalık olduğun günleri düşün!Çok mu mutluydun o zaman!Lütfen lütfen!Beyefendi kendinize geliniz lütfen!Hayat ççok güzel,herşeye ragmen!Hahaha acayip kafiyeli oldu bu yorum ama=)

    YanıtlaSil
  10. TR'de gripten her sene yüzlerce kişi ölüyo. ama "grip ayol" diye geçiştiriyoruz. sadece gerçekler suyüzüne çıkıyor :D

    YanıtlaSil
  11. bende pazar gecesi 39 derece ateşle hasteneye gittim.
    öyle bir gece yok yani.ağrımayan bir yanım yoktu.kemiklerim sanki kerpetenle sıkıştırılmış gibi.
    hemen serum taktılar ateş düşünce eve gönderdiler.antibiyotik felan salı günü kalktım yataktan.
    dr dediki;şuan ki griplerin hepsinin adı domuz gribi.

    sizde merak etmiyosunuz he bu kız nerelerde sesi soluğu çıkmıo hiç diye:))

    YanıtlaSil
  12. aaa deme ama öyle :(((

    noneless size de geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
  13. Canım Wakanacığım, çok teşekkür ederim:(

    YanıtlaSil
  14. noneless, geçmişler olsun. umarım iyileşmişlerdir

    selen, sana da geçmiş olsun. aklımdan geçtin ama senin yeğen falan oldu belki oyalanıyorsundur dedim bende. :(

    coach bende normal grip ölümlerinin az olmadığını düşünüyorum.

    hypocrite, ticaret böyle bişi. arz ve talep arasında sansasyon olmazsa ürün sıradanlaşır. ben olurum sanırım.

    xenophilius ve wakan, tamam çıktım o moddan. daha iyiyim şuanda.
    teşekkürler.

    herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  15. gecerken ugrayan, paylaşımın için teşekkürler. sanırım herkesin hikayesi bi yerde birbirine benziyor. acılar ve yaşanılan dönemler benzer çoğu zaman. geçmiş olsun diyeyim. umarım herşey istediğin gibi gider.

    YanıtlaSil
  16. dansdelisi :):):)14 Kasım 2009 08:59

    Artık daha az mı yazıyosun? Eskiden daha sık yazardın. İhmal etme ama bizi :(

    YanıtlaSil
  17. geçerken uğrayan.14 Kasım 2009 20:44

    sagol.bu iki arada bi derede hissiyle gecmeyecek gibi.bi takim cevresel baskilar ve guvensizliklerimle...aslinda acili bir donemimde tanistim blogunla.belki derin bir depresyon halindeyim.bi arkim boyle oldugumu ve tedavi gormem gerektigini soyluyor.bense uyusmak istemiyorum.
    uyusarak sorunlardan kurtulamam cunku.bi adam vardi benimle ilgilenen onunla bulustum.ama kesinlikle elektrik alamadim.bilmiyorum aklimda bi hemcinsim varken bu baskilar icin...ne kadar ince bir cizgideyiz.bunun böyle olmamasini cok isterdim.ama boyle mlsf.bu karmakarışık duygularla yaşamak çok zor.bi heterosex bunu anlayamaz.onlarin çektigi yada cekebileceği acıyı küçümsediğimden dgl ama ...gecerken ugrayan yazmaya çalıştı.

    YanıtlaSil