9 Şubat 2010 Salı

bi sorum var.

bu satırları okuyacak kadınlara bi sorum olacak. daha doğrusu iki. ama içten gerçekten hani öyle bi durum olsa ne hissederseniz onu yazmanızı bekliyorum. cevabınız benim için önemli. hazırsanız sorularımı yazıyorum.

1. bekarsınız ve bi adamı seviyorsunuz. o da sizi seviyor. herşey çok güzel ama iş ciddiye binince gelip size en büyük sıkıntısını açıyor. size biseksüel olduğunu söylüyor. tepkinizi bekliyor. napardınız?
2. ikinci durumda evlisiniz. çok sevdiğiniz ve sizi çok seven bi eşiniz var. sizi aldatmayı aklının ucundan geçirmeyecek kadar çok seviyo. belki çocuğunuz bile olmuş. ama bigün biseksüel olduğunu öğrenirseniz napardınız? yani geçmişinden biri çıksa karşınıza yada msnde bu gizli hislerini açtığı bi sanal arkadaşıyla yazışmalarını falan gördüyseniz. napardınız eşiniz biseksüel olduğunu itiraf etmek zorunda kaldığında?

biliyorum gıcık sorular. ama cevaplarını benim koyduğum bi anket hazırlamakta istemedim. kadınların bu konuya bakışını merak ediyorum. bi de özellikle heteroseksüel erkeklere sormuyorum. biliyorum çoğu bu durumu memnuniyetle karşılar hatta grup fantezisi yapar falan :)

18 yorum:

  1. merhaba birkaç zamandır yazdıklarını takip ediyorum ve yaşadıkların zor da olsa, sana şuan acı da veriyor olsa senin adına seviniyorum çünkü aşkı buldun yaşadın ya da yaşamak için elinden geleni yaptın. sahip olduğun şey çok değerli ve bulunması çoook zor bir şey inan buna.ilk defa yazıyor olmam sebebiyle cevabımdan önce uzun bir girizgah yaptım kusura bakma.
    soruna gelecek olursam; sevgilimi çok seviyorsam ve onun da beni sevdiğine gerçekten eminsem bunu sorun yapacağımı zannetmiyorum. ama kıvırmadan söylemem gerekirse; ilişkim bana yetmiyorsa ve bitmesi için bahaneler yaratıyorsam bu benim için harika bir bahane olur. ama kendimden çok emin bir şekilde söyleyebilirim ki gerçek bir sevginin önünde hiçbir şey duramaz. insan gerçekten seviyorsa neler yapmaz ki, sevdiğinin nelerine katlanmaz ki, değil mi? asla yapmam dediği her şeyi yaptırır insana, biz istemesekte bütün tabularımızı yıkar büyük bir aşk, sevgi adı herneyse.
    bu söylediklerim evlilik için de geçerli. bir fark yok benim için. her ikisinde de sevgi varsa gerisi hikaye bence. ben olaya farklı bir boyut getirme gereği duyuyorum iznin olursa. o da "aldatma". eğer sevdiğimiz bizi terketmek için biseksüel olduğunu söylüyorsa, yani başka birine aşık oldum o da erkek diyorsa? benim için bunda da bir fark yok. sevdiğimizin bizi aldattığını farzettiğimizde bunu kimle yaptığının nasıl bir önemi olabilir ki; bir kadın ya da bir erkek ne farkeder. her ikisi de eşit şekilde acı vermeyecek mi. sonuç olarak; ben biseksüel değilim ama her şey yolunda giderken ya da bir şeyler bitiyorken bunu öğrenmiş olsam da buna üzüleceğimi zannetmiyorum. üzüleceğim şey sevgilimi çok iyi tanıdığımı düşünürken hiç de iyi tanımadığımı öğrenmek olacaktır. ama herkesin böyle düşünmesini de elbette bekleyemeyiz. insanlar farklı farklı, fikirler farklı farklı. çok uzattım farkındayım kusura bakma lütfen. umarım okurken sıkıntıdan bayılmamışsındır:) hoşçakal

    YanıtlaSil
  2. yo aksine ağzım açık okudum. uykum kaçmıştı bi cevap varmı diye bakarken böyle açıklayıcı bişi göreceğimi düşünmemiştim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. slm.bn acık we net solıyım.ınsan az ck hısseder karsısındakınn sewıp sewmedgnı gercekte.eger sewdgnı hıssedıosambu bnm ıcın hc onemlı olmaz.hetero yada bıseksuel ne farkeder,bnı sewmıs,bnı secmısse.ona kalırsa dıer hetero erkklerde dıer bısuru kkadın arasndan bnı secmıo mu ewlılık ıcın.bnce bı farkı yk.

