2 Kasım 2009 Pazartesi

yazıya uygun resim bulma

noldu bana bilmiyorum. blogger hastalığı sanırım. birşeyler aklımda birikince hemen yazmak istiyorum. sanki hayatımdaki hiçbi anı unutmak istemiyorum. hatta trafikte sıkılırken, yemek yerken, spor yaparken, duş alırken falan aklıma gelen şeyler oluyor ama sonra aklımdan gidiyor hepsi. genelde şu aletin başına oturduğumda önceden aklıma gelenlerden çok farklı şeyler yazıyorum. ama bi şekilde yazıyorum. yani başlayınca kendinden akıyor cümleler sanki. ve özellikle yapmacık olmasın diye elimden geldikçe backspace'i az kullanmaya çalışıyorum. bazen 5 dakika bazen 15 dakika içinde bitiyor sizinle paylaşmak istediklerim. ama iş yazdıklarıma uygun bir resim bulmaya gelince resmen kayboluyorum. yani yazdıklarımın bölük pöçüklüğündenmidir bilmem uygun bi resim bulmak işkence oluyor bazen. 10 dakikada yazı yazıp, 50 dakika resim aradığım oluyor. o derece yani. eminim bi çoğunuz bunu yaşıyosunuz.

ama ben bu sefer farklı olsun istedim. yazdıklarımı anlatan bir resim yerine resmi anlatan bir yazı olsun istedim.

geçenlerde sıkıntıdan flickr'da fink atarken aşağıdaki fotoğrafa denk gelmiştim. hani ilk bakışta sıradan gibi gelsede, baktıkça anlamlandı gözümde. resim sanki yarım kalmış iki insanın sürünerekte olsa biraraya gelmesi ve birbirini tamamlama çabasını anlatıyordu. bana bizi hatırlattı. geçmişten gelen yaralarımızı sarmaya çalışan ve bunu yaparken mutlu olmaya çalışan bizi.

bu yüzden paylaşmak istedim.


foto=flickr, josh sommers

5 yorum:

  1. her yazıya fotoğraf eklemek durumunda değilsin bi; yazdıklarınla kafamızda bir imaj çizebilirsin ki çoğunlukla da çiziyosun.

    YanıtlaSil
  2. umarim isine yarar ;)
    http://1x.com/photos/latest-additions/

    YanıtlaSil
  3. coach, ben resimli yazıları daha sevdiğimden sanırım kendimde koymaya çalışıyorum.

    homeless, harika bi site. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. halime tercüman olmuşsun yazında...

    :)

    YanıtlaSil