18 Kasım 2010 Perşembe

hayırlısı

bayram acaip yoğun geçiyor. bayramlaşmaların ardı arkası kesilmedi bi türlü :) muhtemelen yarın da devam eder gibi. yoğunluk içinde farketmedim zamanın nasıl geçtiğini ama şimdi tek kalınca bu kalabalıktan sıkıldığımı farkettim. babamlara ayıp olmasa, şimdi atlayıp istanbul'a gidesim var. ee bi de artık orada beni bekleyen biri de var :) yani en geç cumartesi kaçarım gibi :))

bu arada ben mideyi fena bozdum. kavurmalar, şekerler, tatlılar, dolmalar karışınca midem iflas etti. akşam üzeri kusacak gibi oldum ter bastı da zor tuttum kendimi. iki limonlu soda içtim hemen. biraz daha iyiyim şimdi.

bi de çok gıcık bişey oldu bugün. aslında güzel ama benim açımdan gıcık bişey. yakın bi akrabamıza gitmiştik bayramlaşmaya. oğlu benim çocukluk arkadaşımdı ama tabi okullar ayrılınca yıllar içinde soğuduk. işte bu elemanın evlilik konusunda çok seçici olduğunu duymuştum çok önceden. "boyu şöyle olsun, kaşı böyle olsun, saçı-gözü şu renk olsun" gibi kriterlerde biri aradığı bilgiside gelmişti kulağıma :) hatta "iyi iyi. bu hayatta öyle birini bulamaz da ben de onu referans gösteririm" diye sevinmiştim gizliden gizliye :)) geçenlerde de ani bir şekilde aileler arasında sadece nikahla evlendiğini duymuştum. işte o teyzeye gidince bizim arkadaşı ve yengeyi de gördük. gizlice dualar okunarak getirildi düğün fotoğraf albümü. kadın annemin nazarından korktu sanırım. hahaha:) bi ara arkadaşla da yalnız kalınca konuştuk "nasıl oldu" falan diye. "kader olunca önüne geçemiyorsun" dedi. biraz daha sohbet derinleşince "biliyor musun? o an anlıyorsun o insan olduğunu" dedi. o öyle deyince irkildim. daha biçok arkadaştan "karşına çıkınca anlıyorsun" gibi şeyleri duymuştum. ben o hissi tattım aslında ama sonucu evlilik olmadı. yani "hayırlısı" diyorum bu tür şeyler karşısında. belki fazla kaderci bi bakış, ama öyle deyince daha iyi hissediyorum sanırım.

neyse ki o kasvetli, caka satmalı bayram ziyaretinden yemeğe kalmadan döndük. bu evlilik meseleleri açılınca "hayırlısı" diyen bi bekar dostumla telefon görüşmesi yaptım da kendime geldim :))

8 yorum:

  1. asırdır hayatımdaydı,hayırlısı dediğim,kısmetim bu dediğim.ruh ikizi muhabbetine inanmasam da.
    bitti.
    acım taze,daha sayılı saat oldu.
    bilmem,acep diyorum ben de ööle fotoları gösterip ...

    iyi bayramlar ya

    YanıtlaSil
  2. üsturusuz yazar, nasıl yani? umarım yanılıyorsundur ve şuanda herey düzelmiştir. değilse de "hayırlısı" mı demeli.

    iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  3. ı ıh yanılmıyorum,keşke dedim ama.
    pıh.
    hayırlısı mı acaba.
    bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  4. ennnnnnnnnnnnnnn gozde bekar ;)

    YanıtlaSil
  5. evet " işte bu diyorsun" gerçekten. herkes bana ne kadar çabuk oldu diyor. daha 33 gün oldu biz düğünü ne zaman yapıcaz derdindeyiz. herkes bir telaşta. ama biz o kadar eminizki. ikimizde işte bu demişiz daha 4. günden. inşallah seninde en kısa zamanda "işte bu diyeceğin" karşına çıkar.

    YanıtlaSil
  6. bayram harçlığım henüz hesabıma yatmamış ama????
    böyle bayram mı olur? 45 yaşındasın, harçlık vermiyosun. hani harçlığım??

    :D

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler usturupsuz. :)

    YanıtlaSil