30 Temmuz 2011 Cumartesi

biraz yalnızlık

bursadayım.

geceden geldim. istanbul'dan kaçar gibi hem de.
herşey bu kadar güzelken yine ne oldu ne huysuzluk yaptı bu adam diyebilirsiniz. ama bu defa benim hiç bi suçum yok gerçekten. belki de var. bilmiyorum :S

p.tesinden bu yana yakışıklı da bi gariplik vardı. telefondaki sesinden, ailevi sorunları bahane edip görüşmemesinden. öncesinde konuşmuştuk ailesinin sıkıntılarını. ama durumun bu kadar vahim olduğunu düşünmemiştim.

dün akşam telefonda derdini paylaşması için ısrar ettim, biraz sert tepki verdi. ben ısrarla "noldu" dedikçe "kapatıyorum, sonra konuşuruz" demeye devam etti ve pat diye yüzüme kapattı. ailesinden dolayı rahat değildir diye çıktım kapısına gittim aradım gel aşağıda konuşalım. "gelemem şimdi konuşacak durumda değilim, sonra" dedi. ben iyice çılgına döndüm "beni getirtme yukarı, seni üzecek şeyler yapmak istemiyorum" dedim. ayağında terlikle indi aşağı, arabaya bindi. yüzüne baktım bembeyazdı. alıp götürmek istedim onu hemen oradan. arabayı çalıştırdım, "keşke cep telefonumu alsaydım" dedi. o gerginlik ortasında bunu söyleyince gülümsedim ister istemez. o da gülümsedi. çok gitmedim zaten, durup o salaş halinin sırıtmayacağı bi yere oturduk. "anlatır mısın neler oluyor" dedim toplantılardaki tok sesimle. öyle korkutucu olduğunu söylemişti bi keresinde.

anlattı olayı detaylarıyla. babasının amcasına kefillik olayı sonrası epey zorlanmışlar. yakışıklı geçen hafta arabayı satmayı bile düşünmüş sorun biran evvel çözülsün diye. ee tabii evde de huzur kalmamış. annesi ile babası yıllar sonra kavga etmişler. hatta babası annesini dövmüş, mani olmak isterken buna da vurmuş. "babam hayatımda ilk defa bana vurdu" dedi gözü dolarak. ben kötü oldum tabii. ihtiyaç kredisi çekmiş çarşamba günü, diğer kalanını da bi yerden borç istemişler. ben bir miktar destek olabileceğimi söyledim. "asla" dedi sert bi şekilde. "asla kabul edemem senden öyle bişey". ben tabii şaşkınım ama bi o kadar üzgün. "nasıl yani? neden?" dedim. "öyle işte" dedi. biraz duraksadım sustum sonra patladım. "ben senin neyinim. sen benim neyimsin. ben yanında olmazsam böyle zamanda ne farkım kalır ki bi seks partnerden" dedim. hatta o sinirle buna benzer 3-5 şey daha dedim. hiiiç cevap vermedi. kalktık sonra, arabaya bindik. hala suskunuz. o ne düşündü o arada bilmiyorum ama arabadan inerken "istersen git telefonunu al gel bize geçelim" dedim ona faydası olabilir diye. cevabı hiç beklemediğim bi ses tonuyla "biraz yalnız kalmak istiyorum" oldu. o an kalbime bişey saplandı sanki, boğazım düğümlendi. düşünemedim bile. "tamam" dedim sesim titreyerek. sanırım bu defa da ısrarcı olmamı bekliyordu ki olmadım diye şaşırdı. hatta sinirlendi belki de. "görüşürüz" dedi çıktı.

oradan dönerken patladım ben de. bi güzel ağladım. şehit haberlerini izlerken akan bikaç damlayı saymazsak ben ççok uzun zamandır böyle ağlamamıştım. eve gelip eşyamı hazırladım ve yola çıktım bizimkilere haber bile vermeden.

kendimi o kadar yalnız, o kadar değersiz hissettim ki yol boyu kötü şeyler bile yapmak geçti aklımdan. ama annemin yüzü geldi gözümün önüne. beni her durumda her şekilde düşünen seven, git demeyen annem. kendime geldim, eve de sağ salim geldim.

