7 Ekim 2012 Pazar

değişen hayaller


hayat ne garip.

bundan bikaç evvel bir erkekle hayat kurmayı hayal ederken, şimdi aynı şeyi bir kadınla düşünüyorum.

2 haftadır yurtdışındaydım. cuma gece geldim. c.tesi sabahtan da bursa'ya geçtim. hem bizimkileri ziyaret hem de bahsettiğim kızla buluşmak için. aile ile ilgili kısmı anlatmıyorum, güzeldi her zamanki gibi. kızla buluştuk öğlen yemek yiyelim bahanesiyle. sonrasında da başka bi yere geçtik. güzel geçti vakit. birbirimizi tanıma adına önemli şeyler konuştuk farkında olmadan. aramızdaki yaş farkının (9 yaş) problem olabileceği ihtimali silindi kafamdan. sevdiğim yada hoşlandığım insanların çoğunda da var olan tasavvufa ilgi olayını onda da görmek sürpriz olmadı. hatta düzenli olarak namaz kıldığını da öğrenmiş oldum. bunlar beni düşündürdü biraz. sonuçta bıraktım geçmişi, şuan itibariyle ben çok başka bi ortamın içindeyim. iş ortamım, arkadaş ortamım, dost ortamım, kendi alışkanlıklarım. 

anneme çıkarken kızla buluşacağımı söylediğim için dönüşte rapor istedi resmen. ben güzel şeyler söyledikçe ağzı kulaklarına ulaştı kadının :)

bugün de buluşmak istedim ama başka arkadaşlarına çok önceden sözü olduğunu söyledi.çok da ısrar edemedim. ben de belki bizim tayfadan bir ikisi ile bi çay içerim bi yerlerde. sonra da yola düşerim.

foto: diogenesii.wordpress.com

33 yorum:

  1. Bana hayatın hakkında yorum yapmak düşmez fakat kesin olarak düşünmelisin bence. Şu anda kimse kötü tarafını göstermez. Fakat sana aykırı olan bazı durumlardan bunu öngörebilirsin

    YanıtlaSil
  2. Abicim, cok sevindim. Hayirlisi olsun. Insallah gönlüne göre biriyle evlenirsin ve her zaman mutlu olursun. Artik hayalleri yasamak zamani geldi. Bu senin icin bir sans, degerlendirmelisin.

    YanıtlaSil
  3. iki arkadasimdan bahsedeyim o zaman sana// ikisi de su dunyadaki en yakinlarim yaklasik 8 senedir..
    hetero olan bi bayanla evlendi
    bir sene sonra cocuk yaptilar ve su an adam bunalimda son derecede pisman evlendigine// gecen gun konustugumuzda bana`` tum kadinlar eninde sonunda ayni kapiya cikiyorlar` dedi gayet uzuntu dolu bir yuz ile...diger arkadasim su an norvecte ve 4 senedir ayni adamla homoseksuel iliski icindeler ... kizla olan birliktelikten bunalan arkadasimin aksine digeri iliskisinin ne kadar degerli oldugunu bu dunyada zor bulundugunu ; toplumun klasik dayatmalarinin disinda yasamanin ona yasam enerjisi verdigini ve bu farkliliktan solayi hayatindan sikilmadigini soyledi... kisacasi evlenip cocuk yapip 3 sene sonra canavarlasacak ; toplum icinde herkesin dahip oldugu icin bir albenisi kalmayacak omrunu tuketecek bir evlilige bence hayir de...

    YanıtlaSil
  4. Bilip bilmeden atıp tutanlar hep canımı sıkmıştır (yukardaki yorumlara binaen). Onun için direkt belgelerle konuşuyorum:

    Looking at Holland, one of the most gay friendly countries in the world, should give us the best chance for Michaelson to prove his contention that if gays were able to be open and honest about their sexuality, they would lead normal lives. However, we find once again that Michaelson's contentions are not backed up by the facts. Here's the results of a comprehensive 2001 study as reported on www.narth.com:


    Lifetime prevalence of DSM- III- R Psychiatric Disorders

    Homosexual (SSA)-- Heterosexual
    Mood disorders 39.0% - 13.3%
    Major depression 39.3% - 10.9%
    Anxiety disorders 31.7% - 13.2%
    One or more diagnoses 56.1% - 41.4%
    Two or more 37.8% - 14.4%


    Stanford et al. (2001) Arch Gen Psychiatry, Vol. 58.

