15 Kasım 2009 Pazar

kanlı haftasonu

bu yıl hayatımın en tatlı anılarını yaşıyorum belkide farkında olmadan. cumartesi sabaha karşı gelmişti gönlümün neşesi (bu tabiri bloxoo'da birinden duymuştum arada kullanıyorum). birlikte sarılıp uyuduk plansız. geç kalktık. kahvaltımızı birlikte hazırladık. bide şu ailesinde sorunlar olan ve geçen dertleştiğimiz arkadaşımı aradım onu da çağırdım. "ben kahvaltıyı 3 saat önce yaptım ama öğlen yemeğine geliim bari" diye dalga geçti. gelirken börek almasınıda istemiştim. kahvaltı hazırdı eleman geldiğinde, kapıyı ahmet açtı. biraz şaşırdı arkadaş. tanıştılar sonra neyseki. hatta biraz geyik bile yaptık kahvaltıdan sonra. sohbetin konusu ankara'ydı. benim arkadaş ankara'da okuduğu için başladı okul anılarını anlatmaya, ee ahmet de açılınca bana sadece dinlemek düştü. sonra arkadaş çıktı, o tam evden çıktıktan sonra bizimkinin aklına bişi geldi kapıda. "dur bi dakka, bişi getireceğim" diye koştu çantasını koyduğu odaya. elinde bi poşetle geldi. bana uzattı. "bu ne" dedim. "annem ördü senin için" dedi. açtım yün bi atkı. harika bişey. "gerek yoktu hiç, teşekkürler" desemde bayıldım resmen. ben el emeği şeyleri çok daha değerli bulurum normalde.

sonra dışarı çıktık beykoz taraflarını göstermek istedim ona. akşam yemeği içinde balık yemek istediğini söyledi. "ee tabi ankarada balık yoktur" diye dalga geçtim, hiç alınmadı üzerine. önce aklıma şu yurtdışından gelenleri götürdüğüm bi restorant geldi ama üzerimizdeki spor kıyafetlerle biraz komik kaçabiliriz diye bildiğim başka biyere gittik. bizimkini temiz hava açmıştı sanırım kıtlıktan çıkmış gibi yedi balığı. hatta benimkinin bi parçasını bile verdim, yok demedi, onuda götürdü. daha sonra çok dolanmadık geldik eve.

ama biraz geç uyuduk. televizyon falan izledik. gerçi o uyuyakalmıştı bi ara ben dünkü yazıyı yazarken ama sonra sokulup yanına başını omzuma koymak istediğimde uyandı.

bu sabah düne göre erken kalktık. kahvaltıyı dışarıda yaptık, hatta vakit pazar günü için erken olduğundan mekanın ilk müşterisiydik sanırım :) dönerken yolda bir arkadaşım aradı. dün hastaneye gitmiş birini ziyarete, oradada bir hasta yakını gördüğünü maddi olarakta zor durumda olduklarını söyledi. kendisinin kan verdiğini ama daha ihtiyaçlarını olduğunu söyledi. hasta çocuğun adını, yattığı hastaneyi ve dosya numarasını da söyledi. ben geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı kan veremeyeceğimi versemde kabul edilmediğini söyledim. ama sağa sola sorayabileceğimi söyledim. ahmet'de yanımdaydı tabi bunları söylerken. o sırada ahmet ben verebilirim dedi. sonra "emin misin" diye sordum "evet" deyince yolumuzu değiştik gittik hastaneye. 4 yaşında bi çocuk, annesi ve babası. doğudan gelmişler, kanser tedavisine, aylardır istanbul'dalar, çocuğu ameliyat etmişler, bi de epey bi kan borçlanmışlar. biz olayı öğrenmiş beklerken hemşire geldi bizimkine iğneyle yaklaştı, o an bizimkinin yüzünü görmeliydiniz. hani niye fotoğrafını çekmedim diye hala kızıyorum kendime :)) kanını alıyolarken dibinden ayrılmadım tabi. hatta hemşirenin odadan çıktığı aralarda diğer elini tuttum sıkıca. kan verme işlemi tamamlanınca çıktık hastaneden. biz hastaneden çıkarken, çocuğun anne ve babası çok teşekkür ettiler, çok dua ettiler. ahmet biraz bitkindi ama o hasta çocuğun anne babasının yüzündeki gülümseme ikimizede yetti. eve geldik, ben meyve falan indirdim biraz acil enerji olsun diye. yiyemem midem almıyor falan dedi. bende reddedemeyeceği bişey getirdim dolaptan. çikolata. :) sonra yatak odasında uyudu öylece, bende yanında uyumuşum.

