4 Kasım 2010 Perşembe

ben ne yapıyorum ????


bi yoruma cevap yazarak geçiştirmek istemedim. belki benim gibi bi çok insan sanki bi döngü içinde gelip gidiyor gibi görünen bi hayat yaşayabiliyodur ihtimalinden dolayı bunu bir yazı olarak paylaşmak istedim. kesinlikle bir yoruma yazdığım cevap yada kendimi savunmak olarak anlaşılmasın.

bi önceki yazıya gelen bi yorumda geleceğimle ilgili olacaklar sıralanmış. hatta yorumu kopyalayayım buraya.
-bulustuk bende kaldı,sadece sarıldık ve uyuduk
-o kadar güzel ki sanırım bu sefer aradıgımı buldum
-seviştik cok mutluyum
-bugün izmirli aradı
-canım sıkkınken beni sems aradı
-izmirli ile bulussam sanırım sporcu ile olmayacak
-sems bana cok iyi davrandı acaba haksızlıkmı ettim ona
vs vs vs vs vs gider gider gider... ve sen bermuda seytan ücgeninde sürekli dolanır durursun ve bna mutluluk diyorsun ahahhhhhah.. sadece aynaya bak ve yaptıklarını düşün. BEN NE YAPIYORUM diye sesli düsün.

okurken önce gerildim, ama sonra nedense hoşuma gitti. kısmen kendimi ifade edebilmişim sanırım :) evet ben çok net biri değilim. bi kere bu gönül mevzularında "hayır" demesini bilmeyen biriyim. öncelikle bu konuda kendime söz dinletmem epey zaman alıyor. başkalarına da "istemiyorum" yada "bitti" gibi bi ifadenin ağzımdan çıkması için cidden ruh halimi bozacak bi şey olması lazım. tabii bu da bazı şeylerin havada ve bazı kapıların iki taraflı açık kalmasına yol açabiliyor. bu böyle olmasın isterdim ama bu yaştan sonra kişiliğimi değiştiremem sanırım. o yüzden bunla yaşamaya alıştım.

aynı şeylerin tekrarı gibi görünen şeyler benim temiz bi mutluluk hayalimden aslında. ben de isterim tek seferde mutluluğu yakalamayı. kim ister ki, yıpranmayı ya da yıpranmayı. ama bazen bazı şeyler elinizde değildir. oturup defalarca aynaya baksanızda defalarca "BEN NE YAPIYORUM" desenizde, blog açıp daha büyük bi aynada kendinizi görseniz de, yaşanan bazı basit olaylar yada detaylar sizin otokontrolünüzü yokedebilir. benim durum biraz öyle. bundan dolayı da kendime kızamıyorum, en azından kimseyi dağıtıp, hayatını alt üst edip geride bırakmıyorum. evet benim de canım acıyor bazen. hatta bazen çok acıyor. ama kimseye sitem de etmiyorum. herşeye rağmen insanlara pozitif yaklaştığımda benim hayatımda da pozitif şeyler olacağına inanıyorum.

kendimle ilgili de umutsuz değilim :) gerçek dünyada herkes tarafından mutlu ve huzurlu görünsemde, içimdeki o eksikliğin bigün son bulacağına inanıyorum. bu süreçte yaşayacağım benzer şeylere göz yumuşum tahammül edişimde de bu umuttan dolayı. yoksa kendimle yada başkalarıyla oynamak oyalanmak hevesim yok. varsın yazdıklarımdan aynı şeyleri tekrar eden, kararsız bi adam olduğum çıkarımını yapın. benim aşkı sevgiyi beklerken kılını kıpırdatmadan dört duvar arasında beklemek gibi bi niyetim yok artık. yanılsamda, kafam karışsada, ileri geri yapsamda, mutlu yada mutsuz olsamda denemeye devam ediyorum.