    Study from the Netherlands of 5, 898 adults of which 2.1% self-identified as homosexual.

    YanıtlaSil
  5. Evet bence de "biseksüel olma" sen "heteroseksüel ol" Baksana insanlar sciencedirectten Falan makaleler araştırmışlar :))

    YanıtlaSil
  6. Evet bence de "biseksüel olma" sen "heteroseksüel ol" Baksana insanlar sciencedirectten Falan makaleler araştırmışlar :))

    YanıtlaSil
  7. "narth" biliyorsunuz (ya da bilmiyorsunuz belki) amerika'nın en etkili "insanları eşcinsellikten döndürme", oradaki adıyla "ex-gay" hareketinin ve joseph nicolosi kişisinin kurumu. ve defalarca yazıldı çizildi bu ex-gay terapilerinin yarattığı yıkımlar hakkında. dolayısıyla aynen Evrim teorisinin yalan olduğu konusunda tonlarca "bilimsel" makale de çıkarılabileceği gibi bu konu hakkında da araştırılsa pek çok "bilimsel" yazı çıkarılabilir. hem de özellikle eşcinsellik gibi atıp tutmanın çok daha rahat olduğu bir konuda.

    biseksüellik konusunu bilemeyeceğim de, eşcinsellik konusunda bu tip yazılar ancak içselleştirilmiş homofobiyi besleyip insanların kendi duygularından korkar hale gelmelerine yol açıyor.

    saygılar

    levent

    YanıtlaSil
  8. Eşcinsel hayat sürmeyi seçen bir bireyin tercihi ne kadar saygıya layıksa, bu duygulardan sıyrılıp bir aile hayatı yaşamak isteyenlerin tercihleri de o kadar saygıya layık. En az.

    YanıtlaSil
  9. AGA GÖNLÜN NERDE HUZURLUYSA ORADA OL . NE GÜZEL SENİN İÇİN BİR UMUT VAR MUTLU OLMAK İÇİN DÜŞÜNSENE BAŞKA HERŞEYİ BOŞVER ÇOCUGUN OLACAK YAA ÇOCUK

    YanıtlaSil
  10. Dediğimie geliyorsun Ali

    Götlü göbekli hayal edebiliyorum seni:)

    Ne kadar zaman oldu ki evlenmeyi düşünmeye başladın daha sevgili bile olmadan??

    Ayrıca şu araştırma diye önüne her konan şeye inananlardan da gına geldi.

    Nedir bu, savaş mı salak salak şeylere bel bağlayıp anlamlar çıkarıyorsunuz:))

    YanıtlaSil
  11. biseksüel.. ne oldu sana.. kendime inancımı yitiriyorum bunun gibi haberleri aldıkça

    YanıtlaSil
  12. Karmaşık Günce (serhat)11 Ekim 2012 17:21

    offff bu ne ya...

    herkes yok makale yok bilmem ne saçma sapan gene bir sürü yazı okudukça uyuz oldum haa.

    hadi gelin bu yazıları yazmadan önce doğanın düşüncesine bakalım ha? bir kadını bir erkek tamamlıyor bir erkeğide bir kadın. bunu nedense herkes söylüyor. öyle değil mi? bir biseksüel olarak söylüyorum bunu, bazı konularda bu kanun haklı.

    eş cinsel ilişkilerde kaçı ömür boyu? kaçı senelerce sürüyor.

    hemen atlar birkaç kişi ben 6-8 yıldır aynı ilişkideyim.