şimdi mutfakta o melek, bana sevdiğim yemeklerden pişiriyor. ama benim aklım da kalbim de hala istanbul'da. kulağım da telefonda.

15 yorum:

  1. hımmm, bi bazen bazı sorunlar bazı şeyleri tetikler... sen daha iyi bilirsin erkek doğasını, bazen bir yalnız kalmaya ihtiyaç duyma dönemi oluyor. Bu zamanlarda yalnız bırakmak en iyisi. Bence arama... Bir de eski manitası ile görüşmüyor değil mi?

    YanıtlaSil
  2. Offf canim ya... iyi ol :)

    YanıtlaSil
  3. Bence gereksiz yere sert bir tepki göstermişsin. Senden yardımı kabul etmemesini çok iyi anlıyorum. Ben de çok benzer bir durum yaşamıştım ve birlikte olduğum kişinin yardım teklifi bana çok ağır gelmişti. İlişkimize maddi konuları karıştırmak beni rahatsız ettiği gibi, sanki o parayı alırsam para karşılığı birşeyler yaşıyormuşuz gibi saçma sapan bir düşünceye kapılmıştım. O parayı asla almayacağımı anlayınca gizlice çekmeceme bırakmış, evden çıkınca mesaj atıp söylemişti. O an kendimi ne kadar kötü hissettiğimi anlatamam. Sonra o da bir ödeme sıkıntısı yaşadığında ben aynı desteği vererek müthiş bir rahatlama hissetmiştim.

    Bence maddi manevi ihtiyaç duyduğu anda yanında olacağını bilmesini sağlamalısın (benzer bir durumda sen olsan onun nasıl davranacağını sormak iyi bir fikir olabilir) Ama parayı alması için asla ısrar etme.. Onun daha da kötü hissetmesine sebep olabilirsin..

    YanıtlaSil
  4. çok yazık ama sana :( olsun her şeye rağmen hayat devam ediyo biseksüel. Hem her ilişkide sorunlar olur. Mutlu olduğunuz anlar da olur mutsuz olduğunuz da. Sakın içerlenme onun yalnız kalmak istiyorum dediğine. Emin ol şuanda o da seni düşünüyodur ama birazcık kendi başına düşünmeye ihtiyacı vardır. Seni seviyo biseksüel. Bundan emin ol. Tatlı canını da hiç sıkma; bak görürsün yakın bi zamanda birbirinize sarılıp uyumak üzereyken bulucaksınız kendinizi :)

    YanıtlaSil
  5. Sabır bi, sabır ;-)

    YanıtlaSil
  6. neyfa, anlayış göstermeye çalışıyorum yada empatik olmaya. ama ne biliim, ben ona aşığım ve eşim gibi görüyorum. neden derdine ortak olamıyorum ki. zaman lazım belki de. eski kız arkadaşıyla da görüşmüyor diye biliyorum. ama bu ihtimali de kurcalayacağım sen dedikten sonra.

    adsız, teşekkürler. biraz daha iyiyim şuanda.

    adsız, sert değil bence. haklı bi tepkiydi. enazından aramızdaki ilişkinin kaldıracağı bi tepkiydi. ama onun açısından da kendi haklı. gurur falan. neyse şuanda destek falan da düşünmüyorum. arasın kafi.

    YanıtlaSil
  7. bi'adam, beni sevdiğini biliyorum. bekliyorum işte. yapacak bişeyim yok biraz zaman istediği için.

    adsız, yazıldığı kadar kolay bişey değil o sabır.