    YanıtlaSil
  4. yorum birakiyorum cunku
    bu konuya gelicek cevaplari merak ediyorum

    birde bi arkadasimin basina geldi
    ama bu durumdan accik farkliydi karisi yakaladi
    o inkar etti
    inkar ettigi icin ve sanirim birazda bir tik sonrasinda yalniz kalmak bununla bogusmak istemedigi icin, esiyle bir erkegi ayni yatakta ciplak hayal edemeyecegi icin
    inanmis rolu yapti- yapiyor-
    (ayy duysa azima sicar heee )

    sorun aldatmak mi ?
    bir erkek tarafindan aldatilmak mi?

    uzun oldu biraz ama son bir soru daha

    bizim escinsel biseksuel olmamiz cok extrem bi durum mu
    neden oteki beriki konumundayiz ki
    Caglar in blogunda okumustum Lale Mansur
    İnsanlara seviştikleri insanları sormak ne zaman ayıp hale gelecek, merak ediyorum.
    diyordu

    bu kadar abartilicak bi durum oldugunu dusunmuyorum
    biz abartmadigimiz surece

    YanıtlaSil
  5. 1.si iş ciddiye binince böyle bir şeyi söylemesine kızarım. kesinlikle dumura uğrarım. o anlamda cinsel birlikteliği olmuş mu onu merak eder belki irdelerim.
    ve bir kadınla aldatılmak daha kötü diye düşünüyorum:)
    biseksüel olduğunu öğrendikten sonra onu yarı yarıya kaybettiğimi hissederim
    normal arkadasım olsa hıc bır sey asla degısmez ama öteki türlü eskisi gibi olmaz hiç bir şey.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Bi,

    Biliyorsun ben herkesin her anlamda kararlarına saygı duyan biriyim ancak böyle bir durumla karşılaşınca sanırım bocalarım.Çok da üzülürüm bu açık.

    Ah cümlelerimi kuramadım.Yeni uyandığım için:)

    Anlatabilmeye çalışayım;
    Böyle bir durumla karşılaşmak istemem,ama olası bir durum söz konusu olursa,yıllardır beraber olduğum ya da senin verdiğin örneğe benzer bir durum yaşasam,kendimi ve şimdiye dek "biz" dediğim gerçeği sorgulamaya başlarım.Nefret eder miyim ya da tepkim nasıl olur bilemiyorum ama yaşadıklarımın sahte bir gerçek olduğuna inanırım...

    YanıtlaSil
  7. büyük konuşmamak gerek.benim tercihimi düşünürsek hiç büyük konuşmamam gerek ama ben biseksuel erkeginde kadininda boyle bir acilim yapacagini sanmam.ama gercekten severek evlendiyse(!)çocukları da olduysa hele..açılım yapmaz:)riske atamaz atmaz...
    kaybetmekten korkar.bu dünyadaki sorun istikrar sorunu.o yüzden yalniz tum insanlar(istisnalar kaideyi bozmaz.)aradiginla evliysen işler değişir.
    olaki anlatmayı düşündün o saniye vazgeçerdin bence:)
    ben bir adamla evli olsam ve bana böyle bi şey söyleyecek olsa sevgisinden şüphe ederdim.sadece o yüzden ilişkimi bitirirdim.eğer çok seviyorsam bi de çok yaralanirdim ama dvm etmezdim.
    sadece mecbur olduğum için bir evlilik yapmiyorum bu yüzden.çünkü gerçekten etkilendiğim biri olmali seveceğim biri.aşk olmali yani...sevmeye çalışma çabasi değil.evlendiğim adama da asla bu dünyami söylemezdim.bu dünyaya bir sünger çekerdim.
    ek olarak evlendiğin insani kim için kiracaksin?hangi erkek veya (bizler için) hangi kadin için..
    değmez-di.

    insan 20li yaşlarda belki böyle düşünür(söyler falan)tek tarafli. ama 30undan sonra:) once karşındaki insani düşünürsün...yapmazdin sen..

    gu.