    :)) erkek milletiyiz yanlış mıyız? %100 testestoren salgılıyoruz. çok fazla ilişki istiyoruz ve genelde başkalarıyla istiyoruz. heterolarda bile aldatılma oranı yüksekken eşcinsel ilişkilerde günlük hatta saatlik oluyor bu. :)) bu tezimi çürütücek %3lük kısmı savunmayın burada.

    ali abim sen devam et. dene bakalım ne olucak. bir şey kaybetmiyceksin. belki sana çok şey katıcak seninde hoşuna gidicek. önemli olan evlendikten sonra bu kapıyı kapatabilmekte çünkü.

    hayatını daim edip aile kurmak kendi çocuğun olması. bunlar bile heyecanlandırması gerek. :))

    en önemlisi kendine ait bir aile.

    ha öte yandan (kötü değil ama kötü algılayabilirsiniz umurumda değil :)) eşcinsel bi ilişkide evlat edinilemeyeceğine göre (türkiyeden bahsediyorum) bir kuçu kuçu alırsınız öyle idare ederseniz ne diyim :))

    burda öz eleştiri yapıyorum. benimde erkek sevgilim var. ama açık açık bunları konuşabiliyorum. ileride ne olucak? yaşlandığımda ne olucak. eş cinsel ilişkiler sonuçta bir site üstünde bir birinizi görerek başlıyor. "hımm yakışıklıymış konuşalım" daki lafta bile "yatakta nasıldır" anlayışımız var. kim ne derse desin aile önemlidir.

    YanıtlaSil
  13. Öyleyse bırak adamcağızı da evlen bir an önce, ne oyalayıp duruyosun..

    İki yüzlülüğün lüzumu yok Serhat.

    Ahkam kesmeyi de bırak !

    Dünya da milyarlarca insan var bilemezsin kimin ne yaşadığını,

    Ne tür ilişkilerin, kimlerin ne durumda olduğundan sana ne ayrıca??

    Sen kendine bak ve evlenmeyi beklemeden kapat bu kapıyı kimseyi kandırma.

    YanıtlaSil
  14. Sen sadece cinsel arzular duyuyorsun diye herkes sana benzemek zorunda diil, Ali'nin bir erkeğe aşık olduğunu ve unutamadığını, unutuyorsun.

    Ayrıca insan doğadan bağımsız, onun hizmetinde bir yaratıkmış gibi düşünmek senin bahanen...Sana söyliyim doğa dediğin şey insanın fıtratıdır, dışarda arama...

    Yine de kendini bu kategoride görüyorsan (tıpkı bir hayvan gibi..) sadece cinsel arzu duyan bir yaratıksan, sen zaten uzak dur erkeklerden...Belki de kadınlardan da uzak durmalısın !!

    YanıtlaSil
  15. Karmaşık Günce (serhat)12 Ekim 2012 17:36

    Hhahahaha sadece gülüyorum ganimedeski.

    önceden böyle düşünmezdin sen. her fikre her düşünceye saygıyla yaklaşırdın? sorun değil. ben biliyordum zaten böyle bir yorum geleceğini. ali abiyi tanısan yada en azından benim gördüğümü görsen sanırım hak verirdin. :))

    cinsel arzular duyduğumu söylemedim en az sende biliyorsun ki gay sitelerinin hepsinde ne "mallar" var değil mi? ali abinin aşık olduğunu biliyorum ve unutamadığını hayatına kimseyi kolay kolay sokmadığını ve sokamayacağını kalbinin param parça olmasını istemediğini. merak etme senden daha iyi tanıyabiliyorum ben insanları.


    ayrıca evlenmeyi bitirmeden kapat kapıyı değil. :D sanırım yine anlamak istediğiniz yerden anlıyorsunuz.