foto: http://www.chrisbrookesphotography.co.uk/

19 yorum:

  1. resimden çok midem bulandı ali:S
    ne tuhaf bi yer orası parmak ucumu ne anlamadım???
    veeee bende az önce geldim beykoz'dan.bende balık yedim:))
    ne tevafuk dimi?? iki kadeh içtik kocamla karşılıklı hala başım dönüyo:))
    ahmet ne hassas adam ya.takdir ettim onu bu ince davranışından dolayı!!
    iletirsin kendisine:))
    allah acil şifalar versin.çocuklara dayanamıyorum hiç :((

    YanıtlaSil
  2. evet, resim parmak ucu.

    hassaslık olayına gelince, hassas tabi :) ee kimin sevdiği :)
    hemende kendime pay çıkarırmışım.

    bende çocuklara dayanamıyorum. hani çocukları çok sevip onlar tarafından sevildiğimi söyleyemesemde acı çeken çocuk görünce içim çok garip olur. iyiki doktor falan olmamışım.

    haaa bu arada sizede afiyet olsun. biz alkol almadık tabi. ahmet kuralları var artık bizde, türkan şoray kuralları halt yemiş. :))

    YanıtlaSil
  3. aaa! muhafazakar eşcinsellik. ya alkol almıyor ama homoseksuel ilişkiye girmekte bir zarar görmüyor! bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
    valla ne yalan söyleyeyim şu bebek fotoğraflı rumuzdan bende haz etmiyoeum. genç miş anneymiş. bumudur şimdi senin başarın. çocuğun fotoğrafınıda koymuş oraya. böğk!

    YanıtlaSil
  4. tribeca, haz ettiğin şeyleri söyle öyle bi düzen alalım.
    onun bloğu var, burayada yorum yazıyor sadece. bunu anlamak zor olmamalı yada blog resmi olarak çocuğunun resmini seçmiş biri benim gibi bi sapığın sitesine yorum yazmamalı.

    muhafazakarlık değil tam olarak, alkolün kokusunu sevmiyor. normaldede içmiyor ama içmeme bişey demez. onun istemediği birşekilde kokmayı istemem. kaldıki alkolüde öyle arayan biri değilimdir. lahana turşu karşılaştırması yapmaya gerek yok. alkol iradenle olan bişey ama sevgi bazen kontrolün dışında büyür. homoseksüellik ile din konusunu karşılaştırmak demek tüm bu hislere sahip insanların ölene kadar yalnız kalmasını istemek demek.

    YanıtlaSil
  5. site sahibi arkadaş, buraya gelip yorum yazanlara karşı eşit olmayan bir yaklaşım bir tutum içindesin. herkes beğendiği beğenmediği kişileri açıklamakta serbest.ama sen taraf tutuyorsun. ben sana yorum yaşan başka bir kişiyi eleştirebilirim. bu benim fikrimdir. ama sen madem bir blokg açtın madem yorumları herkese açtın küfür etmediğim sana saygısızlık etmediğim müddetçe benide dinlemek zorundasın. eğer bundan hoşlanmıyorsan varsa öyle bir özellik ver yetkiyi o çok sevdiğin arkadaşlarına onlar sana yorum yazıp dursun, körler sağırlar birbirinizi ağırlayın.
    kaldıki bu bayanın bir önceki yazında gene onun için yazılmış bir yoruma verdiği cevabı okudum. küfürlerle dolu, şu sabah çıkan kadın programlarından birbiriyle kabga eden mahalle kadını üslubunda. şimdi bu kişinin sen sevdiğin ve pozitif ayrımcılığa tabi tuttuğun için her türlü küfrü yorumu yapmaya hakkı var, fakat bizim o bayanı eleştirmeye bile hakkı yok, öyle mi?
    site sahibi arkadaş;
    senki burada değil sana bir başkasına sanal ortamdan yapılan bir eleştiriyi dahi kaldıramıyorsun, bir gün o içinde sakladığın duygularını açıkladığınd çevrenden gelecek tepkilere nasıl kızıp köpüreceksin acaba. internet ortamından doğrudan kendisi ile ilgili olmayan bir yorumu dahi kaldıramayan sen gerçek hayatla gerçekten yüzleşmeye hazırmısın?