    YanıtlaSil
  8. cidden çok zor bir ikilem.
    şayet bekarken öğrensem sanırım evlenmem.çoğu kadın da benle aynı düşüncededir eminim.size ne kadar doğal gelsede sonuçta aykırı bir durum bu.kolay kabullenilmez.aşkından ölsemde.

    eğer evli isem çocukda varsa çokda seviyorsam boşanmam.tabii ki aklımdan hiç çıkmaz ama mecbur unutmaya alışmaya çalışırım.sonuçta evliliğim yolunda gidiyorsa çok mutluysam unutmam daha kolay olur.

    ama bence sen bunu paylaşma derim ben.saklayabildiğin yere sakla.

    YanıtlaSil
  9. Yakın arkadaşların hatta belki de ailenin bile biseksüelseniz bilmesi gerekmiyor bence ama sevgiliniz ile paylaşmalısınız bence.
    Seni herşeyinle, sen olduğun için sevsin karşındaki. Yoksa sktirsin gtsin afedersin.
    bknz: afedersin deyip küfrü meşru kılmak dgfjhfkjhklgjl

    YanıtlaSil
  10. ilk yorumumu yazarken aklima gelmemisti herkesi kendim gibi dusundugumden olsa gerek:)saatler sonra aklima gelen sey su:
    guvensizligi varsa ona soylemeden daha once onu aldattigini dusunur.sen onunlayken ona kimseyle olmadim desen bile inanmayabilir.
    bu anlamda sana bilenebilir.
    kendini aldatilmis hissederse(!).. kadinlarin gazabi biraz agirdir da:))))bilen bilir...baska insanlarla paylasir bunu.zaten bu durumlara sert bakiyorsa homofobikse bittigin andir.illa birisiyle paylasir ve bu sonun olabilir:)))bence soyleme boyle bir seyi.vicdanin rahat etsin istiyor olabilirsin hatta ona dogrucu davut olmak isteyebilirsin ama inan bu onun hosuna gitmeyecektir.mutsuz olacaktir.hatta travma gecirir Allah korusun:)))bu blogta veya nette veya gay ortamlarda rahatiz...blogunu belki heterolarda okuyor ama o okuyan heterolar gercek dunyada kac heteroya bu blogu onerir sende oku der veya ben bunlari okuyorum der.mlsf turkiyede isler cok zor bu anlamda...
    gu

    YanıtlaSil
  11. Öyle bir soru sormuşsun ki cevap vermeden geçmek istemedim. Benim en korktuğum şeydir biseksüel birine aşık olmak. Neden bilmem. Kendine güvensizlik sanırım. Ben çok üzülürdüm böyle bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalsaydım. Ancak dediğim gibi bu birazda kendinle ilgili ben ölürdüm kıskançlıktan ama kendimi yerdim. Yani hani erkek arkadaşlarıyla beraberse sevgilin sorun yoktur ya. Böyle bir durum da söz konusu değil. Ama bir de aşk denen bir şey var. Ya gerçekten aşıksanız birbirinize ve sır kalmasın istiyorsa arada sevgilin. Zor çok zor. Yine de uzun yıllar süren bir evlilik varsa söylenmemeli. Kadınlar sezer bence ama görmezden, bilmezden gelebilirler.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. bana göre söylememek bir seçenek bile değil. bi ilişki yaşanıyorsa ve bu evliliğe varabilecekse karşındakinin bunu mutlaka bilmesi gerekir. ki eğer uzun süreli bir ilişkiyse ne kadar saklamaya çalışırsan çalış, eninde sonunda mutlaka öğrenir. senden öğrenmesi çok daha iyi. bu sorulara tek bir yanıt verilemez bence, ilişkiye göre, kişiye göre, öğrenildiği andaki duruma göre vb değişir :)

    YanıtlaSil
  14. yorumlara bakıyorumda farklı farklı. aynı benim kafamın içindeki düşünceler gibi farklı. bazılarınız söylenmemeli saklanabildiği kadar saklanmalı demiş. bazılarınız zaten açığa çıkar bigün, o yüzden herşeyin en başında bu sır onunla paylaşılmalı demiş.

    sanırım doğru olan şey duruma ve kişilerin eşcinselliğe bakış açısına göre değişiyor biraz. ama bu konularda en anlayışlı bir insan bile bunu öğrendikten sonra evlilik ciddi konuları bi daha gözden geçirirdi sanırım. sevgi herşeyi halletmiyor. yani öyle olur sanıyoruz ama olmuyor.

