7 Şubat 2010 Pazar

ev kızı :)

çok komik ya. 24 yaşına gelip, hala evden çıkarken izin alan üniversite mezunu kızlar var türkiye'de.

hangi kız demeyin. şu benim tavla arkadaşım. evlerine gitmiştim 3 gibi. amca ve eşi izmir'i öve öve bitiremediler. sakin yer, güzel yer falan filan diye. bide gelinlerini övdüler uzun uzun. çay sohbet bitince ben çıkmak için müsade istedim, o ara kıza sessizce "sende gelmek istersen ben biraz sahile inicem, yürürüz" dedim. "bu havadamı" diye şaşırdı. "ee nolcakki" dedim güldüm. "bi sorayım bizimkilere" dedi. ben toparlanırken o sordu bi baktım odasına koşup çantasını aldı, geldi. çıktık indik caddebostan tarafına. güya yürüyecektik sahil boyu ama epey soğuktu, hemen üşüdük bi cafeye sığındık. sohbet ettik biraz. merak ediyodum, lafı evirip çevirip hayatında biri olup olmadığına getirdim. yani direkt soramadım ama söylemesini istedim nedense. yokmuş. o da benim gibi yalnızmış. bi ara üniversitede bi erkek arkadaşı olmuş daha ilk sınıfta iken. ama çocuk olaya kötü niyetle yaklaşmış. yani o öyle diyo ama benim anladığım oğlan cinsellik yaşamak istemiş, tabi bu reddetmiş. o günden sonrada yemin etmiş okul bitene kadar bu konulara girmeyeceğine. girmemişte. dinlerken vay be dedim. bu güzel kız kaç kişiyi reddetmiştir diye düşündüm. o utangaçlığına rağmen bişeyler anlatınca benim geçmişimide sordu. üniversitede ciddi bişeyler olmamıştı dedim. kız arkadaşımı ve ahmet'i anlattım. ama çok detaylara girmeden. tabi ahmet'i bir kızmış gibi anlattım. yeni bittiğini duyunca üzüldü o da. bu ara dilime doladığım cümleyi onun yanındada söyledim "hayat devam ediyor" diye. sonra bozulan havayı dağıtmak için bikaç komik iş anımı anlattım. bikaç iş arkadaşımdan bahsettim. "vay be. ne güzelmiş" dedi. iş ortamında öyle sıcak ilişkiler oluşamadığından yakındı. bende istemdışı "bigün istersen tanıştırabilirim" dedim. "haftasonu olursa olabilir" dedi. ikinci çaylarımız bitince kalktık. geç olmadan evine bıraktım bende evime döndüm. yemek falan hazırladım kendime yedim.

bu arada akşam ahmet aradı yine. ama bu defa heyecanlanmadım. bikaç cümlede ben ettim. sonuçta onu üzmedende kendimden uzak tutabilirim diye düşündüm. bide bu kızla sohbet etmek beni iyi hissettirdi sanırım. yani hakkaten hayatın devam ettiğini hissettirdi. bakalım artık. zaman herşeyi gösterecek. kafam karışık ama geçer bu karışıklık. umarım herşey herkes için güzel olur. tabi güzel olan neyse.

foto= flickr, special

22 yorum:

  1. Komik değil bence acıklı. Herkesin gerçeği farklıdır. Uzaktan yorum yapmak en kolayıdır. Daha kötüsünü söyleyeyim ben sana. Bütün arkadaşların oturup eğlenirken senin belli bir saatte kalkıp tıpış, tıpış eve dönmek zorunda kalmandır komik ve acıklı olan. 18 yaşında olsan atlatırsın ama 20li yaşlarda sinir bozuyor. Neyse bu kızla aranda hoş bir arkadaşlık gelişiyor gibi, sonunun senin için güzel olmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. bence bu konuya bakışlar tek pencereden olmuş tartışma konusu olsun istemem ama insanların yaşadıkları ve yetiştikleri kültürler farklıdır..en azından acı durum bu değil..serbest kültüre geçicem deyip,ev kızı kültüründen kopmaya çalışan ve arada daha farklı değerlerini yitirmiş bir isyankar olmaktansa daha iyi bence...ama bu da güzel yahu ne güzel aile içi ilişkiler saf ve saygılı..

