24 Ağustos 2011 Çarşamba

yorumsuz!

aşağıya bi haber koyuyorum. kendimi yada bloga adını verdiğim tercihimi savunmak için değil.

kafalarda özellikle homoseksüel kafalarda var olan "biseksüelliğin eninde sonunda homoseksüelliğe dönüşeceği", "biseksüelliğin kafada yaşanan süreli cinsel karmaşa olduğu", "biseksüelliğin, homoseksüel olduğunu itiraf edemeyenlerin geçiş dönemindeki avuntusu olduğu" gibi fikirleri yumuşatmak ve bu fikirlere kanun derecesinde inananları biraz düşündürmek için paylaşıyorum.


'Biseksüellik' kanıtlandı

Yeni bir araştırma kendilerini biseksüel olarak tanımlayan erkeklerin hem kadınları hem de erkekeleri çekici bulunduklarını ilk kez resmi olarak ortaya koydu ancak bu sonuç biseksüelleri şaşırtmış görünmüyor.




ILLINOIS - Northwestern University’de yapılan yeni araştırmayla 2005 yılındaki bulguları doğrulayan uzmanlar, ‘erkek biseksüellerin var olduğuna’ kanaat getirdi.

Çekiciliğin sadece bir cinsiyete karşı olmayabileceğini iddia eden biseksüeller içinse bu bulgular hiç de yeni değil. Zira biseksüeller onları bugüne kadar homoseksüel olarak görenleri ve toplumdaki varlıklarını kabul etmeyenlere kızgınlar.
ESKİ ARAŞTIRMA HOMOSEKSÜELLERLE BİSEKSÜELLERİ BİR TUTUYORDU 
Biological Psychology internet sitesinde yayınlanan çalışma, her iki cinsiyetten de en az iki kişiyle birlikte olma tecrübesine sahip biseksüelleri kapsıyor. Araştırmaya katılan erkeklere, erkek ve kadın biseksüellerin cinsel ilişkileri izletiliyor ve erektil tepkileri tespit ediliyor.
2005’te yapılan çalışmada homoseksüellerle biseksüellerin tepkilerinin benzemesine karşın, yeni çalışma biseksüel erkeklerin hem erkek hem de kadın videolarına tepki verdiğini ortaya koydu. Diğer taraftan heteroseksüellerin ise sadece karşı cins videolarına tepki verdiği bir kez daha kanıtlandı.

Indiana State University emekli psikoloji profesörü Jerome Cerny de bu videoları izleyen biseksüel erkeklerin heteroseksüel ve gay erkeklerle kıyaslandığında daha çok genital tepki verdiğini belirtti. Araştıma farklı biseksüel bireylerin farklı tepkiler sergilediğini de ortaya koydu.
haberin devamı şurada

7 yorum:

  1. bay baysekşıl,
    bir erkekle birlikte olduğun zaman diliminde 'artık senin de kabul etmen gerektiği' üzere olayın homoseksüel yanı ile haşırneşirsin bebeğim. Olaya nerden bakarsan bak, istersen iki düz bi ters bak durum böyle.

    diğer taraftan geçmişin de de bir kaç sefer olduğu gibi (kaldı ki sadece yazdıklarından biliyoruz, detay vermemek gibi pis bi huyun var) biyolojik XX ile yaşadığın ilişkilerde durumun heteroseksüel yönüyle başbaşasın.

    Biseksüel olmak ise hem XY (bazen de biyolojik olmayan XY = feminen kardeş :P ) hem XX ile 'bilerek, isteyerek, pişman olmadan ve zevk duyarak cinsel ilişkiye tekabül ediyor.

    Kaldı ki, ben senin de yakışıklı ile ilerleyen durumunu düşündükçe gittikçe homoseksüel tarafa kaydığını düşünüyorum.

    filan yani.

    YanıtlaSil
  2. merhaba biseksüel ben sana bu haberin linkini gönderecektim fakat bişeyler araya kaynadı gönderemedim gözünaydın nediyelim :))

    YanıtlaSil
  3. zaten ricky martin içinde başta biseksüel diyoolaadı! n'oldu? eşcinsel olduğunu itiraf ettide kurtuldu dii mi? ;P üzerine alınma ama biseksüellere alıcı gözüyle bakamıyorum niyeyse?

    YanıtlaSil
  4. x-coach, ben herhangi bi tarafa kaymaktan mutsuz değilim. savunduğum şey şu oldu hep, bi erkek her iki cinse de cinsel yada duygusal bişeyler hissedebilir. belirli oranlarda tabii. kimisinde kadına ilgi fazla kimisinde erkeğe. o yüzden en heteroseksüel erkekte bile çok ufakda olsa homoseksüel bi ilişki eğilimi olduğuna inanırım. bu cinsellik de olabilir, duygusallık da. toplumda heteroseksüel olup da birbirine ilgi duydugunun farkında olmayan yada bunu kendine soracak bile cesareti olmayan oooo kadar çok insan var ki. ben insanların yüzüne bakınca görebiliyorum bunu.

    sunshinexxx, yine de teşekkürler. bana haberi yakışıklı yolladı :) biz bu konuları onla da konuşup tartışıyoruz.

    karakedi, biseksüellere nasıl baktığının bi önemi yok açımdan. kızmam da. sonuçta herkes hissettiğini yaşıyor. yada yaşamak zorunda olduğunu. itiraf edilecek bişey görmüyorum açımdan. fiziksel eğilimim ile şuan yaptığım tercih tezat, bunun farkındayım. blogun adına yakışır bi hayatım olması için bi kız bi erkek olmalı hayatımda yada evli iken bi erkekle oluyor olmalıydım. neyse, herkes içinde hissettiğini bilir. bunları tartışmak saçma. bilimin de böyle bişeyin var olduğuna ve zamanla bişeye dönüşmeyeceğine ispatını ortaya koydum. x-coach'un da dediği gibi 4 duvar arası detayları çok paylaşmıyorum. hele ki kadınlarla olan şeyleri paylaşmak bana biraz daha mahrem geliyor nedense. kadına duydugum saygının fazlalığından sanırım.

    YanıtlaSil
  5. görebilmeye başladıysan piştin sen üstad! :p

    YanıtlaSil
  6. Eğer yakışıklı bu konular hakkında internetten araştırmalar yapıyor ya da biseksüellikle ilgili karşısına çıkan ilginç yazıları okuyorsa bu blogu bulması an meselesi biliyorsun değil mi :))

    YanıtlaSil
  7. bence yakışıklı bulsa bile olgunlukla karşılar biseksüel şuanki durumunu kaç kişinin yüzüne bakarak anlatabilirki ve hissettiklerini yazmasının amacı deşarj olmak anlamını taşıyor

    YanıtlaSil