4 Kasım 2009 Çarşamba

anlat bakalım

dün akşam biraz farklı bir akşamdı. ahmet'i tanımadan önce yazdığım bi yazıda bahsettiğim arkadaşım telefonla aradı "yüzyüze konuşabilir miyiz" diye. ben evde ve müsait olduğumu söyleyince çok geçmeden geldi. aslında evi bana çok yakın ama bikaç aydır görüşememiştik yoğunluktan falan. zaten dün akşam bende evde sıkılıyordum tek başıma, gelmesi iyi oldu yani.

oturdu salonda, ama hala susuyordu. baktım konuşacağı yok, dayanamayıp "anlat bakalım" dedim. anlattı sıkıntılarını, yaşadıklarını, ailesiyle bazı sorunlarını falan. üzücü şeyler yaşanıyormuş ailesinde, haliyle ona da yansıyormuş olanlar. fazla detaycı biri olduğundan sanırım olanlardan çok etkilenmiş. hatta bi ara anlatırken gözleri doldu, tuttu tuttu ama sonra dayanamayıp ağladı. bende o an dayanamayıp sarıldım, sonra o da bana sarıldı sıkıca. öylece başını omzuma koyup biraz ağladı. ben tabi çok fena oldum o anlarda, ağlayamasamda kötü oldum.

aslında bu arkadaşım oldukça hayat oldu, eğlenceli, sosyal biridir ama demekki insanlar dışarıdan göründüğü gibi değil bazen. iç dünyaları çok daha farklı ve karmaşık olabiliyor.

çay, sohbet derken gece geç vakte kadar oturduk. sonra "geç oldu" dedi kalktı. ben "istersen kalabilirsin bende" dedim. "biliyorum, ama bu ara evde bulunsam iyi olacak" dedi, ee durumunuda artık bildiğim için hak verdim gitmesine, ısrarcı olmadım. kapıda çıkarken "istediğin zaman arayabilirsin, yada uğrayabilirsin. hem evde tek başıma sıkılıyorum. aralarda buyur gel" dedim, "tamam, söz"dedi ve bana yeniden sarıldı, ama bu sefer ağlamadı. "sıkma canını, herşey geçer." dedim sırtını sıvazlayarak. sonra geri çekildi, "inşallah" der gibi yapıp başını salladı. sonrada çıktı gitti.

bugün ister istemez aklıma geldi eleman, aradım hatta. nasıl olduğunu sordum, "düne göre daha iyiyim" dedi. sonra kendimi ve ailemi düşündüm. hani bizimkiler çok uyumlu, anlayışlı bir aile olmasına rağmen şu yaşımda ailemle yaşıyor olsam mutlaka bizde de sıkıntılar olurdu diye düşündüm. onu biraz daha iyi anladım ve ihtiyacı olan tek şeyin zaman olduğunu farkettim.

8 yorum:

  1. Bir arkadaşınında olması gereken en iyi vasıf(daha uygun bir kelime bulamadım:) heralde dinlemektir!Sabırla ve gerçekten önem vererek...ve tavsiyede bulunmadan sadece dinlemek=)
    Sen iyi bir arkadaşsın,bu yazından bunu edindim=)

    YanıtlaSil
  2. biliyorum ki birgün bir yazında şöle yazıcaksın;
    dün gece selen bendeydi evimiz yakın diye bıktırdı beni.ada'da heryeri dağıttı.bide geveze sormayın :)))

    YanıtlaSil
  3. mail adresin nedir?

    YanıtlaSil
  4. yahu biseksuel dediğin hem kızlardan hem erkeklerden hoşlanır. ama bi baktım ahmetimialdım optum yaladım yuttum. bi tane ayşe fatma yok.bide neden hepbu tur eğilimler bursadan çıkar. havasındanmı suyundamı..

    YanıtlaSil
  5. YA BI GITSENIZE SIZ...
    bu yazinizi okudum.Daha dogrusu bloggerinizda ne var ne yok okudum.sanirim 4 saat oldu yoo 5 saat olmus:)daha okumadiklarim var.sık kullanılanlara ekledim bloggerinizi okuyup bitirecegim.bitmesin ama her gun yazin siz aynen devam edin lutfen.bi gitseler dimi?haklisiniz cok haklisiniz...her yaziniz etkiledi beni.yasanmisliklar etkiler hislendirir zaten de...okuduklarim arasinda bi gits..sizde artik yaz bi seyler dedim yaaaz-dim.yeni bir gune 17 dakika var.umarim guzel seyler getirir.tum kotulukler silinir.
    Geciyordum UGRADIM yazdi.ozur uye falan olamam.cok sıkıcı sifre falan..sevmiyorum.cok pardon.bu yuzden benim adim.geciyordum ugradim olsun uzun uzadıya:))))

    YanıtlaSil
  6. Çok sulu sepken olmuş empati sempati ay içim daraldı

    YanıtlaSil
  7. nerelerdesin huuu blog sahibi???

    YanıtlaSil
  8. selen, burdayım geldim. biraz yoğundum iki gündür. yazarım birazdan gelişmeleri :)

    xenophilius, teşekkürler güzel görüşün için. aslında çok iyi bi dinleyici değilim. ama hani sır saklamayı bilirim. lafta taşımam hiç. bu konuda iyiyim diye sanırım insanlar rahat açılıyolar bana.

    hypocrite, dikkat ederim içini daraltmayacak şeyler yazmaya ;)

    adsız, tüm adsızlar senmisin bilmem ama okumaya değer bulduğun ve belirttiğin için sağol. kayıt olmadanda adı/url yazan seçeneğe basıp bi isimle yazabilirsin. enazından daha ayırt edici olur. ya bi gidin yazısı biraz sinir halimdi. :) hala haklı olduğumu düşünüyorum o konuda. neyse geçmiş artık geçmişte kaldı.

    YanıtlaSil