31 Mart 2013 Pazar

anonim

sanal gerçekliği kendi hayatımın gerçekleri ile birleştirmekte zorlanıyorum. aslında zorlandığım konu anonim kalabilmek. biseksuel nicki ile blog yazmaya başladığım zaman amacım bu kadarı değildi. içimdeki bazı şeyleri yazacak, şanslıysam benim gibi insanlara denk gelip onların hikayesini dinleyecektim.ama herşey sanal kalacaktı.

çok da böyle gelişmedi olaylar, onlarca harika insan tanıdım, onların hayatlarını üztülerini sevinçlerini merak eder oldum.birçok samimi tanışma teklifini reddettim.bu onlardan çok benim canımı sıktı. gerçek hayatta belki hiç denk gelemeyeceğim ama hayatımdaki birçok insandan daha fazla konuşacağımız şey olan insanları hayatıma almamak üzdü haliyle.

tek tesellim kimsenin hayatında bir bir etkim olmayışı idi. anonim olmak ve anonim kalmaktı.fakat şimdi durum biraz farklı. sanal arkadaşım ile oluşan etkileşim beni de onu da çepeçevre sardı. birkaç gündür iletişim sıfır noktasına inince onu özlediğmi farkettim. hala birini çok severken ve farklı bir dönemden geçiyorken kafamın bulanması karışması normal belki ama heran herşeye evet diyebilecekmiş gibi olmak korkutuyor beni. hatta geçen gün yurtdışı tatil teklifine evet diyecek gibi oldum bile. hayatımda çok az kez böyle irade sorunu yaşadım.

ne yapacağımı daha doğrusu neler olacağını bilmiyorum. aklım evlenip nasipse baba olup sakin bir hayatı isterken bu olanlar beni düşündürüyor.

biraz oluruna bırakmak lazım sanırım. öyle yapıyorum aslında farkında olmadan.

27 Mart 2013 Çarşamba

devam


hayat son bir haftada çok farklı geçti benim için.
uykusuz, yorucu ve biraz da ilginç. netten biriyle tanıştım. bi erkek. konuştuk uzun uzun yani daha doğrusu yazıştık. bana hayatını açtı. yaşadığı acıları, sevinçleri, tereddütlerini........ fotoğraflarını. etkilendim haliyle. ama tepkisiz ve anonim kalmaya çalıştım yine de. kimsenin dengesini bozmak istemem sonuçta. hele ki hayatı ile ilgili önemli kararlar almaya çalışırken. umarım herşey onun için güzel olur tez zamanda. şuan için elimden gelen tek şey bu, dua etmek.

bunun dışında da pek bişey olmadı. işe git gel. haa bursa'ya geçmiştim haftasonu. annem beni tek yakaladı. kız konularını açtı açtı kapadı. şu da varmış, bu da varmış. sıkıldım övgülerinden "tamam, hepsiyle de görüşeyim" dedim. facebook ilk izlenim ortamı anneme göre. ismini söylediği herkesi facebook'da bulabileceğimi düşünüyor. fakat yanıldığını aynı isimde resimli resimsiz yüzlerce kişi görünce anladı.

bi de şu işyerindeki yeni eleman olayı. kızla durmadan karşılaşıp da gözgöze gelememek sinir bozucu. biliyorum onlarca kişi benimle aynı şeyleri hissediyordur. ama ne bileyim. ben ciddiyim desem, beni bi adım öne çeker mi daha detaylı tanışmak konusunda :)) neyse niye bu kadar dert ettiysem, sanki tanışınca ne olacaksa.

foto=vi.sualise.us

20 Mart 2013 Çarşamba

kül

bugün akşam yakışıklıyı gördüm nişanlısı ile. çok mutlu görünüyorlardı. biraz iç çeksem de mutlu oldum.

herşey eve döndükten sonra oldu. odama geçtim uzandım. uyumak istedim aslında. sonra aklıma geldi o ve ona dair şeyler. yatağın yanındaki çekmeceyi açtım. bana yazdığı eski bir not vardı. ajandamın içinde durur. küçük, kısa ama benim için çok anlamlı bir not. defalarca okudum. gözyaşlarıma mani olamadım.

sonra da uykum kaçtı zaten. yarın yapacağım sunumu tamamladım falan. kafam dağıldı. iyiyim şimdi. ama beş dakika sonra iyi olacağımın garantisi yok :)

iyi geceler herkese.

16 Mart 2013 Cumartesi

heyecan

yeni işte bazı zorluklar yaşıyorum. şuan çalıştığım sektör daha önceden pek bilmediğim bir sektör. konumum gereği insanları ve teknik dili anlamak için ekstra zaman harcıyorum. toplantılarda yada ayaküstü sohbetlerde bahsi geçen bazı konuları kimseye çaktırmadan araştırıyorum. hatta eve gelince nette vaktimin çoğu araştırma yapmakla geçiyor. güzel birşey yeni şeyler öğrenmek. insanları anlamak falan. zor ama olsun. 

hem düzenli spor yapmaya da başladığım için iş zamanımın tamamını almıyor. e-book, dizi, podcast derken verimli zamanlar yaşıyorum. dostlar da var tabii.

bir de vereceğiniz tepkileri bilmesem de yazmak istedim şuan. yeni şirkette bir kız var. 3-4 kez görmüştüm. muhtemelen benden yaklaşık 9-10 yaş küçük. mesele şu, kızı görünce gözlerimi alamıyorum. onunla karşılaşınca bi garip oluyorum. konuşmak istiyorum, hatta arkadaşı olmak istiyorum ama yanaşmaya bile korkuyorum. hayatında biri olup olmadığını bile bilmiyorum. zaten herşey ok olsa bile yaşımdan ötürü bana yaklaşmak istemeyeceğini düşünüyorum. 

derkeeeeeen bugün asansörde karşılaştık. daha doğrusu koşturup asansöre binişini yakaladım. yalnızdık. 1 dakika için nasıl yaptım bilmiyorum ama "herhalde yeni başladınız, hayırlı olsun" gibi bir girişle kısa muhabbet açtım. isimlerimizi söyledik ve sonrası yok tabii. 

çocukça gelebilir söylediklerim ama benim için değerli bir his böyle birşeyi hissetmem. canımı acıtan onca şeye rağmen kalbim herhangi bir sebeple atabiliyorsa bu benim için çok önemli birşey.