12 yorum:

  1. BEN NE YAPIYORUM?
    SORUSUNU HEPİMİZİN KENDİNE SORMASI GEREKİR..
    nE YAPARSAN YAP KENDİNLE BARIŞIK BİRİSİN VE BU BİLE YETER :)

    YanıtlaSil
  2. seni kırdıysam özür ... Ben yazdım.. James..( adsız)

    YanıtlaSil
  3. söz vardır iş bitirir söz vardır baş yitirir. kelimelerin gücünün farkında olamıyoruz bazen.
    bazen kırıyoruz isteksizce. önemli olan kendi hayatımıza bakmak.

    netlik kim netki? bende bir sürü kararlar alıyorum hayatımla ilgili ama bak? hangisini uygulayabiliyorum.

    nedense aklıma hep sözler geliyor ya :D kul planlar tanrı gülermiş. :)

    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  4. http://www.idefix.com/kitap/nietzsche-agladiginda-irvin-d-yalom/tanim.asp?sid=BPJZ8X5XON7EM989VVFG

    tek yorumum:)

    YanıtlaSil
  5. hakkaten fenalık geldi banada hee
    sölimicem dedim ama dayanamadım.
    3 sezon devam eden yaprak dökümü gibi fenalık getirdi senin aşkların hislerin semslerin :))))

    YanıtlaSil
  6. O yorumu yazan arkadas (james) ne yapmanı bekliyor cidden merak ediyorum.. Şems'le veya izmirli ile olmadı diye hayata küsüp, tüm perdelerini kapatıp, birgün mutluluğun seni bulmasını mı beklemelisin? Ne yazık ki bizim hayatımızda mutluluk bizi böyle bulmuyor.. Bin kere yanılsan da binbirinci kez denemen gerekiyor..
    Aynaya her baktığında sorman gereken soru "ben ne yapıyorum" değil, "daha fazla ne yapabilirim" olmalıdır.. Ve bence mutluluğa ulaşabilmek için yapabileceğin ne varsa yapmalısın, Sonunda yanılmak olsa da..
    Sevgilerimle..
    Cem

    YanıtlaSil
  7. Madem ki herkes istedii gibi konusabilme hakkini kendinde goruyor hemde soylediklerinin nereye gittigini bilmeden ve bence terbiyeden de bir hayli uzak. O zaman ilk olarak blog yazarini sizin bu sacma yazilariniza karsilik vermeyerek bu kadar nazik olduu icin gercekten kutluyorum ve bende kendi terbiyesizligimle kendilerine bir kac sey soylemek istiyorum. Simdi senin bu yaziyi yazmani sagayan arkadas laf olsun torba dolsun diye konusmak denen bir tabir vardir ya onun icin bosuna yorulmusta sacmalamis. Evet sacmalamis, mutlulugu nasil, kiminle ve ne sekilde yasamak isterse insan oyle yasar yoksa zaten herkes birbirinin hayatina bu kadar karissaydi zaten zor olan hayatlarimiz daha da zor olurdu. Ali butun gayretiyle basindan gecenleri kendi hislerini burada paylasiyor bizlerde gelip burda hayatinda olup bitenleri okuyoruz yorumluyoruz. Tabiki tavsiyeler de bulunup yorumlar yapicaz ama bu kadar ileri gitmenizin dogru olmadigini dusunuyorum ben kendi adima. 
    Bir diger sozum de genc bir anneye, bazen yaptigin yorumlari okuyunca ben kendim sinirlenmeden edemiyorum. Ne demek simdi hayatin dizi gibi oldu artik bende sikidim falan. Sen istedigin seneryo yu ali'ye gonder o zaman  hergun senin istedigine gore yazsin oda buraya. Kimse seni zorlamiyor buraya gel oku yorum yap diye, eger sikildiysan git yaprak dokumunu izle diyorum o zaman.
    Unutmayalim ki burda yargilamak icin degil dinlemek,paylasmak icin burdayiz. Soylemeden once kelimelerin nereye gittiginin farkinda olarak yorumlarimizi yaparsak- incitmeden demek istiyorum- cok daha iyi olur diye dusunuyorum.
    Lafi bu kadar uzattigim icin ve isine karisir gibi oldugum icin sadece ali senden ozur diliyorum.
    Hissettigin eksikligin en kisa zamanda senin istedigi gibi yok olmasi dilegimle,
    Sevgiler,
    Şimdilik adsız. 

    YanıtlaSil
  8. Madem ki herkes istedii gibi konusabilme hakkini kendinde goruyor hemde soylediklerinin nereye gittigini bilmeden ve bence terbiyeden de bir hayli uzak. O zaman ilk olarak blog yazarini sizin bu sacma yazilariniza karsilik vermeyerek bu kadar nazik olduu icin gercekten kutluyorum ve bende kendi terbiyesizligimle kendilerine bir kac sey soylemek istiyorum. Simdi senin bu yaziyi yazmani sagayan arkadas laf olsun torba dolsun diye konusmak denen bir tabir vardir ya onun icin bosuna yorulmusta sacmalamis. Evet sacmalamis, mutlulugu nasil, kiminle ve ne sekilde yasamak isterse insan oyle yasar yoksa zaten herkes birbirinin hayatina bu kadar karissaydi zaten zor olan hayatlarimiz daha da zor olurdu. Ali butun gayretiyle basindan gecenleri kendi hislerini burada paylasiyor bizlerde gelip burda hayatinda olup bitenleri okuyoruz yorumluyoruz. Tabiki tavsiyeler de bulunup yorumlar yapicaz ama bu kadar ileri gitmenizin dogru olmadigini dusunuyorum ben kendi adima.
    Bir diger sozum de genc bir anneye, bazen yaptigin yorumlari okuyunca ben kendim sinirlenmeden edemiyorum. Ne demek simdi hayatin dizi gibi oldu artik bende sikidim falan. Sen istedigin seneryo yu ali'ye gonder o zaman hergun senin istedigine gore yazsin oda buraya. Kimse seni zorlamiyor buraya gel oku yorum yap diye, eger sikildiysan git yaprak dokumunu izle diyorum o zaman.
    Unutmayalim ki burda yargilamak icin degil dinlemek,paylasmak icin burdayiz. Soylemeden once kelimelerin nereye gittiginin farkinda olarak yorumlarimizi yaparsak- incitmeden demek istiyorum- cok daha iyi olur diye dusunuyorum.
    Lafi bu kadar uzattigim icin ve isine karisir gibi oldugum icin sadece ali senden ozur diliyorum.
    Hissettigin eksikligin en kisa zamanda senin istedigi gibi yok olmasi dilegimle,
    Sevgiler,
    Şimdilik adsız.

    YanıtlaSil
  9. Ben ne yapıyorum deme, ümitsizliğe kapılma bence. Çünkü (ortada böyle bir üçgen varsa) artık bu üçgeni kıracak olan sensin !
    Herşey gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
  10. berrin, öyle mi hakikaten :) ben bazen barışık olmadığımı düşünüyorum aslında :) bunu okuduğuma sevindim :)

    adsız james, kırılmadım. ne niyetle yazdığını biliyorum. teşekkürler.

    serhat, güzel dedin. benim elimden gelen bu. ben bu kadar plan yapıyorum uyguluyorum. fazlası tanrının elinde. ona bişi yapamam.

    YanıtlaSil
  11. neyfa, not edildi. en yakın zamanda kitapçıya girilip alınacak. teşekkürler :)

    gencbiranne, sen bi senaryo yaz o zaman. kaderim diye yaşarım ben :) sen güzel şeyler düşünürsün hakkımda biliyorum ;)

    eşcinsel, ortada ben bi üçgen görmüyorum aslında. aralarda birilerinin gelmesi sesini duyurması hayatımda bi köşe olacakları anlamına gelmez. benim için ahmet bi köşedir, bi dönüm noktasıdır. ama diğer iki insan hayatımda iz bırakacak anılar yaratmadılar. anlık coşmalar oldu o kadar. ben de onların hayatında çok önem arzetmiyorum zaten. yani ortada üçgen yok, sorun yok. sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ben de görmüyorum biseksüel aslında, onu anlatmaya çalışmıştım.

    YanıtlaSil