18 Mayıs 2014 Pazar

soma


üzgünüm. 
sinirliyim. 
kızgınım. 
hem kendime, hem de herkese. 

günlerdir olanlar, kendi yaşadıklarımı unutturuyor bana. insanlar ölüyor yok yere, adına şehit deniyor, millet avutuluyor, avunmayanlar dayak yiyor, susturuluyor. kimsenin sesi kimseye ulaşmıyor. 

yurtdışından arkadaşlarımla da konuştuğumda anladım ki durum oradan farklı görünüyor. bu denli bir baskı ve zülum olduğunu kimse bilmiyor. türkiye'yi bilip takip edenler dahil buna.

adamın biri dolamış diline "din" kavramını, bunun üzerinden çalıyor çırpıyor, kırıyor döküyor, her türlü illegal operasyonu yapıyor, kendinden olmayan herkese değil türkiye'yi dünyayı dar ediyor. biat eden herkesi de ihya ediyor. bir de algı yönetimi var ki; o daha da acı. taşeron bakan kahraman, zalim başbakan dünya lideri, olayı ise ya cia ya cemaat yaptı falan filan. aklını peynir ekmekle yemiş bi dolu insan.

inanın bu olanlar karşısında inancımı sorgular hale geldim. tanrım neden birşey yapmıyor bu olanlar karşısında. din ve islam kavramına leke getiren bu adamı ve onun gibi düşünen menfaat düşkünlerini, neden bir mucize ile durdurmuyor. yüzbinlerce mağdur insanın acısını hafifletmiyor. sanırım hayatın imtihan olması bunun gibi birşey.

umarım bu defa olayda ihmali ya da kastı olan herkes ceza görür. hem hukuk karşısında, hem de -şu dillerden düşürülmeyen- kader planında.

7 yorum:

  1. bana bir şekilde dayatılmış olan aracının varlığını ve orijinalliğini sorgulamaya uzun süre önce başladım ve bitirdim.

    olması gerekene ulaşmakta, bu haline çıkarlar doğrultusunda şekillenmiş olanla ulaşamayacağımı biliyorum.

    sürekli acı çekmeye, mutluluktan uzak kalmaya, doymamaya, daha çoğuna ve eşitlikten uzak kalmaya yönelten bir yaklaşım olamaz, olmamalı.

    YanıtlaSil
  2. ben bu şekilde düşünmüyorum aslında.

    kısaca özetlemek gerek madenlerden güvenliğinden ve diğer işlemlerinden sorumlu bir bakanımız var. ayrıca o madenin işletilmesinden sorumlu birde firma. suçlanacak onlar olması gerekirken biri baş bakanı biri başkasını suçlaması enteresan. bir başka maden bir başka madenle aynı düzeyde işleme yapması gerekirken teknoloji yetersizliğinden midir yoksa sadece firmanın laçkalığından mıdır bilemedim.

    annemin 3 akrabası da maden altında kaldı. 1 sağ diğer 2si ölü çıktı bu gerçekten acı bir bilanço. ama sonucu devletin eeen tepesinden sormak nedir. hiyerarşi ise hiyerarşi yapmamız gerekmiyor mu?

    sevdiğimden yada müptelası olduğumdan sormuyorum bunları. depremde o kadar kişi ölmüş bir ton insan evsiz kalmış ve bir o kadar da yıkımı vs saymıyorum. doğal afet evet ama önlem? yine yok... suçlu kimden soruldu dönemin başbakanından mı?

    tabiiki içinde yakınen değiliz o nedenle kim ne derse ona inanmak zorundayız. adamın birine önce yumruk dendi sonra tokat sonra adam durdu ne dedi? "başbakanımızın koruması bana vurdu başbakanımızda onu engelledi" bir başka videoda nereye kaçıyon lan israil dölü" diyen bir başbakan? buyur burdan yak.

    inançlı olan biri daha doğrusu absürt olucak ama müslüman olan adam ne yalan söyler nede hırsızlık yapar. ne hak yer nede birini sömürür. bu durumda bunların neye inandığını da anlamış değilim ben hala. kendi inancımı sorgulama yapıcak değilim. ama ilahi adalet fenadır....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü geçen sene maden işletme ruhsatı devletin eeeeeen tepesindeki kişiye bağlandı. Başbakan'a. Bir firmada bir işçi ölürse, firma sahibi kusursuz sorumludur. Haberi bile olmasa suçludur. Bir ülkede madende işçi ölürse, önce firma sonra bakanlık sonra da bakanlığın başındaki Başbakanlık sorumludur. Hiyerarşi'den bahsetmiştin de. Vurgulamak istedim. O kadar basit değil yani firmaya suçu atıp kaçmak. Madem firma hatalı neden izin verildi? (Firmanın Maslak'taki holding binasının da ruhsatında 20 katlıdır yazsa da bina 47 katlı mesela.) Denetleme yoksa bundan o baş sorumludur. İşi bu. Başka işi yok anlatabildim mi? Tepedeki olabilir öldüler diyorsa sıçarim ben o başa. O başı haklı görmeye çalışan zihniyete.

      Sil
    2. tam tamına okusaydın böyle demezdin bi adamcım :) hiyerarşiyi uygulayamayan sistemin içinde başka sistemler olan tek bir ülkeyiz. benim sadece kızdığım maden vs değil.

      geç kalınmış bir yakarış (o maden 50 yıllık bir maden çünkü), inancı olmayan bir sol görüş, proveke edilen ve yine hedefi sapıtan bir basın. sen onu bunu bırak ta buna yor derim kafayı.

      Sil
  3. yeni yazılarını bekliyoruuuuz! -özge-

    YanıtlaSil
  4. EE, ne oldu şimdi üç senedir maden kazası yok, seçim öncesi manipülasyonun suya mı düştü, dur ben sana din sömürü altında yazdığın yazının içeriğini açıklayayım. Sen o kadar da duyarlı değil sadece ırkına veya mezbehibe sahip çıkan bir başka dindar ve faşitsin, başka bir şey değil. İktidara bu kadar takmanın nedeni Sünni olmaları, doğuya karşı bu kadar zayıf olman da Kürt olmandan geçebilir. Yani bir Alevi Kürdü isen bu yazısın manası budur ve hiç kuşku yok ki bu ikisinden biri olduğuna bire bin bahse giren kazanır. Ha sen çok mu duyarlısın madencilere, çok mu duyarlısın din sömürücülerine hayır, iktidar olana kadar sen de aynı bokun bir başka gökkuşağı rengisin, adaletini sikeyim.

    YanıtlaSil