    önemli olan evlendikten sonra bu kapıyı kapatabilmekte çünkü. dediğimi hatırlıyorum. bilmiyorum istersen tekrar okuyabilirsin.

    velhasıl saldırıya geçmek yerine hımmm bazı konularda haklı yada "hayır serhat bak burada bu hatalar var bence böyle söylememeliydin" gibi bir uyarı yerine ağır konuşmak niye? :) ben güler geçerim ganimedeski ama blog yazarı ve örnek olan sensin unutma. benim bloğu kapatmamın sebebide malum bu konuydu.

    evet evlenmeyi planlamak, aile kurmak istemek, bir erkekten çocuk dünyaya gelemeyeceğini anlamak, ailedeki sesleri susturmak, cevredeki soru işaretli baskıları kesmek.... bu listenin uzayacağına da hem fikiriz ganimedeski. hatta bu konuyu tartışa da biliriz.

    ama neticede her evlenen biseksüelin, mutsuz, eşini sonsuza kadar aldatan olmadığını da biliyoruz.

    doğanın içindeyiz. nefes alıyor doğanın şartlarına ayak uydurmak zorunda kalıyoruz. kitaplarımızda bile insanın herşeyden üstün olduğu yazar evet. ama bir kural bir kanun daima var.

    ha bu demek değil erkekle erkek ilişki yaşayamaz benim anlatmak istediğim tabiiki geniş kalıplardı kesin konuşmayı sevmem çünkü. yoruma açıktır yazdıklarım. ben şunu demek istemiştim. bir erkek bir erkeği idare edemiyor. gerekli aile ortamı kurulamıyor. iki tarafta lider konumda olmuyor. senin bildiğini sana anlatamam ganimedeski. anne ve baba olmasaydı sen yada ben olmazdım. fark ettiysen büyük resimde baba-baba yada anne-anne yok.

    YanıtlaSil
  16. Sen bir an önce evlen Serhat'ta kurtulalım senden:)

    İnsan neslinin devamını sağlamak ta sana kalsın....

    Bana beni benden iyi tanırmış ayakları yapma artık, her şeyi bilen herkesi tanıyan deneyimli insanmışın gibi yorumlar yazıyorsun, kaç tane evli biseksüel tanıdın bilmiyorum.

    Ama biseksüel yaşamına noktayı koyman gerektiğini biliyorum ve evet bunu evlenmeyi beklemeden yap.

    Sen sorunlu bi tipsin, Allah senin şerrinden insanları korusun.

    Kendi kendine gül, eğlen çocuğum.

    YanıtlaSil
  17. ollley
    alışverişşşşşşşşşşş yapıcam biseksüel'in düğünü içinnnnnn!!!!!!!!! :D

    YanıtlaSil
  18. Karmaşık Günce (serhat)14 Ekim 2012 21:32

    hahahah :)) ganimedeski den psikolojik analiz zırvaları ha :D sorunlu tipmişim ben :D normaldir.

    hımm sizin gibilere nasıl derler? sorunlarını başkalarına atan insanlara ne denirse ondan sanırım. seni senden iyi tanıyorum da demedim. sen ne yazıyorsan ordan çıkartmaya çalışıyoruz.

    nede olsa anlatabildiklerimiz "başkasının anlayabildiği kadardır" kısaca kapasite meselesi haklısın. demekki seni iyi tanımışım ama iyi değilmişsin buradan onuda anlıyoruz. neydi insan gerçek yüzünü öfkeliyken gösterirmiş. dahada birşey diyip senin o parmaklarını yoramam ben. nede olsa evlenmeyi bile insan neslinin devamı niteliğinde olduğunu sanan karaktere de ne anlatsak anlamaz. :D

    x-coach düğünde de ne halay çekeriz haaa :D ali abim "damat halayı" istesek ? hani bizim trakya yörelerinden bişeylerde olur. :D bursa havalarını bilmiyorum nede olsa :D

    YanıtlaSil
  19. Ali, sen kendini nasıl daha iyi ve rahat hissedeceksen terazinin o kefesine ağırlık vermelisin.. Ama bence alacağın karar geçmişini özletmemeli ve gelecekte de hayatında bir şeylerin eksikliğini hissettirmemeli..