    YanıtlaSil
  8. sen olsan sen de kabul etmezdin
    ustelik onun yasadigi seyler cok agir
    ve muhtemelen utaniyor senden

    dusunsene annene babanin vurdugunu

    cok agir bir durum insan icine kacar hemen yasi kac olursa olsun

    yani hicbir sey olmamis gibi ara derim ben bir de kendini yuk etme cocuga

    ve yine bir de kizacaksin bana ama keske onun bu kadar ozeline girmesen

    yarin obur gun blogunu okuyacak - evet olacak bu- ve belki dusundugun kadar anlayisli olmayacak sana karsi

    ailenin ellerinden opuyorum iyi haftasonlari hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
  9. yani blogunda daga ustu kapali yazsan anlaminda dedim yanlis anlama lutfen

    YanıtlaSil
  10. Cok zor bi durum yakisiklinin yasadiklari. Psikolojisi altust olmustur kesin. Yardımını teklifini kabul etmemesini anliyabiliyorum henüz böyle seyler için erken galiba ama sen doğrusunu yapıp teklif ermişsin. Bence konus onunla cokta üstüne gitmeden . Yani her ne olursa olsun onun yanında olacağını ve elinden ne gelirse onu yapacagını bilmesini sağla. Ve kendin de zor durumda olsan onun yanında olmasını tercih edeceğini , sorunun paylastikca azalacağını filan. Biraz kafasını dinleyebilecegini ama yalnız hissetmesine de gerek olmadıgını hissettirmen iyi olur bence...

    YanıtlaSil
  11. takipteyim. sessizim.
    izliyorum, susuyorum.
    xoxo

    YanıtlaSil
  12. ne olursa olsun bence yakisiklinin pesini birakmamalisin biraz yalniz kalmak istiyorum aslinda `benim su an acilen bir yardima ihtiyacim var` anlamina gelir..lutfen ara onu veya mesaj at gerci yapiyor olduguna eminimde birde empati yap yasadigi seyler onda ne buyuk soklar yaratmistir ,tecavuze ugramis ufak bir cocuk gibi dusun oda yalniz birakilmayi isteyebilir ama cevresindekilerin onu herseye ragmen desteklemesi gerekir amaan ne cok konustum yahu sustum ben...

    YanıtlaSil
  13. ay cok fena asik olmussun ... bu para isi bana biraz Turk dramasi geldi eski manita defterlerine bir bakmak lazim...

    YanıtlaSil
  14. adsız, ben olsam kabul eder miydim bilmiyorum ama tabii zor. sevgiliyle maddi konular zor hakkaten. ama ikimizde birbirimizi tanıyoruz. o konuda beni anlayacağını düşünüyordum sadece. özelini fazla açmam olayına gelince haklısın. dikkat ederim bundan sonra.

    bikomoko, yaşadıklarının ağır olduğunun farkındayım. hele belirli bi yaştan sonra böyle bişeye şahit olmak ağır bişey. neyse artık, alttan alıyorum bi süre. desteğimi unutturmuyorum aynı zamanda. umarım çözülür tüm sorunlar yakında.

    x-coach, hmm. noldu ki. susmak falan. küs müyüz. insan en azından bi eleştirir, iki laf sokar, lol yapar :) iyisin de mi?

    adsız, o ısrarcı ilgi bazı insanlar için geçerli olmuyor. ben mesela yalnız kalmak istediğim de cidden yalnız kalmak istiyorum da. hayatımın aşkı da olsa o an görmez gözüm. biraz bencilce bi durum ama öyle. bence yakışıklı da biraz benim gibi. o yüzden tartışmaya dönüştü olay, o yüzden şuanda anlat anlat diye ısrarcı olmuyorum.

    adsız, drama deme ya:) aklıma neyfa düşürdü bişey zaten. atamadım, bi de sen deme :)

    YanıtlaSil

  15. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz.Bu(CEO)e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa:xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir veya ödeme yasindaki seçin.
    Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
    Esnek kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
    Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir,E-posta:xavigeradloanfirm@yahoo.com


























    YanıtlaSil