6 Kasım 2009 Cuma

yeni komşum

dün çok kötü bişi oldu. aslında kötü denmez. yani ilginç diyeyim.

bi kız vardı. 2,5 yıl kadar önceydi sanırım. bi ortamda tanışmıştık, herşey hızlı gelişti, yani aşk meşk değil ama çabuk yaklaştık birbirimize. zaten o ara biraz cinselliğin hayatımda ön planda olduğu bi dönem içindeydim. kızı evime davet etmiştim üçüncü buluşmamızda, hayır demedi. geldi ve bişeyler yaşandı. sonra ne oldu anlamadan kız benimle bi daha görüşmek istemedi. hani bende istediğini elde etmiş tecavüzcü coşkun modunda cool takıldım, ısrarcı olmadım. o zamandan beri de bi daha görmedim onu.

ama dün o kızı bizim yakında bi markette gördüm. markete girdim evde eksik bişeyleri almak için ama onu görünce hemen tanıdım. beni görmesin diye çıktım aceleyle. çıkarkende baktım dikkatlice. yalnız değildi, yanında yaşlarında bi adam vardı. muhtemelen kocasıydı. hal tavırlarından öyle olduğunu düşündüm niyeyse. çıktım eve geliyorum. onlarda arkamdan çıktılar, benle aynı yöne yürüyorlar. sonra benim evin yanındaki binaya girdiler. şu koca istanbul'da bula bula gelip bana komşu olduklarını anladım. ne yalan söyliim, pek iyi bişey hissettirmedi bu bana. yani bişekilde yanında kocası varken yada yokken denk gelirsek ne olur ne konuşuruz bilemiyorum. gerçi beni tanır mı o bile belli değil. sonuçta saçım sakalım hatta spordan dolayı kilom bile değişti.
yine de eve girip çıkarken biraz dikkatli olmakta fayda var sanırım.

foto: flickr, dave durden.

47 yorum:

  1. sen kızın duygularıyla oyna oyna, sonra komşum oldu, bişey hissetmiyorum de. :P:P:P:P


    bişi dicem. seni mimlesek, yanıtlar mısın?

    YanıtlaSil
  2. anamm!!
    bi biz görüşemedik ayol.
    fıldır fıldır gezentiyim oysaki.
    sende bu kadar dememe rağmen gel bi çay içelim demiyosun heee
    hııh

    YanıtlaSil
  3. alla alla tesadüfe bak :)

    bir de istanbula büyük derler :)

    neyse allah kolaylık versin :P

    YanıtlaSil
  4. akıl akıl gel bana takıl ne alaka evlenmiş barklanmış allah bereket versin sanki senden öncede mazisi yoktu hatunun ooo o seni deil senden önceki orduyu unutmuştur bile görünce seni sanki ay ben bunla fiki fiki yapmıştım çok utandımmı dicek zannediosun içinden emin olki o kadar da masum değiller, aksine ha bu hala sap dolanıosa bi arızası vardı ii zaman kaybetmemişim her akşam tıklayan bide lafımı dinleyen adama kancayı attım biyolojik saat tıkırdarken diodur içinden bi de onla karşılaşmaktan kaçmak yerine aksine karşılaşıp suratına sırıtırdım senin yerinde olsam o yüzden her zaman şööle derim üzme tatlı canını okşa patlıcanın oh be...

    YanıtlaSil
  5. Bence sen hiç takılma.Neden durduk yere kasılmalar yaşayacaksın ki?Seni arayıp sormadığına göre,seni ve dahası evinin yolunu bile çoktan unutmuştur.Tesadüf dedikleri bu işte...

    Bu arada İstanbul küçük yahu!Ne büyüğü!Kıbrıs'ta okurken,kendisini görmekten hiç de hoşnut olmadığım şahs-ı muhterem-i, Sefaköy'de,üniversitenin köşesindeki o dandik büfede görmüştüm.Ne güzel çayımı yudumlayıp arkadaşlarla geyik çevirirken çay resmen kezzap etkisi yaratmıştı.He şimdi bunu neden anlattım?:)Tesadüften başka birşey değil, o yüzden sen hiç rahatını bozma,dağdan gelip bağdakini kovmasınlar:D

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  6. geciyordum UGRADIM.İST KUCUK CUNKU DUNYA KUCUK...BUNU BİREBİR YASADIGIM ICIN COK IYI BILIYORUM.UMALIM KI DAHA GUZEL TESADUFLER OLSUN.HUZURSUZ HISSETTIRECEKLER DGL.HUZURLU GECELER...geciyordum UGRADIM YAZDI.
    BU ARADA ISIMSIZ OLANLARDAN BEKLEDIGIN BEN DEGILIM DOST HABERIN OLA BEN SADECE GECERKEN UGRUYORUM.KIM BILIR BELKI GECERKEN KALIRIMDA BI GUN...

    YanıtlaSil
  7. coach, şu mim olaylarınızı anlamadımki tam. mimle bakalım. ama sorular kolay olsun :)

    selen, siteden biriyle tanışmaya hazır olduğumda bu ilk sen olursun emin ol. ama bunca mahrem şeyimi paylaştıktan sonra insan tırsıyor. neyse :P

    wakan, öyle gerçekten. küçücük yer burası. teşekkürler :)

    hypocrite, öldürdün gülmekten. aslında haklısın. hani düşününce karşılıklı bi saçmalıktı. hatırlamaz bile.

    noneless, harikasın biliyomusun. hani güzin abla halt etmiş. olaylara bakışın, optimist yaklaşımın. bu enerjin sana mutlaka geri dönüyor yada dönecektir biliyomusun.

    adsız, geçiyor ugrayan kişi :)adsız nickinde kişileri karıştırıyorum sadece. beklediğim kimse yok yani. ;)

    YanıtlaSil
  8. Canım benim çok teşekkür ederim.Çok naziksin.02.14 itibariyle suratımda kocaman bir gülümse mevcut artık:)Öyle:)

    YanıtlaSil
  9. yazilarinizi keyifle okudum. size ozel bir seyler yazmak istedim ama bende mail adresinizi goremedim.
    sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. dansdelisi :):):)7 Kasım 2009 18:59

    hepimiz keyifli okuyoruz walla

    YanıtlaSil
  11. Merhaba...önce şunu söylemeliyim cinsel tercihimi erkeklerden yana kullanan bir bayanım...yazılarınızı tesadüfen okuduğum bir akşam sonrasında..zaman zaman takip ediyorum...ilginç buluyorum çünkü...ve anlatımınızdaki doğallık çok hoşuma gitti...tercihlerinizede saygı duyduğumu belirtmek isterim...güzel yarınlar temennisiyle..