    Serhat bir önceki yorumunda "bu konuyu tartışabiliriz" dediğin şey "ailedeki sesleri susturmak ve çevredeki soru işaretli baskıları kesmek"se eğer, yanlış yolda olduğunu düşünüyorum..
    Bu dünyaya sadece bir kez geliyorsun ve ikinci bir şansın yok!
    Bütün ömrünü insanlar ne düşünür, ailem ne der diye hesaplar yaparak mı geçireceksin?..
    Sırf başkaları mutlu olsun diye yaşarsan kendi mutluluğun ne olacak?
    Hayatının ne kadarını başkalarını mutlu etmek için geçirebilirsin?

    Eşcinsel bireyler için yaptığın genellemeleri de çok yanlış ve çirkin buluyorum. Biz her an sevgilimizi nasıl aldatsak diye düşünen insanlar değiliz. Yaklaşık beş yıldır sevgilimden başka hiç bir erkekle aynı yatağa girmedim, bırak girmeyi, aklımdan bile geçirmedim.
    Şimdi sen ve senin gibiler azınlıktasınız diyebilirsin.
    Peki her an sevgilisini aldatan ve yeni arayışlar peşinde koşan bir eşcinsel eğer heteroseksüel olmayı seçerse (ki bizim durumumuz bir seçim değildir) ömrünün sonuna kadar eşine sadık mı kalacaktır sanıyorsun?
    Bu doyumsuzluk ve tatminsizlik kişilikle alakalı bir durumdur, cinsel yönelimle değil!

    YanıtlaSil
  20. Karmaşık Günce (serhat)15 Ekim 2012 09:41

    birgay zaten bende bundan bahsetmedim. dedimya ben geniş konuşuyorum kesin yargılar içinde değil. anlatmak istediklerim elbetteki yoruma açık. orada ben genel şeylerden bahsettim.

    hani çok örnek verdim. şu sebepten dolayı yada bu sebepten dolayı diye. ki cinsel açıdan bahsettiklerim de yine genellemeydi.


    ya sorun değil kim ne der delisi değilim nasılsa. ben genellemeci konuştum. alınan alındı cevap yazdı. mantıklı bir cevap bile yazılamadı. ilk yazdığım yorumda da bahsettim. hetero ilişkilerde bile oluyor diye.

    gel gelelim insanlar muhalefet olucak ya nasıl olucak bilemediklerinden yazmışlar da yazmışlar aşağılamak için ellerinden geleni yapmışlar. yok evlen de biseksüelliğe noktayı koy. yok sorunlusun. :D

    sanki ben bütün eşcinseller evlenin diye basbas bağırıyorum. ali abiyle aynı düşüncede olduğumu ve bunu da bu sebeplerden ötürü diye söyledim. sorun değil. ben diğerleri gibi okadar geniş ve rahat düşünemiyorum asker kafası var bende.

    YanıtlaSil
  21. Canım Serhat'çım dar kafalı olduğunu biliyorum zira sabit fikirlisin...

    Beni nasıl tanıyıp hangi sonuca vardığının da zerre kadar önemi yok be beni değiştirmez.

    Sen gerçekten sorunlu bir tipsin, yazık senin yanındaki adama..

    Söylediklerinden çıkarım yapacaksak eğer sen erkekleri evlenene kadar cinsel yönden kullanan bir tipoloji çiziyorsun ki bu da bir sorundur !

    .."eş cinsel ilişkiler sonuçta bir site üstünde bir birinizi görerek başlıyor. "hımm yakışıklıymış konuşalım" daki lafta bile "yatakta nasıldır" anlayışımız var"

    Sen böyle birisin demek ki..

    İki taraf ta lider konumunda olmuyorsa ki -bu bir kadınla da olmaz- sen de sana uyum sağlayacak birini bul di mi?

    Ve sakın lider konumlu bir kadınla evlenme:)

    Dilin çok uzun ama yanılıyorsun...

    Resmi nikah ya da çocuk olması şart değil biz aşağıladığın eşcinseller için.. Çocuk isteyen ya da resmi nikah isteyen onu da yaptırabilir tabii ki..