    YanıtlaSil
  15. Bir femdom 'sa üstelik master'sa vede gardırobun içinde küçük bir kutu içinde strap on varsa bence söyleme.

    YanıtlaSil
  16. Bence Biseksüel bu anketi/soruyu sormanın nedeni bu yeni tanıştığın tavlacı güzel bakire ile olası yakınlaşmandan doğacak sonuçları kestirmeye çalışıyorsun.Ama ben sana söyleyeyim buradaki evli çocuklu hatunlar veya aman ben yemem ama başkası yesin adım da homofoba çıkmasın tribinde takılan sosyetik leydilerden çıkmaz bunun cevabı.Bu kız 100% hetero olan ve kendisine koparılmamış gül goncası muamelesi yapıp gerdekte sonsuza kadar birlikte olacağı erkeği arayan bakire meryem sendromunda.Ha hatta evlenip barklanıp çocuklandıktan sonra bu çocuk kimden ben yapmam öyle pis şeyler bile diyebilir onuda bilemem :)
    Gelelim muhterem yorumcularımıza, yorum bırakan riyakarlık kraliçelerini açıklıyorum ;s. dimple peach rock ve çiğdem.Bu arkadaşlar asla ve asla adına biz biseksüellik diyelim ama sokakta kocan i. diye bi laf duymaktan köşe bucak kaçacakları için bunu öğrendikleri anda arkalarına bakmazlar.Aslında hiç bir kadın bakmaz.Çünkü bir erkek aşkı ile mantığını öldürebilir ancak bir kadın mantığı ile aşkını daha kolay öldürür.Genç bir anne çocuk varsa değişir diyede eklemiş çokta iyi demiş.Çocuğumun babası, annesi diye bi olgu vardır birde çocuk bir ev, araba, eşya gibi ortak paylaşımda bir devremülk gibi algılandığı için evimi kötü biri ile paylaşırsam çevre ne der o zaman kötü bile olsa paylaştığım kişinin kötülükleri göz ardı edilebilir mantığına gelir.Yani akseptabl değil ama zorlarsam başarırım.EE çocuk yokkende aynı şekilde sahip çık.yok olmaz çünkü kokmadı bulaşmadı.Kol kırılır yen içince kalır.Ahh yarısı avrupada yarısı asyada bir yüzü avrupaya bir yüzü asyaya dönük ülkemin ondan iki yüzlü ferdleri neden şöyle demiyosun? Ben heteroyum sadece hetero bi erkekle olurum.Gayliği varsa üstelikte hala bu duyguları taşıyosa bırakırım gider işine.
    Kadınları bu kadar iyi nasılmı tanıyorum ? O da bende kalsın

    YanıtlaSil
  17. merhabalar öncelikle..herkesin düşüncesi kendisine diyerek birileri ve düşündükleri hakkında ithamda bulunulmamalı(yorum yapan arkadaşa)
    bu konu hakkında şunu söylemek isterim karşındakini olduğu gibi kabullnmek diye bi durum var yani insana insan diye bakabilmek..bence sen kendini her ne olursa olsun ortaya koymalısın yoksa ilişkideki yerin silikleşebilir ve kafasında insanları kategorilendirmeyen bir kişiyse karşındaki,iyi bir beraberliğiniz olur..

    YanıtlaSil
  18. Blogunuzu yeni okumaya basladigim icin bu anketinize biraz gec bi cevap olacak ama benim icin hic sorun olmazdi, beni sevdikten sonra biseksuel olmasinin onemi yok, sonucta biseksuel olmasa da baska kizlara da bakabilir,bu durumda da erkeklere ve kizlara bakabilir ama beni seviyor ki benimle beraber demektir. Gerisinin de hic bir onemi yok.

    YanıtlaSil