23 Kasım 2010 Salı

efeminenlik yada maskülenlik


bugün çok güzel bi gündü. öğle arasına çıkacaktımki spor arkadaşım aradı. "vaktin var mı? yakınlardayım birlikte yemek yiyelim" dedi. ben de zaten kimseye söz vermemiştim yemek için, hoş versem de bozardım sözümü onun için :) "olur, nerdesin" dedim. "sizin binanın karşısındayım" dedi. camdan dışarı baktım, arabadan çıkmış yukarı doğru bakıyor. "bekle" dedim ve masamı az toparlayıp çıktım.

öğleden önce bizim yakınlarda bi toplantısı varmış. ofise geçerken beni görmek istemiş :) iyi de oldu. onu hiç bu kadar şık görmemiştim. genelde spor yada rahat kıyafetlerle görüyordum. koyu renk takım acaip güzel gitmiş üstüne. o yemek yerken gözlerimi alamadım gerçekten. gözlerini ondan alamayan başka kişilerde vardı mekanda ama şimdiden kıskanç bi imaj çizmemek için belli etmemeye çalıştım. belki bana da bakan olmuştur :) o kısmı da o düşünsün.

"man in suit" gibi bi fetişim yok ama erkeği erkek, kadını kadın gibi gösteren durumlardan fazla etkileniyorum sanırım. bugüne kadar duygusal bişeyler hissettiğim kadınlarda, erkeklerde böylelerdi. mühendis kız bu konuda yani feminenlik konusunda biraz zayıftı ama onunda aklı ve zekası beni çekiyordu kendine. ama bu demek değilki einstein zekasına sahip erkek gibi bi kıza yada efemine bi erkeğe bişeyler hissedebilirim.

büyük konuşmak gibi olmasın fakat o konularda aklımada kalbimede söz geçiremem. yani zevk ve tahammül meselesi. yoksa insanların davranış tercihlerine saygım var. içlerinden geldiği için yada başka sebeplerle öyle davranmalarını da anlayabiliyorum ama ne zaman efemine bi erkek yada maskülen bi kadın görsem, karşımda yanlış bedene sıkışmış bi ruh varmış gibi hissederim. garip olurum garipsediğimi belli etmesemde. bundan öteye de gitmem. ne öyle bi kimseyi yererim, ne de öyle biriyle özel bişeyler yaşarım. dediğim gibi bu zevk ve tahammül meselesi. sonuçta kimisi de öyle tipleri sever, "sen niye seviyorsun" diyemeyiz. bana "sen niye sevmiyorsun" denilemeyeceği gibi.

12 yorum:

  1. :)) süpriz yapması çok güzel.
    bak düşüncelerimiz benzermiş. bende senin gibi düşünüyorum bu efeminenlik ve maskülenlik konusunda. kadın gibi bir erkek yada erkek gibi bir kadın. gerçektende hiç hoş değil. tabii zevkler tercihler giriyor araya bişey diyemiyorum :))

    kıskanmak güzeldir. kıskanılmakta öyle ama aşırıya kaçılmadığı sürece. şu ilişkine o kadar imreniyorum ki.

    sevgiyle kalın ikinizde...

    YanıtlaSil
  2. neden hala "spor arkadasım" etiketini kullanıyorsun :)))

    YanıtlaSil
  3. herşey çok güzel biseksüel...
    Ofisin önüne gelip seni araması...Müthiş yavv!!
    ahhh ahhh!
    :D:D

    YanıtlaSil
  4. Bence toplantı bahane, bi fırsatını bulup özellikle seni görmeye gelmiştir. Bu bile güzel bi gelişme..

    Bu arada bi yerlerde okumuştum; Aşırı maskülen erkekler çoğunlukla feminen görünümlü erkeklerden nefret ederler. Ve Feminen görünümlü erkekler de çoğunlukla kendilerinden nefret eden bu guruptaki erkeklerden hoşlanırlar..
    Bu yüzden yaşamları boyunca acı çekmeye mecburdurlar..

    Onlar adına gerçekten üzülüyorum..
    Keşke insanlar herkesi olduğu gibi kabullenebilecek olgunluğa ulaşabilseler..

    YanıtlaSil
  5. man in suit mi.
    tanrım! birisi bileklerimi kolonyayla filan ovsun... :P / tabii bunun senin "spor arkadaşın" ile ilgisi yok. beni biliyosun az çok.

    bi de şu adama artık spor arkadaşım diyip durma. o'nun sıfatı başka da, ben dile getirmeyeyim ;P arkadaşın olsun mesela. :)

    ofis önünden telefon açılması mı.
    ne romantikkkkkkkkkkkkkkk.! aay ay.
    seni de baş-göz ettik yine.
    evet. yine.
    :)))))))

    YanıtlaSil
  6. Zaten ne kadar tersi olursa olsun, hormon problemleri bulunmadığı sürece kadın erkeğe erkek de kadına benzeyemez pek bence. Cinsiyetten doğan güzel farkları taşımak da hoş bir şey. Ne bileyim takım elbise, topuklu ayakkabının yeri de apayrı tabi. Ama "kadın gibi kadın erkek gibi erkek" önermesi çok antipatik geliyor bana. İnsanı simgeleştiren şeylere karşıyım ben, bu "simgesel" şeyler bana çok ruhsuz, ticari geliyor. O zaman sanki herkes bir şeyi ile anılıyor. Yani çözemediğim bu tavır insanları bizler ve diğerlerine götürüyor. Diğerleri olanlar şikayet edip eleştirirken, onlarda kendi biz ve diğerlerini yaratıyor. Puf! İnsanları teker teker tanıyınca hepsi gerçekten çok özelken, birşeyin üyesi olarak tanıdığında gerçekten beş para etmiyorlar...

    YanıtlaSil
  7. sence kendimi takım elbise içinde kendi blogumda "satabilir miyim" tembel hayvan??? Fikrini merak ediyorum :)))

    YanıtlaSil
  8. :))
    "kendi"ni satmak mı, süper fikir!
    tanımadığın insanların gelip sana fiyat etiketi koymaları söz konusu olmadığı sürece (karşı olduğum bu) podyum senin şekerim, yak onları! ;p

    YanıtlaSil
  9. serhat, sende sevgiyle kal :)

    james, aklımdaydı o yavan ifadeyi değişmek. artık "yakışıklı" diye bahsedeceğim.

    insan, teşekkürler ;)

    cem, yok yok. toplantısı varmış hakkaten. aşırı maskülen biri miyim bilmem ama efeminene erkeklerden nefret etmiyorum. sadece çok tahammül edebildiğim hareketler ve sesler değil. onun dışında herkes istediği gibi yaşamakta özgür.

    YanıtlaSil
  10. x-coach, evet "man in suit" dedim. senin zaafını bildiğimden böyle bi yorum bekliyordum. hahahaha :) bak bi de profil resmine takımlı resim komuş. satış iyi :)

    tembel hayvan, ya "erkek gibi erkek kadın gibi kadın" derken düşündüğün kadar yüzeysel bi ima yapmadım. yoksa bende sevmem böyle pat diye sınırlar koymayı. ama dediğin gibi özünde bireyler önemlidir. herkes farklı sonuçta.

    YanıtlaSil
  11. pazarlama iletişimi eğitimi alıcam :D

    YanıtlaSil