    Resmiyet, kabul görmekle ve yasal haklarla ilgili...

    Önemli olan iki kişinin kalben evli olması..

    Asker kafana bunları sokabilir misin rica etsem ?

    Genellemelerin ve azınlık diye hitap ettiğin özellemelerinden ne anlattığın iyi anlaşılıyor ayrıca merak etme..

    Bu arada Ali sessiz, bakalım ne zaman yazacak??

    YanıtlaSil
  22. Karmaşık Günce (serhat)15 Ekim 2012 16:55

    sevgili ganimedeski. :D sen ne dersen öyle olsun ya. görüşlerine saygım var.

    burada bas bas "kendimi kanıtlama çabasında olan bir ergen gibi" davranmıycam yada "bunu bunu yazmış hadi saldırıyım" demiycem.

    sende haklısın :)) ben erkekleri evlenene kadar sömürüyor muşum evet :)) , eş cinselleri aşağılıyor muşum ona da peki :)) , dar kafalı ve sabit fikirliymişim hadi bunada evet. :D bunlar senin düşündüklerin mi? Evet. peki ben etkilendim mi tabiki hayır!

    :) O yüzden çokta dert değil hani ganimedeski vızıldamış yada bana laf etmiş. ben kendimi bildikten yada sevdiklerim beni bildikten sonra gerisi önemli değil. cidden yorma o güzel parmaklarını. bişeyi savunmaya geçme politika yeri
    yada miting yeri değil burası. ben gayet güzelce düşünceleRimi aktardım. hoşuna gitmediyse serhat hoşuma gitmedi yanlış düşünüyorsun de. ne bu aşalama anlamadım.

    adam gibi yazıyorum burada ite kaka birşeyler anlatılmaz. sana adab-ı muaşereti öğretemem değil mi? bu aileden alınır yada kendini yetiştirerek öğrenilir. kulvar farkı var bu kesin.

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Serhat,

    Yazdıklarımın arkasında olmakla beraber, üslup konusunda biraz ileri gittiğimi kabul ediyorum.

    Olumlu olumsuz fikirlerimi de hatalarımı da, her zaman harbice söylerim.

    Kusura bakma kardeş, ne de olsa seninle bir zamanlar kardeştik:)

    Umarım hepimiz için de hayırlısı olur.

    YanıtlaSil
  24. Lakin sen de yazmadan önce biraz daha düşün ve sen de aşağılama insanları ok.

    Umarım sen de hatanı kabullenebilirsin.

    YanıtlaSil
  25. Karmaşık Günce (serhat)16 Ekim 2012 00:37

    ben hatamı zaten kabul ediyorum. düşüncelerimin arkasındayım bende. ama üslup önemlidir.

    sorun değil ganimedeskim. ben alıştım insanların fevri, dik, burnundan kıl aldırmamasına.

    içim neyse dışımda odur. ali abinin iyiliğini benden başka kimse isteyemez :))

    herneyse herşey için hayırlısı olsun diyelim :))

    YanıtlaSil
  26. ne halayı ayol.
    delirdin herhalde.

    dar kafalısın ya, ondan algılayamadın sen. :P


    kirletemem beyaz smokinimi halayla malayla.

    daha neler.

    hüfff.

    YanıtlaSil
  27. beni al beni al beni al... allekoo!!! ^^

    biseksüeller hakkında olan önyargımı; yurtdışındaki hatunla yiyişmenle pekiştirdiğinden ötürü üzerini çizmiştim senin... lakin bu hayat senin, doğrusuyla yanlışıyla; içinden nasıl geliyorsa öyle yaşa, başkalarının istediği gibi değil kendi istediğin gibi yaşa.