    YanıtlaSil
  6. farkındayım adil olmadığımın. ama sen hangi konuda adil olmadığımı farkettinmi.

    yorum yazanlar bir başka yorum yazana karıştığında adil olamıyorum. kaldıki o bebek resimli bloggerla sizden daha çetin bir atışmalı tanışma sürecimiz olmuştur.

    öyle düşündürdüysem özür dilerim. yazdıklarını okuyorum. mesela o yorumu şimdi gördüm ve siliyorum.

    teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun :)
    pekmez içirilsin, keçi boynuzu yedirilsin :)
    hatta böbrek közlensin :)

    YanıtlaSil
  8. yahu siz yemek yiyip yanyana uyumaktan başka bişey yapmıyormusunuz? Biraz daha reel olalım . Sevişmeyen çizgi film karakterleri gibisiniz. Evli kadınlar izliyor diye , olduğundan farklı görünme çaban, bloguna yapay bir hava veriyor. Benden söymemesi.

    YanıtlaSil
  9. coach, zaten şimdi annesi gönderdik çocuğu hasta geldi demese iyi. yer artık, ben çok tembihledim. olmadı yarın derim pekmez gibi şeyler ye diye.

    adsız, biliyorum banada komik geliyor ama karşındaki insan çok kalabalık içinde dolanmaktansa iki kişi yalnız kalmayı seviyosa yapacak bi durum yok. yoksa kaç zamandır sinemaya gidesim var, yada ne biliim şöyle güzel müzik yapan bi yere gitmek istiyorum. ama zaten 2 günlüğüne gelince çokta bişi olmuyo. ev kadınları izlesede izlemesede seviştiğimizi söylüyorum. bunu sevdiğim biriyle yaptığım için ar duymuyorum. ama bunu dillendirdiğimde gelen tepkileri yanıtlamaktan yoruldum cidden. daha az tepki toplayan detayları yazmak daha işime geliyor.

    YanıtlaSil
  10. burda sana yorum yazanlar benim bloğuma adsız rumuzla girip mahkemelik olacak yorumlar yazmışlar!!!!
    ada'ma ağza alınmıcak şeyler söleyip banada aynı saldırıda bulunmuşlar.
    yarın ip numarasından kim olduklarını öğrenip onlarla mahkemede hesaplaşıcam!!!
    artık hadlerini aştılar..
    ben kendi bloğumda o iğreç ucuz yorumları yayınlamadığım için duyuruyu burdan yapıyorum!!!

    YORUMLAR EŞİMLE BERABER OKUNUP BU KARAR ALINMIŞTIR!!!

    YanıtlaSil
  11. gençbiranne, kararından dolayı destekliyorum seni. İşleri güçleri olmayan bi/homoseksüel karşıtı insanların hakaret dolu kıskanç yazıları, o blog u takip eden ve yorum yapanlarada sıçrıyor.

    Bi, yazını keyifle okudum. Ancak ne garip bir ironidir ki; sen harika bir haftasonu geçirmissin sevgilinle, benimki ise tatsız bitti.