    YanıtlaSil
  3. Ya tabi buna gelene kadar ne acılar var, ne dramlar yaşanıyor ben sadece komik bulmadığımı belirtmek istedim. Yanlış anlaşılmak istemem. Yine de bu gibi durumlar zaman zaman genç yetişkinlerin hayatında sıkıntıya yol açabiliyor. Belki Biseksüel de başka bir şey söylemek istemiştir. Ben anlamamış olabilirim.

    YanıtlaSil
  4. çok komik derken aşağılamak değildi amacım tabi. aslında bi tür beğenmek benimkisi. yani o yaşta bile ailesinin izniyle bişeyler yapan birilerini görmek bazı şeylerin hala yaşatıldığını ispatlıyor. aslında akrabalarım arasındada böyle tipler var ama ne biliim hem bizim sektörde hemde istanbul gibi bi metropolde bu tür şeylerin unutulduğunu düşünmüştüm hep. yoksa gerçekten böyle şeyler bencede güzel.

    YanıtlaSil
  5. tabi bide işin baskı boyutu var. bi ortamı erken terketmek için tek sebep aileden korkmak değilki. ben mesela bazen fenalaşırım böyle daralırım kaçarım. keşke evde biri olsada bana çabuk gel dese dediğim olur. :) önemsenmek güzel şey. olay şiddete dönmedikçe tabi.

    YanıtlaSil
  6. bu blogu takip ederim yorumları da okurum bazen en çok hoşuma giden blog sahibi biseksüelin yorumlara da yazılarındaki incelikle açıklık getirmesi...

    YanıtlaSil
  7. ailenin en kıymetlisi çocuklarıdır.yaş 24 değil 44 olsa o küçük bir kız çocuğu olarak kalacak ailesinin gözünde.24 yaş çok büyük bir yaş değil bence.ayrıca insanoğlu kalbini ancak masumiyete açar.masumiyet çekicidir.yoksa birlikte olunacak bir sürü insan var bence...
    o ve onun gibilerin artmasını diliyorum.özgürlük kapıyı vurup çıkmak değildir.üniversite mezunu bir kıza ailesi de gitme demezdi zaten.onun sorusu saygıdandır...
    ve saygı.. sevgiden bir adım, aşktan 1000 adım önde olmayı hakkediyor.keşke her insan hayatında önce saygılı olabilse...

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Anladım Biseksüel kendi adıma şiddete dönmedi hiç ama bir süre sonra huzurum kaçacağına kalkıp gideyim diyorsun. Benim kendi örneğim aynı o yaşlara tekabül ediyordu şimdi biraz gerilerde kaldı o yaş ha ha :) Yani bir takım değerleri yitirmemek güzel tabii. Neyse benim yorumum konuyu dağıttı sanki. Bu kızla bir yere varacak mı acaba? Mutlu olursun umarım.

    YanıtlaSil
  10. ilerde benim kızımda öyle olcak.izinsiz kesinlikle gönderemem ben biyerlere.
    bu kız bence allahın bir lütfu sana lütfen iyi değerlendir canım.dualarım tüm iyi niyetlerim seninle....

    YanıtlaSil
  11. Ahmet de biraz ısrarcıymış gibi geldi sanki bana :) Yani seninle ilişkideyken çok daha gururlu değil miydi? Ayrılınca nasıl böyle kuzuya dönebildi hayret? Konuşamnın iyi gelmesine de çok sevindim senin adına. Saygılar...Irıspı.

    YanıtlaSil
  12. Aman genç anne de alaksızlığı kessin o zaman. Ayıp denen bir şey var. Haldenanlamaz görgüsüz. Bir de neden yayınlamıyorsun diyor.