    YanıtlaSil
  12. bence bunu anlatmanın nedeni daha once bırakılan bir yorum, ve o yoruma hakta veriyorum,yazılarına baktım biseksuel oldugunu soyluyorsun ama hep ahmet diye bir adamla sevişme öpüşme özleme koklaşma-hatat eski yazılarında önce orucu açma sonra ahmetle oynaşma gibi çok güldüğüm tezatlıklarda var- üzerine kurulu bir dünyan var. bu yeni komşuyu ekleme nedenin gay değil biseksuel olduğunu göstermek bence. muhtemelen seninde bilinçaltında "hayır gay değilim ben gay değilim" haykırışı var, biseksuellik kavramınla kendini rahatlatıyosun ama belliki eğilimin daha çok erkek bedenine erkek ruhuna.

    yazılarının buyuk bir kısmını okudum az önce,bu yeni komşum yazınla ilgili birisi tercihini erkeklerden yana kullanan birisiyim diye yazmış, yani bu homoseksuellik gaylik lezbiyenlik bu tehlikeli sulardan o kadar uzağım ki yi vurgulama gereği.belliki kafasında bu tür şeyler sapıklık ama muhtemelen merak artı zorunlu şehirli demokratlığıyla sahte hoşgörüsünü sunuyor.tercihini erkeklerden yana kullanan bu sevgili hemcinsim bu tercihi sonrası hamile kalsa ve erkek çocuğunun -büyüdüğünde- blogunda ahmetleri mehmetlerin öpülüp okşandığını okusa acaba ne derdi.bence en azından aklımızdaki düşünceleri dile getirirken dürüst olalım.

    bence şunu düşün blog sahibi biseksuel oldugunu belirten arkadaşım, buradaki yorumlarda insanlar sana bir maskeyle sahte demokrat tavırlarıyla sesleniyor. ama yukarıda yazdığım gibi aynı o sevgi pıtırcığı yorumcu arkadaşların bu blog sahibi senin çocugun olsa fikrini düşünmekten dahi korkarlar ve işte o zaman bilinçaltlatrındaki gerçek düşünceler ortaya çıkar ve otomatikman sapıklık kaidesine oturtulursun.malesef gerçek bu, yapılan araştırmlarda türklerin hangisini komşunuz olarak istemezdiniz sorusuna gayrimüslimler ve eşcinseller diye cevap veriyorlar. yani etrafta gördüğün tüm insanların hatta bu yorumcu kanka dostlarının yaklaşık yüzde 65i seni apartmanda yan dairelerinde otururken dahi görmek istemiyor.yazdıklarım seni üzdüyse -ki malesef bunlar yüzleşilmesi gerekn memleket hakikatleri- bende senle aynı taraftayım, ırkı filistinde katliam yapan,cimri,musluman kanı içen(!) pis bir yahudi azınlık olarak(israilin yaptığından bizde sorumluyuz ya) bende istenmeyen komşuyum.

    birde özel hayatınla mahreminle ilgili herşeyi paylaşıyorsun bursadaki ailenin yanına sevgili götürmenden tut ahmetin yanağındaki küçük buselere çalıştığın işyerine hatta halı saha maçına kadar herşeyden haberdarız ve hala seni kimse bu yazılardan tanıyamıyormu? bu da çok enteresan geldi bana
    YED NAHOM

    YanıtlaSil
  13. er_ryan, emailim yorumların birinde geçiyodu. tekrar yazayım, birseksuel@gmail.com

    selen ve dansdelisi, ne kıkırdıyonuz gene :)

    rüya, iyi dileklerin için sağol. iltifat için ayrıca teşekkürler.

    herkese sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Yed Nahom, uzun ve açıklayıcı yorumun için teşekkürler ilkin.

    yorumların ve gördüğün çelişkilere saygım var. savunmayı geçip görüşünü değiştirmek gibi bi amacımda yok. sonuçta söylediğin gibi herşeyi anlatıyo gibi gözüksemde kendimi koruyacak deşifre ettirmeyecek detayları vermeyecek kadarda kafam çalışıyo.

    bi de öncelikle buraya yorum yazan insanları bana hakaret etmedikçe yargılayamam. tabiki burda bana duyduğu empatiyi çocuğuna duymayabilir insanlar.

    ben hep derim tanrım bu hisleri kimseye vermesin diye. kolay değil. bu hislerimin farkına geç varmış biriyim ama yinede çektiğim acıları anlatamam. yani düşünen biri mutlaka acı çeker. olaya seks diye bakıp evli barklı ama erkeklerle olmayıda kendine hak gören insanlarda var ama öyle olabilecek yapıda değildim. ama bunu paylaşmamda imkansızdı. yani çevremde bunu anlayıp yanımda olacak kimse yoktu. o zamanlar nette tanıştığım birinin şiddetli ve ısrarlı tavsiyesi ile bu tür hislere objektif bakabilen bir psikiyatr ile görüşmüştüm. sanırım hayatımda burada bile olamayacağım kadar rahat hissetmiş ve o günlerde içimde olan her detayı anlatmıştım. biliyodum bunu bi daha cesaret edip anlatmayacağımı. onun o zaman için bana yaptığı tanım bu idi. "biseksüelsin" demişti ve bunun tedavisi olmadığınıda vurgulamıştı. yani evlensemde erkeklere ilgim olacaktı hep. tabii zamanla insan hislerine yön veriyor belkide. yada şartlar bu hisleri değişebiliyor. evet bugün biseksüelliğe çok uzak bi hayat yaşıyorum. aklımda bi erkek, fikrimde bi erkek. sorun değil, tanımlar beni germiyo. önemli olan mutlu olmam ve hayatta yaşamak için bi sebebimin olmadı. kaldıki sitenin adını aldığımda sevdiğim adam hayatımda yoktu.

    neyse dediğim gibi kendimi savunacak değilim, suç işlediğimi ve kimseyi en önce kendimi kandırdığımı düşünmüyorum ama söylediğin bişey biraz incitti. hani dibime taşınan kızı geçmiş bi yorum için sallamış olduğum iması. ne diyeyim. bu tesadüf için böyle düşünürsende saygı duyabilirim ancak.

    sevgiler.
    (kendimi savunmuycam demişim ama bariz savunmuşum. evet dediğin gibi tezatlıklarla doluyum. keşke kendimi yokedebilsem dediğim bi his doldu içime.)

    YanıtlaSil
  15. bir yahudiden daha tehlikeli olan şey iki yahudidir!!!!
    blog sahibi;
    kendi adıma söyliyeyim sana karşı çok dürüst oldum her zaman.içimden ne geldiyse onu yazdım.hiç oynamadım!
    arkadaş sahte olduğumuzu yazmış hadsizce!
    önceki yorumları ve şimdiki yorumları okusun.biz kaç aydır yazışıyoruz önce bi idrak etsin.
    alla alla ya...
    ne güzel gidiyoduk çıktı bi polemik daha en ucuzundan!!

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. ADSIZ'a ithafen;doğrusu şaşırttınız beni...önyargılarınız pervasızca geldi bana..cinsiyet tercihimi belirtmekteki amacım her insanın bu dünyada MUTLU olarak yaşama hakkının var olduğuna inanmamdır,ancak MUTLU olurkende kimseye zarar vermeme kaidesiyle..daha önceki senelerde bu konularla ilgili düşüncelerime dönersek;kulaktan dolma ve yanlış anlatılmalar sonucu kesinlikle tasvip edemeyeceğim bir düşünce yapısına sahiptim..ancak belli bir eğitimi aldıktan sonra ve insanların ne olursa olsun şahsi olarak alıcakları kararlarında başka insanları rahatsız edecek bir durumları yok ise..acı çekmeleri hayata küserek ölümü beklemelerine kimin YÜREĞİ hissiz kalabilirki...aslında hayat çok kısa hepimizinde bildiği gibi ve bu hayatımızı özgürce yaşamalıyız hepimiz!Bu arada cinsel tercihlerinden dolayı ayıplanıp hakaret görmelerini insanların ben 2 ERKEK ÇOCUĞU BİR ANNE! olarak doğru bulmuyorum..şimdi aklınıza önyargılarınızdan dolayı şu soru gelebilir..acaba benim ERKEK çocuklarım gay veya bi mi de ben böyle konuşuyorum:)Maalesef onu bende bilemiyorum çünkü henüz 4 ve 10 yaşındalar..siz belki bir tahminde bulunabilirsiniz..:)

    YanıtlaSil
  18. İnsanların herşeyden önce iç dünyalarını oldukları gibi yansıtmaları ve yaşamalarının önemi,hayatlarından sahteciliği ve yapmacıklığı çıkartmalarının gerekliliği bir kez daha belli oldu.bu blogun sahibi en azından içinden geldiği gibi yaşayarak ve konuşarak bu konuda tutarlı. fakat gencbir anne rumuzlu kisinin uzun zamandir takip ettiği bu bloğun sahibine gösterdiği sozde empatinin, kendisinden farklı olana duyduğu saygının yapaylığı,büründüğü bu sahte mevlana karakteri en tehlikeli olan şeyin benden 2 tane olduğunu söylemesiyle doğal olarak iflas ediyor.

    fakat herşeye rağmen acaba blog sahibine şunu itiraf edebilirmi, o çok sevdigi,surekli takip ettiği blog yazarına; madem biseksuellik kendisi için gayet normaldir, avatarındaki bebek erkekmidir bilmiyorum ama bebek büyüdüğünde bir erkek olarak "ahmetin kılları arasındaki memelerini öptüm"(bu ifade bu blogta bir yazıda aynen bu şekilde yer almaktadır) şeklinde yazsa ve kendisi de bunu okusa acaba düşüneceği şey "hay allah bizim oğlanda ergenliğe girdi artık" mı olacaktır. o engin hoşgörüsünün sınırları kendi aile bieylerini ve yakın çevresini yoksa kapsamamaktamıdır?geçtim oğlu olmasını, blog sahibi ile sevgili ahmetinin yan dairede komşusu olmasına yaklaşımı nedir. eğer komşuları evlenmeye karar verirse genç bir annenin tek ısrarı "nikah şahidiniz ben olayım delikanlılar" mı olacaktır.malum olup biten yazılan her şey kendisinin o engin hoşgörüsünden dolayı o kadar normal o kadar sıradan ki. geçtim yukarıdaki durumları, acaba kendisi komşularıyla oturmuş çay içerekn muhabbet esnasında bile "ben bir biseksuelin internetteki günlüğünü takip edebiliyorum" diyebilirmi.buna cesaret edebilirmi yoksa hemen blog sahibini ötekileştirirmi. soylesene genc bir anne, yukarıda anlattığım şekilde davranabilirmisin. yoksa önce kendine sonra site sahibine itiraf etmen gereken başka düşüncelerinmi var?

    ve tehlikeli bir yahudi(!) olarak şunuda eklemek istiyorum. muhtemelen bunu yazdığına göre muhtemelen tüm ibadetlerini yerine getiren, bodrum antalya ttili yerine umreye gitmenin hayalini süslediği, çocuğu doğduğunda ilk işi kulağına ezan okutmak olan,islam inanışına göre giyinen birisisin, yoksa bu derece dindar olmasan ne demeye başka bir dine saldırasın, değil mi. içine bir parça su serpmekte isterim, gerçi senin gibi dindar bir insanın cami yaptırma derneklerine yaptığın bağışları geçemeyiz ama (bu arada en son ne zaman bir camiye yardımda bulundun hatta bir camiye gittin genç bir anne,merakımdan soruyorum)oturduğumuz yerdeki caminin ısıtma sistemini bu pis yahudiler taktırdı,allah ibadet edenler daha rahat etsinler diye

    bu satırları yazan tehlikeli yahudinin kendisi ve babası mühendis,annesi ödül almış bir fizik profesörüdür,sadece kendi insanına değil bu topraklara ve bu memlekete hizmet eden Allah inancı olan insanlardır. peki söylermisin genç bir anne senin bu topraklara katkın nedir, yoksa genç yaşta hamile kalıp çocuk doğurmak olası başarılarına engelmi olmuştur?

    doğrusuya gnç bir anne, senin için gerçekten üzülüyorum...

    YanıtlaSil
  19. İnsanların herşeyden önce iç dünyalarını oldukları gibi yansıtmaları ve yaşamalarının önemi,hayatlarından sahteciliği ve yapmacıklığı çıkartmalarının gerekliliği bir kez daha belli oldu.bu blogun sahibi en azından içinden geldiği gibi yaşayarak ve konuşarak bu konuda tutarlı. fakat gencbir anne rumuzlu kisinin uzun zamandir takip ettiği bu bloğun sahibine gösterdiği sozde empatinin, kendisinden farklı olana duyduğu saygının yapaylığı,büründüğü bu sahte mevlana karakteri en tehlikeli olan şeyin benden 2 tane olduğunu söylemesiyle doğal olarak iflas ediyor.

    fakat herşeye rağmen acaba blog sahibine şunu itiraf edebilirmi, o çok sevdigi,surekli takip ettiği blog yazarına; madem biseksuellik kendisi için gayet normaldir, avatarındaki bebek erkekmidir bilmiyorum ama bebek büyüdüğünde bir erkek olarak "ahmetin kılları arasındaki memelerini öptüm"(bu ifade bu blogta bir yazıda aynen bu şekilde yer almaktadır) şeklinde yazsa ve kendisi de bunu okusa acaba düşüneceği şey "hay allah bizim oğlanda ergenliğe girdi artık" mı olacaktır. o engin hoşgörüsünün sınırları kendi aile bieylerini ve yakın çevresini yoksa kapsamamaktamıdır?geçtim oğlu olmasını, blog sahibi ile sevgili ahmetinin yan dairede komşusu olmasına yaklaşımı nedir. eğer komşuları evlenmeye karar verirse genç bir annenin tek ısrarı "nikah şahidiniz ben olayım delikanlılar" mı olacaktır.malum olup biten yazılan her şey kendisinin o engin hoşgörüsünden dolayı o kadar normal o kadar sıradan ki. geçtim yukarıdaki durumları, acaba kendisi komşularıyla oturmuş çay içerekn muhabbet esnasında bile "ben bir biseksuelin internetteki günlüğünü takip edebiliyorum" diyebilirmi.buna cesaret edebilirmi yoksa hemen blog sahibini ötekileştirirmi. soylesene genc bir anne, yukarıda anlattığım şekilde davranabilirmisin. yoksa önce kendine sonra site sahibine itiraf etmen gereken başka düşüncelerinmi var?

    ve tehlikeli bir yahudi(!) olarak şunuda eklemek istiyorum. muhtemelen bunu yazdığına göre muhtemelen tüm ibadetlerini yerine getiren, bodrum antalya ttili yerine umreye gitmenin hayalini süslediği, çocuğu doğduğunda ilk işi kulağına ezan okutmak olan,islam inanışına göre giyinen birisisin, yoksa bu derece dindar olmasan ne demeye başka bir dine saldırasın, değil mi. içine bir parça su serpmekte isterim, gerçi senin gibi dindar bir insanın cami yaptırma derneklerine yaptığın bağışları geçemeyiz ama (bu arada en son ne zaman bir camiye yardımda bulundun hatta bir camiye gittin genç bir anne,merakımdan soruyorum)oturduğumuz yerdeki caminin ısıtma sistemini bu pis yahudiler taktırdı,allah ibadet edenler daha rahat etsinler diye

    bu satırları yazan tehlikeli yahudinin kendisi ve babası mühendis,annesi ödül almış bir fizik profesörüdür,sadece kendi insanına değil bu topraklara ve bu memlekete hizmet eden Allah inancı olan insanlardır. peki söylermisin genç bir anne senin bu topraklara katkın nedir, yoksa genç yaşta hamile kalıp çocuk doğurmak olası başarılarına engelmi olmuştur?

    doğrusuya gnç bir anne, senin için gerçekten üzülüyorum...

    YED NAHOM

    YanıtlaSil
  20. yed nahom, yazdıklarını ilgi ve hayranlıkla karışık okuyorum. yani yakaladığın detayları herkes yakalayamaz sonuçta. ama birşeyi unutuyorsun, insanların duygularını irdeleyerek onları mutsuz edebileceğin ihtimalini. evet genç bir anne bana da başlarda önyargılıydı. tabiki gerçek hayatta bana dediğin bi yakınlığı duyamayabilir. bundan doğal ne var. ben aileme söylesem bana sapık gibi bakacaklar. genç bir anneden bana onlardan farklı bakmasını bekleyememki, ama sağolsun en azından net ortamında beni incitecek şeyler söylemiyo. bu benim için ona yakın hissetmem için yeterli bi sebep. ayrıca ortada bi menfaat ilişkiside yok.

    evladının biseks yada homoseksuel olma ihtimaline gelince tabiki kimse istemez böyle bişeyi. ama bir insanın nette tanımadığı bir adama davranışı ile evladına duyacağı davranışı karşılaştırman bana mantıklı görünmedi. analitik düşünen bir mühendis olarak bunu sende farketmişsindir.

    YanıtlaSil
  21. Beni az çok bilenler bilir.Genelde polimiklerden kaçınan ama yeri gelince de lafı söylenmesi gereken yerde söylemeyi bilen birisiyim.Polimiklerden kaçınmamın sebebi,korkak ya da laf altında kalan birisi olduğum için değil,sadece zaten herkesin kendi içinde var olan huzursuzluğa huzursuzluk katmak istemememdir.Gelelim bugünkü yoruma.Bu sefer gerçekten gerildim.Sevgili Bi yanlış bir yorum yaparsam beni engelle!Herkesin fikirlerini söylemekte özgür olduğunu ve söylemeleri gerektiğine inanırım.Ancak bu söylemleri gerçekleştirirken insanlara saldırmanın özgürlük olmadığını da biliyorum.

    Sevgili "adsız",Rüya'nın ben bir heteroyum açıklamasını bile bakmak istediği yerden görmüş.Oysa ki ben de sana ilk yazdığım zamanlar sağlıklı ve bir erkeğe aşık olan bir hetero olduğumu söylemiştim.Bunun nedeni ne sosyal demokrat rollerinde anlayışlı havalarına bürünüp insanların "ayyy ne iyi" nidalarını duymak ne de kendimi "tehlikeli sulardan uzak tutma isteğim".Sadece farklı tercihleri olan bireylerin bir noktada birleştiğini göstermemdi.Daha açık olmak gerekirse,genelde hetero'lar gay,bi ya da lez'lerin iğrenç,hastalıklı ve dahası olduğunu düşünerek onlara saldırıda bulunur.Nedenlerini mantığım alamıyor.Oysa ben hetero olduğum halde hissettiklerini sonsuz derece hissediyorum.Bundan dolayı,Rüya gibi bu açıklamayı yaptım.

    YanıtlaSil
  22. Daha öncesinde kanatları görünmeyen bir melek olarak adlandırılan bünyem adsız sayesinde "sevgi pıtırcığı" sıfatını da edindi.Ancak sahteliği kendime ya da yazdıklarıma bakınca göremediğim gibi,kendimde ne cinsiyetci ne de faşist tutumların izine rastlıyorum.
    Birbirine sevgiyle bakan 2 bireyin sapıklıkla suçlanması sadece sevgiyi cinselliğe endeksleyen beyinlerin eseridir ki bu beyinlerin vücutlarının neresinde olduğunu söylememe bile gerek yok!Yazılarını okurken,senin Ahmet'in yanağına kondurduğun buseleri bile okurken,aklımın ucundan sizin cinsel dürtüleriniz ya da farklı durumlarınız gelmiyor sevgili Bi.Yazdığın her cümlede bir insanın sahteliklerden arınıp gerçeğini sevdiği insanda nasıl bulduğunu görüyorum.Bunu söylememin sebebi de sevgi pıtırcığı (!) olmamdan dolayı sanırım Bi'ciğim...

    Sevgili Bi, seninle gerçekten normal hayatta da görüşmek ve yüz yüze muhabbet edip komşuluk hatta kankalık yapmak isterdim.Ve özür dilerim sayın adsız ama bana birini göster ki yan dairede,karşı apartmanda yaşayan hatta kendi ailesinde en yakını olan kişinin bile insanlık adına mükemmel olduğunu söylesin.Yan dairemde dışarıdan bakınca gayet normal bir aile yaşamakta.Ancak aile içine girince herkesin ne durumda olduğunu bilmiyorum.Merak da etmiyorum.Cinsel tercihlerinden ziyade onların ne kadar insan olduğuna önem veriyorum, belki bundan dolayı kimilerinin gözünde büyüttüğü cinsel tercihler ya da cinsel hayatın aktifliği beni bağlamıyor.Sonuçta,özellikle büyük şehirlerde yan dairenizde yaşayan,aynı işyerinde çalıştığınız kişinin tecavüzcü olup olmadığını bile bilemezsiniz.

    YanıtlaSil
  23. Ne evliyim ne çocuğum var.Ancak ileride bir gün anneyi olmayı Yaradan bana nasip ederse ve çocuğumun da tercihlerinin farklı olduğunu öğrenirsem emin ol ona bunun yanlış olduğunu anlatmaktansa,din adına,insanlık adına ve sağlık adına gerekli gereksiz herşeyi elimden geldiğince dilim döndüğünce anlatırım.Emin olun bu konuda çok samimiyim!Benim birçok dine mensup hatta mensup olmayan,farklı ülkelerde yaşayan ve farklı ülkelerin farklı ırklarına mensup olan farklı cinsel tercihleri olan ya da olmayan çok arkadaşım var.Hatta birçoğuyla tek bir ortak noktamız olmadığı halde konuşabilir ve birşeyleri paylaşmak isteriz.Bunun sebebi insanlıktan ziyadesinin olmayacağıdır.

    YanıtlaSil
  24. Beş parmağın bir olmadığını hepimiz gayet iyi biliyoruz.Kardeş kardeşe bile çok ters olabilirken, bir milletten ya da bir dinden bir pislik çıkıyor diye bütün insanları yakıp yıkmanın anlamı ne!Sevgili adsız emin ol, bazı kimselerin senin için düşündüklerini farklı taraftarlardan çekiştire çekiştire sevgili Bi için ve bizim adımıza söylemen çok yersiz!Tabiri caizse kendini haklı çıkarmak ve senin gibi insanları belli kategorilere sokan insanların yaptığı gibi sevgili Bi'yi de bir sınıfa sokmak istiyorsun.Bilinç altımıza başarıyla inerek bizim adımıza yorumlar yaptığına göre,senden ricam bu öfkenin ya da bu çabanın da manasını bilinç altına inerek öğren!

    Ve daha da uzatmak istemeden,asıl enteresan olanın,bu kadar "nefretin" bir yürekte bulunması.Kaldı ki sevgili adsız'ın kendisi için yakıştırılan sıfatlardan memnun olmadığını düşünmekteyim.Peki neden kendisi hepimizi bu kadar kolay etiketledi,anlamıyorum.

    Sevgili Biciğim özür dilerim uzattım...Haddimi aştıysam affola!

    Ne diyeyim,Yaradan bütün insanlara,nefretten uzak,hadsiz etiketlerden korunan bir yürek nasip etsin!

    Sevgiyle,huzurla kal!

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Yed Nahom, asagidaki alintiladigim cumleler size ait.

    Aynen "muhtemelen bunu yazdığına göre muhtemelen tüm ibadetlerini yerine getiren, bodrum antalya ttili yerine umreye gitmenin hayalini süslediği, çocuğu doğduğunda ilk işi kulağına ezan okutmak olan,islam inanışına göre giyinen birisisin, yoksa bu derece dindar olmasan ne demeye başka bir dine saldırasın, değil mi. içine bir parça su serpmekte isterim, gerçi senin gibi dindar bir insanın cami yaptırma derneklerine yaptığın bağışları geçemeyiz ama (bu arada en son ne zaman bir camiye yardımda bulundun hatta bir camiye gittin genç bir anne,merakımdan soruyorum)oturduğumuz yerdeki caminin ısıtma sistemini bu pis yahudiler taktırdı,allah ibadet edenler daha rahat etsinler diye.""

    diye yazmissin! Ve sana diyorum ki,
    sen oncelikle milletin samimiyetini sorgulayacagina( ki senin samimi oldugunu dusunmustum ilk yorumunda),
    evet insanlarin samimiyetini sorgulayacagina , oncelikle icindeki iSLAMAFOBi'yi yenmeyi denemelisin. Hani senin yazdigin gibi, nasil ki butun yahudiler KAN EMiCi vampirler deilse, butun muslumanlarinda o yukarida siraladigin hayalindeki muslumanlar gibi olmadigini da ogren lutfen! Tabi eger gercekten tarafsiz olmak niyetindeysen...

    YanıtlaSil
  26. Adsız'a;hala ısrarla aynı düşüncelerinizi ısıtıp ısıtıp masaya koymanıza hiç bir anlam veremiyorum...niçin bu kadar kalbiniz SOĞUK ve ISRARCISINIZ anlayamıyorum...hayattaki öncelik sıram doğal olarak çocuklarım:)ve eğer bir gün dediğiniz şekild bir yaşamı seçmek istelerse onlara şunu sorarım;MUTLUMUSUN?...Bu her anlamda çocuklarıma soracağım bir sorudur...meslek seçimlerindede..yemek zevklerindede her durumda.Peki ben neler hissederim sorusuna gelirsek?..Elbetteki bir anne olarak içimdeki tercih aile olmaları yönündedir..bu zaten doğal olanıdır kadın veerkeğin..ancak bi veya gay olma durumunda eğer bu genlerde var ise..ne yapabilirim...ben yazdıklarımın en başından beri şunu söylüyorum..insanların yaptıkları tercihler yüzünden yargılanmaları,suçlanmaları,hakarete maruz kalmaları ve toplumdan dışlanmaları bana ters gelen!Doğrudur veya yanlıştır bunu kişi kedi içinde tahlil eder..sonuçta hiç birimiz tüm hayatımızı doğru yaparak geçirmiyoruz değilmi?...Yan komşumunda bir hırsız,vatan haini,onun bunun eşine kızına bacına göz koyup baştan çıkaran bir don juan olmasındansa...insan sevgisini içinde taşıyan bi veya gay olmasını tercih ederim!Nedir yani herşeyi nasıl insanların cinsel tercihlerine göre değerlendirebilirizki???BİSEKSÜEL'in yazılarını mümtelası biçiminde takip etmiyorum lütfen yazılarınızı karalarken ayrıntıları unutmayın!Bir hayarnlığım da yok kendisine dediğiniz şekilde pohpohlayayım!!!...Bence lütfen biraz daha şüpheci ve karamsar yönünüzü bilemeye çalışın..zira çok keskinleşmişşş..SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  27. rüya, yalakalık olarak algılanmazsa söylemek isterim. çünkü yorumunu okuyunca direkt dilime şu cümle geldi: keşke benim annemde sadece "mutlumusun" diye sorabilecek, gerisini hazmedebilecek bi anne olsaydı.

    tanrım çocuklarını sana bağışlasın. umarım bu tür hislerden dünyalardan uzak bir hayatları olur.

    ayrıca yed nahom, seni kırmak üzmek gayem yok. sadece sert üslubunla giriş yapman biraz tepki dogurdu. sonuçta bu da senin görüşündür. benim bi düzenbaz, yorum yazanlarında iki yüzlü olduğunu düşünebilirsin. bunu değiştirmek zor gibi görünüyor zaten. eğer başkalarını üzeceğini düşündüğün, yazdığında tepki gelebilme ihtimali olan görüşlerin varsa mail adresime yazabilirsin. ben yine uygun bi uslupla paylaşırım.

    hepinize sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. yed nahom, bu arada tırsıttın beni cidden :) bak resmimi değiştim. artık bazı detaylarıda paylaşmamaya çalışırım. uyarın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  29. Biseksüel..ANNE olmak demek...çocuğunu kendi istediğin biçimde GÖRMEK değildir:)ANNE olmak sonsuz HOŞGÖRÜ gerektirir..için yansada yıkılsada herşey senin için..sonuçta senin PARÇAN olan evladını hiç bir şekilde dışlamamalı ve aynı sevgiyle arkasında olduğunu göstermelisin..bunu neden söylüyorum?..Hangi anne hamile kalmadan önce çocuğunun cinsel tercihinin ne olacağını bilebilirki..ve ilk önce neyi temenni eder?Evladını sağlıklı dünyaya getirmeyi..bu anlamda önce MUTLUMUSUN sorusunu sormak gerekiyor bana göre..çünkü hayatta hiç bir şey beni çocuklarımın MUTSUZ yaşaması kadar ÜZEMEZ.

    YanıtlaSil
  30. Rüya'ya ben de katılıyorum Sevgili Bi.Sonuçta bir bebek dünyaya gelmeden önce bilinmezlikleriyle varolur.Sonrasında,çevre ve tabii kalıtımla belli bir bilinirliği elde eder.Farklı bir örnek olabilir ama sonuçta hiç bir anne yoktur ki sadece anne olmak adına dünyaya başkalarına zarar verebilecek bir evlat getirmek isteyen.

    Emin ol, sadece senin annen değil,annem de dahil,birçok anne çocuğuna "Mutlu musun?" diye sormaz.Hatta ben anneme birkaç kez "Mutsuzum" diye veryansın edince uzaylı görmüş gibi baktı:)

    Daha da konuşmayım ben dün gece çok konuştum sanırım:)

    YanıtlaSil
  31. işte yed nahom tarzındaki insanlar nedeniyle hoşgörü diye birşey kalmamaktedır.Üstelik bunu islamofobisini homofobiye kaydırarak, bir korkuyu diğerine çevirip büyüterek haklı göstermektedir.Efendim neymiş anne olursa ilerde çocuğu gay olursa aynı hoşgörüyü gösterirmiymiş, yok yahudiler ısıtmış camiyide yok bilmem ne korkudan beslenen bir kültürden çıkmış olman insanlarında seninle aynı kaygıları taşıyacağı ve bunu öfke ve yıkıcılığa dönüştürmesi gerektiği anlamına gelmez.Gay düşüncesinden çıkarak politik ve dini bir ayrımcılığa ulaşıldığınada ilk kez rastladım buda enteresandı.biseksüel hakkındaki görüşlerine gelince evet biseksüel bir çabalama ve kozasından çıkma döneminde kanatlarını açmadan önce tabiki sendeleyip gerinecek bu dönemine biseksüel demek istiyorsa onun bileceği iş ama hepimiz yazılarını takip ettikçe onun gay kimliğini kabul ettiğini göreceğiz.STOP HATING AND HATE CRIMES.

    YanıtlaSil
  32. Seküler Yahudi8 Kasım 2009 14:43

    (biseksüel lütfen yorumumu silme, LÜTFEN)
    Yed Nahom, BÜYÜ BİRAZ. Ben de yahudiyim hem anne ve hem babadan. Bir museviyle evliyim ve bir kızım var. Ama sana şunu sormak istiyorum. Bir hayatın yok mu? Sen dini türk olan normal bir yahudisin sen zaten orda burda herkes benden nefret ediyor diye ağlamazsan kimse senden nefret etmiyor (tabi eğer ağrının bi köyünde yaşıyosan orası ayrı). Sen Türksün sadece dinin musevi. Eğer o kadar seçilmiş halktan oldğunu düşünüyorsan İsrail'e aliya yapmakta serbestsin. Ama türkiyede yaşıyorsan onlar nasıl bize karşı laikse sen de onlara karşı laik olmak zorundasın. Ayrıca yahudilere ORTAÇAĞDA vampir diyorlardı. Lütfen drama queen olmayı bırak. 400 yıldır bu ülkedesin, sen sadece dini musevilik olan bir Türksün. Ve herkes seni seviyor. Zaten sen iyi bir insan olursan dışarıda YAHUDİ UCUBESİ gibi davranmayıp laik bi yahudi olursan (evde naparsan yap istersen her odaya 15 mezuza as) Türkiye'de hayat herkesle eşit derecede kolay olur senin için. Bir de şu var yahudiliğinle değil insanlığınla ön plana çıkmaya çalışmalısın bence.

    YanıtlaSil
  33. burdaki tüm yorumları okudum bence bir çok kişi sallıyor, yahudi kısmen haklı bence herkes aman şöyle hoşgörülüyüm böyle hoşgörülüyüm ama ben kendi adıma söyleyeyim ben ne yan komşum olan 2 tane adamın veya 2 tane kadının sevişirken çıkarttığı sesleri hoş karşılarım nede oğlum kızım eşcinsel olduğunda çok normalmiş gibi davranırım diye düşünüyorum.bence herkes böyle düşünüyor ama iş başa geldiğinde o hoşgörüleri bir çırpıda kaybolur.bide adamın islamfobisi yokki öyle şeyler denmiş ama inançsız sözde bir müslümandansa inançlı allah korkusu olan yahudiyi/hristiyanı yeğlerim.ama bu blogta dolaşanların o taraklarda pek bezi yok.şehirli modern caz tutkunu sözde demokrat türkler!!breh breh breh.hele en sonda bide laik yahudi var. dindar yahudi versus laik eşcinsel yahudi. ne komedi ama

    YanıtlaSil
  34. adsız, insanlar sevişirken sesmi çıkarıyorlar. ben hiç bir heteroseksüel komşumun sevişme sesini duymadım, evde ne yaptıklarınıda merak etmedim. bana bi zararları olmadığı müddetçede ilgimi çekmez. neden iki erkeğin yada kadının sevişmesinin sesini nazara verdin. bi kere bu örneğin tutarsız.

    evet, böyle bişeyin normal karşılanmadığını biliyorum. normal karşılansın gibi bi beklentimde yok. ama rüya'nın söylediği birşey çok önemli. hani tedavi edilemeyecek boyutta eşcinsel hislere sahip biri için hayatı evlenmeye zorlayarak yada başka şekillerde zehir etmemek lazım. yani enazından bu acısını anlamaya zorlamak lazım. yani felçli birine durmadan kalk yürü derseniz, ne hisseder sizce. üç aya kalmaz canına kıyar buna emin olun. üstelik onun özrü aşikar olduğu için insanlardan hoşgörü bekleme hakkınada sahiptir. ya eşcinsel hisler taşıyan biri napsın, bunları hem içinde taşımanın ağırlığı altında ezilir, hemde hayatına iyi niyetlerle yön vermeye çalışanların baskısı altında ezilir.

    zor bi durum. yaşamayan bilemez. tabiki bi eşcinselin annesi babası olmakta çok zor bi durum. ama insan canının bi parçasını bile bile ölüme yollarmı.

    bu konular herkesin vicdanına göre değişecek konular. burda kalıplar çizmek anlamsız. "yok, hiçbiriniz empatik hoşgörülü olmazsınız gerçekte" demek boş laf. herkes ancak öyle bi duruma düştükçe gerçek şekilde davranır. yani sen bu kadar hoşgörüsüz iken bir yakının için uzun çabalar sonunda sonuç alamayınca çok anlayışla karşılayan birine dönüşebilirsin. yada senin dediğin gibi bugün hoşgörülü görünen biri başına geldiğinde çocuğunu bunalıma sokup ölüme sürükleyecek kadar baskıcı da olabilr. ama ben şuan insanların düşündükleri ile ilgileniyorum. şöyle olunca böyle yaparlar demek gibi bi yeteneğim yok. nostradamus değilim. sen de değilsin, yed nahom da değil, burdaki hiç kimse değil.

    beni geren hiç tanımadığınız insanlar hakkında bu kadar net cümleler kurabilecek kadar yazıları iyi tahlil edebilen yapınız. bence bu konuda danışmanlık verin madem.

    YanıtlaSil
  35. yukarda bitanesi şey demiş ya ahmetin kıllı göğüsleri diye;asıl bide kız açısından düşünmek lazım asıl o ne düşünürdü nasıl bir şoka girerdi daha önce kendi bedeninde hissetiği dudakların artık ahmetin kıllı göğsünde dolaştığını duysa:) ifade terbiyesiz biliyorum ama bu blogta zaten bu şekilde yazıyormuş okumadım ama yazmıyorsada siteyi yazan biseksuel yalanlar zaten

    YanıtlaSil
  36. ADSIZ ADINI VERDE ONA GÖRE KONUŞAYIM
    1)jazz dinleyen herkes modern değildir.Bu cazdada ne varsa caz dinleyen herkes entellektüel olmak zorunda birde dünyadan kopuk olmalı bazı arkadaşlara göre.Mileslara felan gitmeden hemen yakında dünyanın en ünlü caz sanatçıları arasına giren Aziza Mustafa Zadehi dinleyen biri türkçe jazz dinleyip beğenmedim diyemez.
    2)adam islamofobik, direk islamofobik; tüm ibadetlerini yerine getiren, bodrum antalya ttili yerine umreye gitmenin hayalini süslediği, çocuğu doğduğunda ilk işi kulağına ezan okutmak olan,islam inanışına göre giyinen birisisin, yoksa bu derece dindar olmasan ne demeye başka bir dine saldırasın, değil mi.diye ben demedim heralde.
    3)yani dinin iyisi kötüsü olmaz yeterki bişelere inansın ve bunu diğer insanlara diretmek için yırtınsın diosun oldu
    4)ha bide
    bu blogta dolaşanların o taraklarda pek bezi yok.şehirli modern caz tutkunu sözde demokrat türkler
    demekle tüm bu saydıkların sanki o kadar kötü o kadar anormal bişeymiş gibi sende bunlara biraz eğilsen belki adam olursun...

    YanıtlaSil
  37. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  38. Bir eşcinsel, baskın hetero ortamda "Nasıl olsa beni engelleyecekler ya da reddedecekler", "İstenmediğimi zaten bliyordum." duygu ve düşünceleriyle doludur. Tahammül, tolerans ve hoşgörü arasındaki nüanslar gereği kanaatimce bi, gay, lez, tr'ler bile aynı cephede oldukları halde anlaşmakta zorlanabilirken, eşcinsel olmayan biri olsa olsa eşcinselliğe büyük ölçüde tahammül eder, kısmen de tolere eder, ancak hoşgörmez. Hetero bir kadının bir eşcinsele duyduğu yakınlığa dairse çok şey söylenebilir, en klaik prototipse şöyledir; kimi kadın Kadınlığına Dair Güvensizliğini başka bir biçimde ödünlemeye ve erkekleri baştan çıkararak gücünü kanıtlamaya çalışabilir. Bu, Çapkın Baba Modelini benimsemiş veya Annelerinden çok Bunalmış kadınlarda daha sık görülür. Bu tür davranışlar erkeklere karşı bir Zafer Kazanma ögesini taşıdığı gibi, Ulaşılamamış Baba Sevgisini arayan küçük kız davranışlarını da içerebilir. Erkekleri baştan çıkarma eğilimi, erkeklere yönelik bir Öfkenin yanısıra sürekli bir ilişki içerisinde Zedelenme Korkusundan da kaynaklanabilir. Bu tür kadınlar Erkek Eşcinselliğine karşı büyük bir ilgi geliştirirler. Bu, babalarında baştan çıkarıcı davranışlar görülen kadınlarda daha belirgindir. Hadımlaşmış bir erkeğin varlığının erkeklere yönelik Sadizmlerine doyum sağlamasının yanı sıra, bir erkeği hadımlaştırma eğilimlerinin gerçekleşmiş olduğunu görmekten ötürü duyulan Suçluluk, bu tür erkeklere yakınlık göstermelerine sebep olur. Bu durum aynı zamanda özdeşleşmeyi de içerir. Edilgin eşcinsel erkek, cinsel organından vazgeçmiş olmakla, böyle bir organa sahip olmayan ama sahip olanlara karşı öfke ve imrenme yaşayanların safına katılmıştır. Velhasıl kelam eşcinsel insan heteroların ruh dünyasındaki karmaşada bir nesneye dönüşmüştür. Bence de hetero kadının eşcinsele dönük "ilgi ve sevgi halleri" makul bir kuşkuyu haketmektedir.

    LBGTQ

    YanıtlaSil
  39. yukarıdaki yazıya sonuna kadar katılıyorum.böylelikle rumuzlarını zikretmeyeceğim ama hetero olduğunu belirten bazı kadın yorumcuların neden biseksuel rumuzlu site sahibinin zaman zaman okunması belli bir yaş grubu için zararlı olabilecek cinsel deneyimlerini dahi aşkın ve sevginin ifadesi gibi gördüklerini ifade etmeleri, iki eşcinsel erkeğin açık ifadelerle cinsel deneyimlerini paylaşmalarını,akabinde cinsel birleşme plmayınca mastürbasyon yapıldığını belirtmeleri ve tüm benzer ifadelerin aslında aşkın ve sevginin göstergesi gibi görüp normalize edilmeye çalışılmasının ve bu abesliğin nedeni yukarıdaki yazıda açıklanmaktadır.

    Fakat daha üzücü olan site sahibi biseksuel rumuzlu eşcinsel bireyin ısrarla bu yorumları kendisine empati olarak algılamasıdır.

    YanıtlaSil
  40. SORU:aşağıdakilerden hangisi eşcinsellere sonsuz ilgi ve sempati duyan genç yaşta anne olmuş bir annenin bebeğini sevme şeklidir?
    a)haniymiş benim oğlum, büyüyecek biseksüel abisi gibi kıllı ahmetler bulacak kendine, onun göğüslerini öpecek sonra mastürbasyon yapacak, haniymişte haniymiş(ilham kaynağı site sahibinin eski yazılarıdır ve birebir bu kelimelerle ifade edilmektedir)
    b)benim oğlum büyüyecek erkeklerle sevgili olacak annesini hiç üzmeyecek

    YanıtlaSil
  41. adsız, amacını anlamış değilim. net söylersen sevinirim. burdan yazmak istemezsen email adresime açıkla en azından. neden sitedeki okurlara böyle ithamlarda bulunduğunu anlamıyorum.

    ben sonuçta hissettiklerimi yaşadıklarımı ve inandıklarımı yazıyorum. isteyen okur, isteyen yorum yazar. ama kimseyide beni okuduğu için eşcinsel yada eşcinselliğe meyilli olarak görmedim. sen nasıl bu denli emin oluyorsun anlamıyorum. ünlü bir davranış bilimcisi yada yazı analisti falanmısın?

    YanıtlaSil
  42. Madem her okuyan eşcinsel ya da eşcinselliğe meyilli, demek ki Adsız'da eşcinsel ya da eşcinselliğe meyilli.Kendisi seni hem okuyor hem yazıyor sonuçta.Eğer böyle bir genellemeye kendisini dahil etmeyecekse,kendisiyle çelişmeye devam etsin.

    Birini izliyor,birini okuyor diye insan illa o kişiyi tasvip mi etmeli...Tuhaf!

    YanıtlaSil
  43. dansdelisi :):):)9 Kasım 2009 21:05

    Üzülme canımcım zaten beyni olsa adsız rumuzuyla yazmaz bi hesap alırdı. Korkuyo belli pısırık şey.

    YanıtlaSil
  44. dansdelisine yürekten katılıyorum:)))ben kavaklı dershanesinden hasan...

    YanıtlaSil
  45. dansdelisi :):):)10 Kasım 2009 23:19

    off ama dalga geçmeyin benle :)) !!

    YanıtlaSil