    :/

    YanıtlaSil
  28. bi'adam, o farklar zaten bitirdi başlamadan herşeyi. benim birşey düşünmeme bile fırsat bırakmadan.

    adsız, teşekkürler. bu işler kısmet derler ya. aynen öyle. şans yaver gitmedi mi diyelim. yine de sağol iyi dileklerin için

    adsız, hayatım evlensem anlattığın arkadaşına mı benzerdi bilmiyorum ama bence her insan kendi içinde farklıdır. ben neyi ne kadar istediğimi biliyorum. o yüzden braz evliliğe sıcak bakmıştım. hem kafa olarak beni çeken hem de gözüme hitap eden bir kız görünce. neyse şuan böyle birisi yok hayatımda.

    adsız, belgeler için teşekkürler :) güzel ve detay olmuş. kendimi iş raporları okur gibi hissettim :)

    YanıtlaSil
  29. levent, nerden denk geldim ama bi ara bu ekipten birileri ile yazışmıştım. yaptıklarını öve öve bitiremiyorlardı. tutumları biraz faşistti. rahatsız oldum iletişimi kestim. demin bi yoruma cevaben yazdım ya, herkes ayrı bi dünya. tüm istatistiklerin gösterdiği şey o kişide farklılaşabilir. bunun garantisi yok. o yüzden kendimi genel içine koyup yorumlar yapamıyorum.

    adsız, güzel bir nokta. evet homoseksüel hayatı seçenlerin bir kısmı biseksüelliğe yada heteroseksüelliğe karşı çok katı tutumları olabildiğini biliyorum.

    herkesgibibiri, ağa sağol :) çocuk güzel birşey. çok güzel birşey. bu ara bi arkadaşımın bebesini seviyorum da haftasonları. bebek de beni seviyor sanırım :) bu defa karşılıklı

    YanıtlaSil
  30. ganimedeski, uyanmışın uykundan :) evlilik hayal ettim sadece, düşünmedim. tabii ki çok zaman vardı böyle birşey için. neyse olmadı zaten, konuyu uzatmaya gerek yok.

    adsız, bazen ben de kendimle ilgili inancımı yitiriyorum ama bi şekilde yalnızlığıma son vermek istemiştim. öyle olmuyor böyle de olmuyor. nasıl olacak bilmiyorum. sen bana bakma, umudunu yitirme.

    serhat, seni çoook iyi anlıyorum. aile kavramının yüzyıllardır bize öğretilen formu bu olduğu için hep bunu arzuluyoruz. eğer öbürü de kabul edilir olsa idi bugün homoseksüel insanlar heteroseksüeller kadar evlilik arzu eder miyidi ve sadık olur muydu bilmiyorum. mevcut şartlarda durum vahim. homoseksüellik sex tabanlı yaşayan bir şey nerdeyse. istisnalar hariç. zor konular. uzun uzun düşünmek öyle yazmak lazım.

    YanıtlaSil
  31. xcoach, alışveriş yap yine sen. bu ara hediye almak iyi gelecek :)

    ali, evet başkalarını mutlu etmek evlilik için önemli bir sebep ama ben mutlu olmayacağım bir şeyi asla kabul edemem. yılda iki kez görecekleri bir gelin 2 torun için düşünmemiştim. ben sadık olabilen biriyim. buna güvenerek adım atmıştım. neyse geldi geçti.

    karakedi, sağol :)

    YanıtlaSil
  32. sen bana ne alıcan?

    onu bi konuşalım önce...

    YanıtlaSil
  33. Ali'cim madem sadıksın neden gay ilişkilerin -ayrıca bir süredir homoseksüel kelimesini kullanıyorsun- seks tabanlı olduğunu düşünüyorsun, dünyada ne kadar gay varsa tanırmışsın gibi ya da bu internet ortamındaki insalardan ibaretmiş gibi yazmışsın.

    Alper seni aldattı mı? Noldu bilmiyorum ama kırgınlığından dolayı erkekler ve eşcinsellik üzerine yöneltmişsin sanki kızgınlığını.

    Evlilik yasal hakkımız olsaydı, tabiiki ister ve sadık ta kalırdık:)

    Ayrıca yasal olmasını beklemeden evlenenler de var, kalben evlilik derken bunu kastediyorum.

    Anlamak zor olmasa gerek:)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil