16 Temmuz 2011 Cumartesi

kürtçe ağıt

gündemde olan şeyler fazlaca aramızda bu ara. ikimiz de galatasaray'lı olarak fenerbahçe'nin trabzon'un ve beşiktaş'ın şike faaliyetlerini takip ediyoruz ve kendi takımımızın bu seneki başarısızlığına şükrediyoruz. içten içe de özellikle fener'in ligden düşmesi haberini bekliyoruz sanırım.

ama iki gündür asıl üzüldüğümüz şey, 13 askerin şehit edilmesi olayı. olay baştan sona muamma. herkes olayın oluş şekliyle ilgili farklı yorumlar yapıyor. sebep ne olursa olsun sonuç çok acı gerçekten. haberlerde izlediklerim karşısında nasıl hissettiğimi anlatmam zor. ölenlerin daha hayatının başında yada kurulu düzeninin ortasında olduğunu düşününce çok kötü oluyorum. bu trafik kazasında yada hastanede can vermeye benzemiyor. insan öyle bişeyi daha kolay kabullenebilir ama bu anlamsız kavganın kimler arasında olduğunu bilmeden kardeşini, eşini, oğlunu yitirince nasıl "vatan sağolsun" deyip kabullenir bilemiyorum. kimbilir hangi ülkeler hangi gruplar arasındaki çatışmanın yada verilip tutulmamış sözlerin alttaki insanlara yansımasıdır bilemiyoruz. tek gördüğümüz ölen askerler, ölen pkklı insanlar. her iki durum da birilerinin canını yakıyor. umarım ülke bütünlüğümüz ve millet olma niyetimiz değişmeden bu olaylar son bulur birkaç yıl içinde.umarım asker polis yada pkklı ölen her insanın acısı herkes tarafından hissedilir ve bu soruna çözüm için uygun zeminlerde mantıklı şartlarda bi anlaşma sağlanır. umarım.................

ama bu süreçte herkesin biraz anlayışlı olması, birbirini anlamaya çalışması lazım. hatta dilinden ırkından dolayı kimseyi terörist ilan etmemesi lazım. mesela dün akşam istanbul caz festivali'nde aynur doğan isimli bi şarkıcı kürtçe şarkı söylüyor diye yuhalanmış, sahneden indirilmiş. oysa şehit olanların belki de yarısı kürt. bu onlara da yapılan bi hakaret bence. blogu okuyanlar içinde böyle yargıları olanlar olabilir diye blogta ilk defa bi haber videosu paylaşacağım.

video

8 yorum:

  1. bizim en başından beri anlayamadığımız hatta belki de anlamak istemediğimiz şey 'kendi kendisini ötekileştiren' insanların ne dedikleri. ben kendini bildim bileli kürtlerin ne dediğini ve istediğini dinleyen tek bir lider çıkmadı. hepsi seçim zamanı onları hatırladı, vaatlerde bulundu ama sonuca götürmedi.

    YanıtlaSil
  2. Bakarsan bırbırlerını vuruyorlar cumlesı soylemek ıstıyorum.. askere gıdıyor olmesse geldıgınde daga cıkıyor.. ya sakın yanlıs anlamayın cumlemı ama uzuluyorum zatıbı fazlasıyla devlet mac telefonlarını dınleyecegıne keske pkk tellerını dınlesede sehıt vermesek.. ama senın baslıgını gorunce yazmak ıstedım .. vurdugun kım?? turk kurt kavgası degılmı aslında bu olay eee olende kurt noldu?? sımdı demıyormusun .. ya ağrıda arkadsım anlatmıstı .. yaa kapı calıo asker ekmek ıstıoo verıosun sonra pkk gelıo senı vuruyor ekmek verdın dıye.. sonra pkk ekmek ıstıyor vermessen vuruyor verırısen gelıp senı asker vuruyor.. ne yapcaksın bu durumda demıstı..

    YanıtlaSil
  3. O kadar fazla birbirimizle meşguluz ki, gerçek problemlerimize çözüm bulmaya enerjimiz bile kalmıyor.

    Eğer sınırlarımızın bütünlüğünü ve kardeşçe topraklarımız çerçevesinde yaşamak istiyorsak, o zaman Türkiye'de yaşayan her insani kucaklayan bir ortam geliştirmek zorundayız.

    Çözüm daha fazla çıkmaza girmeden önce halkı birleştiren reformlar yapılması lazım. Terör'i bitirmek için reformlardan vazgeçilmek isteniyorsa, terör örgütlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Onların isteği de zaten bir kaos ve kargaşa ortamı yaratmak.

    YanıtlaSil
  4. Terör olaylarında , terör kimin işine yarıyor onu bulmak gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla terör en çok kürtleri o bölgede yaşayan halkımızı vuruyor. Yani bu isten ne turk ne kurd kimse fayda sağlamıyor. Böyle olunca ister istemez PKK kime /neye hizmet ediyor diye düşünüyorum. Çok karmaşık bı olay bu...

    YanıtlaSil
  5. x-coach, iki boyutlu bu ötekileştirme. biz de yaptık, onlar da cabaladı ötekileşmek için. umarım en yakın zamanda ötekiler kalmaz ülkede. kürt, alevi, eşcinsel vesaire. herkes kendini eşit hisseder ve eşit olur.

    stubborn, aslında ihmal olduğu söyleniyor. hatta general hakkında soruşturma istemiş şehitlerin aileleri. ben bazen komplo teorilerine inanmıyor değilim. devlet için devlet var. adı ergenekon yada başka bişey. ama bazen aklımızın almadığı şeyler oluyor, oluyordur. o yüzden adaletin tekleştirilmesi ve askeri yargı olayının en önce yokedilmesi lazım. en yakın zamanda.

    YanıtlaSil
  6. adsız, bence de yapılanlardan vazgeçilmemeli. adı açılım yada başka bişey. biraz daha iyi hissettirilmeli kürt halkı. aslında çogu zaten ait hissediyor türkiye'ye kendini ama bazı milliyetçi söylemlerden vazgeçilirse "türküm dogruyum" gibisinden, biraz daha iyi olur sanki. reformlar devam etmeli bu yüzden. anlayış göstermeliyiz biz de.

    bikomoko, terör kimin işine yarıyor. çetelerin, uyuşturucu tacirlerinin, rantçı/tefecilerin. korkak ve aç halklar üzerinden kimler zengin oluyor. bunu bitirmek isteseydi türkiye çok önce büyümeden bitirirdi. ama iki taraftan da devam etmesini isteyenler oldu demek ki. dış güclerin fikirlerini söylemiyorum bile.

    YanıtlaSil

  7. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz.Bu(CEO)e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa:xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir veya ödeme yasindaki seçin.
    Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
    Esnek kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
    Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir,E-posta:xavigeradloanfirm@yahoo.com


























    YanıtlaSil
  8. İş Planlama, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kuruluşlar için yıllık düşük faiz oranına sahip Konut Yeniden Finansman Kredileri gibi geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyoruz. Genel Kredi programımızla aileniz için en iyisini alın ve hayallerinizdeki eve sahip olun. İlgilenen adayların bizimle iletişime geçmesi gerekir
    Yalnızca WhatsApp: {+ 44} 7480 729811
    Tel .... {+ 44} 7480 729811
    E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil