4 Ocak 2011 Salı

ahlak !!!



bazen söylediklerimizin başkalarının canını sıkıp sıkmadığını önemsemeyiz hatta başkalarının kendisini de önemsemeyiz. bunu anlayabiliyorum. ama iş karşıyı anlamamaktan ötürü hakaret etmeye varıyorsa benden de bunu anlamamı beklemeyin. 

günlük tutuyorum uzun bi zamandır. ok. hayatımdaki bazı detayları yüzeysel bazılarını detaylı yada tepki almiim diye sansürleye kese biçe paylaşıyorum. ok. biliyorum ekranın diğer tarafında okuyan insanın benden farklı olduğunu. ister benzer hislerle yaşamak zorunda olsun isterse bu dünyalara bu hislere çok uzak olsun, biliyorum benden farklı olduğunuzu. benden farklı düşündüğünüzü, benden farklı şeyler yaşadığınızı. bunlara ok. o yüzden en baştan beri eleştiriye açık oldum hep. hakkımda acımasız yorumları bile önemsedim, hoşgördüm. sonuçta ben ormanın içinde bazen burnumun ucunu göremiyorum. bazı tepkilerinizin hayatıma yansıdığı oldu hatta. 

neyse bunları hatırlatmak için değil bu yazı. sadece gerginim, daha doğrusu üzgünüm. bugün gelen bi mailde benim büyük bi ahlaksızlığa hizmet ettiğim anlatılmış ve maili atan kişiyi böyle düşündüren gerekçeler sıralanmış. oysa ben ahlaksızlığın tanımının daha farklı olduğunu düşünüyorum. çünkü ben ahlaksız oldum birçok defa. sadece "artık hayatımda ne olacaksa düzgün olsun" diye çabalıyorum blog tuttuğum ilk zamanlardan beri. farkettiyseniz "eve şunu attım, şuna gittim gece" falan gibi şeyler yazmıyorum yatak odası anıları tutmuyorum çünkü böyle şeyler yaşamıyorum artık. üstelik bu anlamda içimde kocaman istekler varken bunu yapabiliyorum ve böyle olmasından da mutluyum. çünkü kafamdaki mutluluk tanımı cinsel arzuların biraz ötesine taşındı bloga başladığım zaman içinde. özellikle geçen yakışıklıyla ile hissettiklerim de bunu daha iyi görmemi sağladı. 

neyse sonuca bağlayayım. 
uzun zamandır gelen !!!bence!!! salak saçma maillerden ötürü bi daha blog tutmuycam demek isterdim ama henüz hislerimi paylaşmadan duracak kadar sakinleşmedi hayatım. bunları anlatacak başka bi ortamım yada dostum da yok zaten. o yüzden yazacağım ama yazma işini azaltacağım. isteyenlerle mail yada online yakalanırsam msn boyutunda iletişimimiz devam eder ama blog artık çok daha az ve yavaş güncellenecek. hem böylece ahlaksız yan etkilerimden de korunursunuz. internetteki temiz???  sitelerle daha çok vakit geçirmeniz dileğiyle. 

şimdilik hoşçakalın, cinsiyeti olmayan sevgiyle ve tanımsız aşkın tam ortasında kalın.

17 yorum:

  1. Ya sen dinleme o insanları. En azından biraz düşünmelerini sağlıyorsun. Sakın durma çünkü insanların biraz da romantizm dinlemeye ihtiyaçları var.

    YanıtlaSil
  2. aslında sana daha çok kızdım, seni tanımıyorum ama okuyorum. aşk aşktır ve bu dünya yobaza bağnaza aşkı, ahlakı herkesten iyi bildiğini, savunan üç beş kuşbeyinliye kaldıysa ve sen ve toplumun geri kalan hani normal olmayan sayılan kesimi de böyle bırakıyorsa... bırakın meydanı tabi bunlara. yazdıklarına bir bak, bir kadın erkek ilişkisinden ne farkı var, içinde aşk olan herşey, sevi olan herşey kutsaldır.biri rahatsız mı oluyor okumasın kardeşim, kulağından zorla sürükleyeni yoktur sanırım. yani insanın duygusuna burda kendi blogunda bile rahat yok ya, pes.

    YanıtlaSil
  3. Ama üzüldüm ben şimdi?
    Biseksüel dinleme insanları...
    Onların amacına hizmet etmiş olmuyor musun böyle yaparak?
    Ahlaksızlık olarak görülenin farklı olduğunu,insanlar bizi okuyarak anlamıcak mı?Ya bizde susarsak?
    Hem dökmen lazım içini...Söylemen lazım hisettiklerini...
    Ama yine de sen vereceksin en son kararı...
    İyice bi düşün ama:)
    Sağlıcakla:)

    YanıtlaSil
  4. karşımdakinin ne düşündüğünü düşünmeyi çok uzun süre önce bıraktım. kendimin bir birey olduğunu ve hayatımı ister istemez kendi doğrularım, yalnışlarım, gerçeklerim ve zahirilerimle yaşadığımı bir kaç insanın bana davranışlarından sonra öğrendim.

    insanlar yazdıkları gibi düşünüyorlar diye sen hemen düşündükleri gibi mi oldun?

    mesela benim de sürekli birilerini düşürmeye çalıştığım, sürekli bel altını düşünen bir insan olduğum düşünülüyormuş. Ben şimdi böyle mi oldum?

    hepimiz birer bireyiz, kendi yollarımız var. hele ki internet ortamında birbirimizin ne düşündüğü çokta önemli değil. Ben sana da kızıyorum mesela. Tepki çekmemek ne demek? İnsanlar sana tepki gösteriyorlarsa bu tepkilerden uzak kalmak senin elinde. İnsanlar seni uzaklaştırmasın, sen insanları uzaklaştır.

    ayrıca.


















    seni parçalarım!
    daha yılbaşı gecesinin detaylarını anlatmadın!



    öpüyom çok.

    YanıtlaSil
  5. ali abim; aslında bu yorumu sadece bana verdiğin nasihatlarla doldurmak isterdim. sen değilmiydin insanların pek düşüncelerini umursamamam gerektiğini söyleyen? sen değilmiydin herşey aslında biraz sabırla gelişir serhat diyen.
    elin herifi/kadını ne dediğini umursamamak gerek. senin buraya yazmanın sebeplerini herkesten çok iyi bildiğimi düşünüyorum. tamam blog az yazabilirsin. hatta ayda bir güncelleyebilirsin kararına sonsuz saygım var ama bunu sırf bir kaç vasıfsız kendini bilmez densiz varlıkların yazdığı mailden dolayı yapmaman gerek. bu senin "artık hayatım bir rayına giriyor karmaşık öyküm bitiyor" demenle olması gerekir.
    insanların hepsi bir yön verme siyah yada beyaz olarak sınıflara ayırma peşinde. herkese göre doğru 1 tane yanlış 1000 taneydi ya. sen onlara doğruların evrensel olmadığını aşkın cinsiyeti olmadığını hayatın bazı tabularının aslında saçma olduğunu gösterdin diye yazılmış bir maili ciddiye almaman gerekirdi. annemin bir sözü var meyve veren ağaç taşlanır. ve benimde bir sözüm var zafere(hedefe) giden yol güllerle değil dikenlerle kaplıdır. çalılar batmadan yüzümüz kanamadan kazanamayız. ben bir kez daha düşün derim ali abim.
    doğru kararı vericeksin.

    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  6. Okonusanlar sence sütten çıkmış ak kaşıkmı?? mıllete endekslı yasama ne olur içinden nasıl gelıyorsa ne dsunuyorsan oyle yasa ve davran ınsan ıster ıstemez etkılenıyor bılıyorum ama yasayabılecegın tek bı hayatın var.. neden buna sınır getıresinki...

    YanıtlaSil
  7. Bizim birbirimize ihtiyacımız var Ali.
    Senin acını, hüznünü bizimle paylaşmana, yeri geldiğinde bizim derdimizi dinlemene, kimine yol göstermene, kiminden örnek almana..

    Bizim kendi hayatımızı paylaşacak, bu hayatta güzellikler de var dedirtecek insanlara ihtiyacımız var.

    Bu kişiler senin ahlakını sorguladılar diye yaşadığın hayattan vazmıgeçeceksin? Yine aynı şeyleri yaşayacaksın, eminim. O zaman paylaşmamak da neyin nesi?

    Tabi, hüzünlerinde yanındaydık, şimdi yakışıklı var mutlusun, bizi terk ediyorsun değil miiiiiii? :P

    YanıtlaSil
  8. Selam..
    Uzun zamandır blogunu okuyorum. Yorumda hiç bulunmadım.
    Okuduktan sonra kendi içimde yorum yapar kapardım sayfanızı. Ama bir süre sonra merak etmeye başladım, acaba ne oldu? tanıştı mı?vs. diye.
    Ama şimdiye kadar "ahlaksızlık" tanımını uyandıracak bir yazıyla karşılaşmadım.
    Her ne kadar özgür bir hayatımız olmasa da internetimiz ve kişisel blogumuz özgürlüğümüzü yaşayacağımız en büyük yer.
    Okumak istemeyen, okumasın, takip etmesin, açmasın sayfanızı..
    Yani 1000lerce yolu var ahlaksızlıktan(!) korunmanın.
    Toplumda tabu olan duyguları, olayları burada paylaşmanız suç ya da ahlasızlık değil ki, asıl o tabuları kuran, yaratan ahlaklı(!) insanların suçlu..
    Siz yazılarınıza devam edip, yüreğinizi rahatlatın.. =)

    YanıtlaSil
  9. Yazında; gelen maile kızdığını ve seni bağlamayacağını belirtmen karşısında daha az yazma kararı almak maili yollayanın ekmeğine yağ sürmek gibi olacak resmen, onu haklı bulup daha bir otokontrol olayına gireceksin.

    Kime göre, neye göre kimin ahlakı?

    Ahlak anlayışını bacak arasında sananlar değiller mi; TV deki tecavüz sahnesine, eşcinsel sahnesine histeri duygularla bakıp sonradan "tüh rezil" nidaları atanlar, buna karşın vatan millet kurtaran koca ülkenin 3 kişiye emanet olduğu varsayımını pompalayan dizileri izleyip göklere kaldıranlar ve bir de dizi dahi olsa bebek öldürten sonrada "hah şimdi kızdı daha bi vahşi katliam izlicezzz oleyyy" diyenler.

    Bacısını, kız arkadaşını koruyup kollayıp başkasının bacısına, kız arkadaşına salya sümük bakan riyakar iki yizlüler, bastırdığı tüm duygularını su şişelerinde, afedersiniz ama hayvanlarda arayan hayvanlar, Din kisvesi altında 4 yetmez 5 karı getirip hepsine ayrı ayrı zulmedendenler, Allah nasibini verir diyip 7-8 çocuk peydahlayıp sonrada değil birisine hiç birisine iyi bir gelecek hazırlayamayanlar, bunlar mı belirleyecek ahlakı?

    Velhasılı, iki yüzlü riyakar sahtekar insanların bulunduğu bir ülkede kimse kimseye ahlak öğretmeye kalkmasın, herkesin değer yargıları farklıdır kediyi kuş gibi yetiştirip uçurayamacağın gibi kuşu da miyavlatamazsın. Herkes beğenir beğenmez kimsenin de kimseye bir şeyler ıspatlamak gibi bir durumu söz konusu değil

    sen olduğun gibi davranıp olduğun gibi yazmaya devam et ki okuyup hazmedemeyenler takındıkları at gözlüklkerini çıkartmaya az da olsa yeltenebilsinler.

    YanıtlaSil
  10. gelen bir maille blog yazını azaltıyorsun he? e ben de atayım şöyle tam gaz veren de normal akışına dönsün:)
    isteyen yazsın yazacağını boşverrrrr ben kendi adıma keyifle okuyorum.

    YanıtlaSil
  11. bence maili atan herkimse mutsuz ve başkalarının da mutsuz olmasını istiyor, tanrı'dan ona bolca sevgi diliyorum...

    hiç tanımadığın bir insanın lafına da kulak asmanı sana yakıştıramadım! "yazılarımı azaltıcam" da ne demek! 1 kişi için 174 kişiyi mutsuz kılmak niye?

    YanıtlaSil
  12. onların istedikleri de bu değilmiydi zaten?bence okuyucularını cezalandırmaktan başka bir işe yaramaz bu yöntem.ayrıca ahlaksız diye tanımlayanların bu tür bloglarda işi ne?burnumda gizli eşcinsellik kokuları var..

    YanıtlaSil
  13. dralaye, hmm düşündürmek ha. öyle olma ihtimali bile mutlu eder beni.

    y., kızma bana :) ben de kendime kızıyorum çünkü. ama söylediklerinde haklısın tabii.

    insan, özel bi misyonum yok tabi, susarakta mutlu olsunlar olmasınlar kaygım da yok. öyle istedim sadece. sen de sağlıcakla kal.

    x-coach, ben öyle karşımdakinin ne düşündüğünü takmayacak bi iş yapmadığımdan olsa gerek sanal ortamdaki fikirleri bile önemsiyorum. ee tabi alıp her düşünceyi baştacı etmiyorum. sonraki dediklerine de sonuna kadar
    katılıyorum. ayrıca


    yılbaşı gecesinde ayrıydık :( o evindeydi ama asıl yılbaşı sonraki gece oldu açımdan. anlatırdım da ahlakım elvermiyor :) ben de öpim seni yakışıklı görmeden :)

    YanıtlaSil
  14. serhat, güzel fikir aslında. hayatım evet düzene girdi. ama hala heyecanla geçiyor günler. yani yazmak geliyor hala içimden. belki bigün dediğin gibi bi sebepten biter benim yazma maceram. olabilecek en güzel sebep olur tabii. sevgiler.

    stubborn, :)) tek hayat, tek vuruş, haklısın.

    sena'nın düş bahçesi, ya dediğim gibi bazı yorumların hayatıma yansıma oldu açıkçası mesela. yani dediklerinde haklısın aslında. dediğin gibi yazmasamda hayatım devam ediyor birşekilde. yakışıklı var diye artık yazmıycam gibi bi durumda yok :)

    lulu's blog, evet benimde aklımda o cevap gelmişti o insana. insan içinde bişey hissetmiyorsa iki satır okuyarakmı ilgi duyar böyle şeylere. bilmiyorum varmı aranızda öyle bi değişim yaşayan, yazsın hakkaten merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  15. o gay ben de, yazı harika olmuş, hoş gerçekten. umarım herkes okur. bi önceki yorumda yazdıklarına ise tamamen katılıyorum :) hayvan ifadesi dahil :) teşekkürler.

    neyfa, bi mail değil ya, geliyordu bu tür mesajlar arada. ne kadar "tın" desen de canın sıkılıyor haliyle. gıcık bi durum. ama iyiyim şimdi. sağol.

    karakedi, amacım kimseyi üzmek mutsuz etmek değil, ama yanlışa sevkedecek biri olmakta istemem hani. gerçi içinde yoksa bir kimsenin yazıdan mı değişim geçirirki. ilginç o da.

    anastasia, ben de katılıyorum. ne diye okurlarki, dertleri ne gelip yazıların tamamını okuyor sonra cevap yazıyorlar bana. garip işte.

    YanıtlaSil
  16. o sana ahlaksizlik mailini atan cucuk kardes bir dahaki mailina beni ve seni severek takip eden diger 172 kisiyi de cc'lerse memnun olurum(z):)

    ben, seni takip etmeye vakit bulamazken o nasi takip ediyo da bi de canini sikiyo da bi de bik bik. gere(n)ksiz insanlar!!!

    YanıtlaSil