27 Kasım 2009 Cuma

herkese iyi bayramlar :)

bayram namazından sonra direkt mezarlığa gittik. başta babaannemin mezarını ve dedelerimin mezarlarını ziyaret ettik, dualar ettik bol bol. sonra ordan kardeşleri eve bırakıp kurbanı kesmeye geçtik. katliamdı resmen orası. cehalet dizboyu. hertaraf kan gölü zaten. hani ibadet edicem derken hayvana acı çektirenlerimi söyliim, hayvan daha tek parça iken et isteyen muhtaç sahiplerinimi. zor bela geldik eve etimizle. kavurmamızı yaptık taze taze, yedik. yakın komşuların payını dağıttık.

sonra bi telefon trafiği başladı malum. şu dün gece beni düşündüren mailin sahibi çocuğuda aradım. :)
siteyi okuyan biri olma ihtimali dışında bi korkum yoktu ararken. hem öyle bişi olsa çok ilginç olurdu gerçekten. napardım bilemiyorum. neyse açtı telefonu kendimi tanıttım yani daha doğrusu hatırlattım. mesajını biraz gecikmelide olsa okuduğumu söyledim. "hala aynı şekildemi arayışların" diye sordu bana. "yok" dedim, msni bile açmadığımı o nedenle mesajı geç gördüğümü söyledim. sonra o ben sormadan hayatında biri olduğunu söyledi. biraz imalı bi şekilde "şimdilik mutluyum" dedi, o söyleyince bende söyleme ihtiyacı hissettim. biraz değiştiğimi hatta birini sevdiğimi söyledim. "buna gerçekten sevindim" dedi. sonrada telefonumu kaydedip edemeyeceğini sordu, "sorun değil" dedim. iyi dileklerle bayramlaşarak kapattık telefonu.

çocuğun iyi biri olduğu çok belli aslında. ama işte insanın algıları ihtiyaçları zaman içinde farklı farklı. hatta aynı gün içinde bile değişebiliyor. bi de kader kısmet herşey. yani denk gelmesi lazım bazı şeylerinde. ahmet çıktı karşıma o günlerde, daha hislerimizin adı bile belli değilken msn açmayalım kararı aldık birlikte ve çocuğun mesajıda öylesine boşlukta kalmış oldu. nerden nereye değilmi.

kimbilir hepimizin hayatından çoook değerli insanlar gelip geçmiştirde haberimiz olmamıştır bu şekilde. ama belkide böyle olması gerekiyordur. yani çokmu kaderci görünüyorum ordan bilmem ama bazen herşeyi tamamlasak bile nihai sonucun tanrının kararı olduğuna inanıyorum.

neyse bu konudaki fikirlerimi başka bi zaman paylaşırım.
şimdilik kaçiim, akşama akrabalar gelmeden ben bi dışarı çıkıp temiz hava alayım. çok yedim yine zaten :)

herkese iyi bayramlar
sevgiler.

3 yorum:

  1. Canım benim iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  2. Bayram sabahları, demli bir çay, su böreği, , şeker isteyen çocuklar, kurbanlık hayvanların sesleri, bir telaş bir koşturmaca. bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Hayatın üzerindeki ‘pause’ düğmesine dokunun… Kısa bir süre için hayatı durdurun. Mutlu bayramlar…

    YanıtlaSil