    YanıtlaSil
  12. kanlı haftasonu deyince gerilimli bir yazı bekledim gerilimi yorumlardaymış meğer:))))

    YanıtlaSil
  13. dansdelisi :):):)16 Kasım 2009 16:19

    "2 günlüğüne gelince çokta bişi olmuyo. ev kadınları izlesede izlemesede seviştiğimizi söylüyorum"
    demişsin yani seks yapabildiniz mi?

    YanıtlaSil
  14. gecerken ugrayan.16 Kasım 2009 18:50

    sana ne diyorum bi ustteki yoruma.big brother mi burasi .o kdarda dgl.alkollu falan miydin bunu sorarken?
    gecerken ugrayan yazdi.

    YanıtlaSil
  15. Bir süredir okuyorum ama ilk defa yorum yazmak istedim.İyi ki doktor olmamışım demişsin ya ben oldum .....Bazen çok bunalıyorum ama mümkün olduğu kadar deliliğe vurunca hayat daha çekilir olduğunu fark ettim.Hatta ''bir delinin poliklinik defteri'' diye blog yazmaya başladım ziyaret edersen sevinirim.Severek okuyorum seni sağlıcakla kal ayrıca domuz gribi ile ilgili yazım da var yazıldığı çizildiği kadar korkuç değil yani don't worry be happy

    YanıtlaSil
  16. yahu siz yemek yiyip yanyana uyumaktan başka bişey yapmıyormusunuz? Biraz daha reel olalım . Sevişmeyen çizgi film karakterleri gibisiniz. Evli kadınlar izliyor diye , olduğundan farklı görünme çaban, bloguna yapay bir hava veriyor. Benden söymemesi.
    çok doğru bir yorum bence sanal ortamda bile yaşadıklarından sansürlü bahsetmek gerçekte yaşadıklarını banalize etmektir.Bence de içinden gelen herşeyi süzgeçten geçirmeden yazmalısın.
    Genç bir annenin bloğunu okumadım orada ne küfürler edildiğini bilmiorum ancak eşinle oturup ip numarasından takip yaptırmak yerine yorumlara kapatırsın isteyen istediğini yazamaz açık bırakıorsanda yazılanlara katlanıyorum herşeye göğüs gerebilirim demektir.Liberal davranmayı seçtiyseniz böylesi bunları yazanlara karşı en iyi cevap olur aksi takdirde seviyesiz insanların seviyesine inmiş olursunuz.Ben sizin yerinizde olsam böyle yapardım ancak kişisel hassasiyetler herkes açısından aynı değerlendirilmeyebilir.

    YanıtlaSil
  17. gençanne, ne diyeceğimi bilmiyorum. gerçekten üzgünüm seni bu kadar üzecek bir duruma zemin hazırladığım için.

    hypocriteında dediği gibi herkesin hassasiyeti farklı. siz resimden dolayı eleştirirken böyle şeylere yolaçabiliyosunuz. selen bu konuyu mailleşelim. özür dilerim.

    katrankarası, üzüldüm umarım düzelir herşey çabucak.

    dansdelisi, seks ile sevişmekten ne anladığına göre değişir ne yaptığımız. türkçenin azizliği, make love or have sex.

    bucera, okudum blogunu oldukça ilginç ve başarılı. doktorluk konusunda görüşlerim geçerlidir. iyiki değilim. ama olanlara hayranım o ayrı mesele :)

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. yav millete bak ya, seks yaptınızmı, sanane hocam ya:)
    benim kuzenimede bir defasında yorum değilde mailler geliyordu o da mahkemeye verecekti kim oldugunu ogrenmek icin sonra korktu bu sefer hic kurtulamam sapıktan bişey yapar diye.sanal sapık eli bıçaklı tinerci sapıklardan daha iyidir.
    bi, bence sen sansürle az buçuk yazacaklarını yoksa playboy forumlarına döner burası.
    Ama milletçe ne meraklıymışız ya! adam açık açık sormuş seks yapıyormusunuz diye. yuh!

    YanıtlaSil
  19. başlık pek şık durmamış konuya göre hafif kalmış bence..
    oysaki içerik daha hoş geldi,başlığa bakarak yazıyı okumaktan vazgeçmedim neyseki..

    YanıtlaSil