    YanıtlaSil
  13. ben de dinsel yazılarda ortaya çıkar sonrasında yokolurum

    YanıtlaSil
  14. Yukarıda ''sen@'' rumuzuyla yazan kişi yada belirtisiz nesne!!! ye;;
    BEN SENA ,bu blokta arasıra da olsa kendi ismim ve google hesabımla yorum yapıyorum seviyeli bir şekilde!
    benim ismimi kullanarak yaptığın kaba yorumu lütfen kendi şahsına uygun!!! bir rumuz alarak yap ve başkasının kimliğinin arkasına sığınmaktan vazgeç!!!
    gençbiranne; yukarıdaki yorum bana değil şahsiyetsiz bir nesneye! aittir bilginize ...
    zaten ben yorum yaptığımda hesabımı kullanarak yorum yapıyorum ama yinede gençbiranne'nin yanlış anlayıp üzülmesini istemem...

    YanıtlaSil
  15. iyi, güzel, hoş da takdirlik bişey göremedim şahsen. komik ya da alçaltıcı bişey de göremedim. kişisel, ailesel vs vs normal bi
    şey gördüm. ama bu kadar normlara düşkünsen, bir takım değerlerin yaşatılması taraftarıysan sayın biseksül arkadaşım senin biseksüel olman da çok acayip bişey kabul edilmez mi? bir takım değerlerin kaybı olarak görülmez mi?
    sevgili biseksüel, bunu hakaret olarak kabul etme ama yorumun tercihi ne olursa olsun erkeklerin bakış açılarının hiç değişmediğinin kanıtı gibi geliyor :) her haltı karıştır ama insanları sınıfla.
    tüm insanlar ailelerinden izin almadan yaşasalar iki yazı önceki cinsel açlığın ne hale gelir artık tahayyül edemiyorum. saygılarımla.

    YanıtlaSil
  16. salak sena psırığı gençbianneden nefret ettğni bir tek sen değil bir tek ben değil alem biliyo burda olnca yan çizersn tabi hıar turşsu

    YanıtlaSil
  17. bu kararın kısa vadede seni üzse de, uzun vadede daha iyi sonuçlar doğurur gibime geliyor. onun için elinden geleni yaptın, bukadar severken arkadaş kalmakta çok zor olurdu herhalde.. herşeyin hayırlısı. :)

    YanıtlaSil
  18. ben artık yorumları ibretle okuyorum. birbirinize laf atarak elinize ne geçiyor anlamıyorum. hele başka birinin nickine benzeyerek yorum yazmak tam bi acizlik bence. ayrıca burda hakkımda yaptığınız eleştirileri içinde hakaret olmadıkça cevaplamaya çalışıyorum. neden yıkıcı tutum içinde bazıları gerçekten anlamıyorum.

    bak mesela missfit benim biseksüelliğim hakkında söylediği şey hiç canımı sıkmadı. çünkü haklı ve düzgün bi eleştiri. missfit sanırım dedğin gibi. yani bi eşiğe kadar hepimiz ne halt yesekte kadında görmek istediklerimiz benzer şeyler. tabi bu benim görüşüm, 100% genellemek zor. neyse kimseyi savunacak durumda değilim. kimseyi gerçek hayatta tanımıyorum. ama kimsenin kimseyede hakaret etmesini anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Bana neden cevap atmadın ama?

    YanıtlaSil
  20. hislerime dayanarak söylüyorum ki, bu kızla ilişkin arkadaşlıktan öteye gitmez.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Türkiye'de kız çocuklarının, kadınların düştükleri -veya içinde bulundukları diyelim- durum konusunda yorum yapmadan veya zaman zaman sinirlenmeden önce durump düşünüyorum ve sonuç hep ailelere çıkıyor.
    Kızılması, sorgulanması gerekenler onlar çünkü.
    Erkek çocuklarına en az 3-5 kızla yatmadan evlenmemeleri gerektiği öğütleniyor. Kimler tarafından ? Kendisi de kadın olan anneleri tarafından.
    O kadınların yetiştirdikleri kız çocukları ne oluyor?
    Eş, aile, din istismarı tartışmaları derken sallanıyoruz da haberimiz yok.

    YanıtlaSil