25 Ekim 2009 Pazar

canım kardeşim

keyfimiz pek yerinde. öğlen gidip saat 3 gibi kardeşimi aldık geldik. rahat eder dedik getirdik ama duyan herkes bizim eve doluştu. bazı akrabalar geldi gittiler. kardeşimin kankaları falanda geldiler. ev daha yeni boşaldı.

akşam bi ara onca kalabalığın içinde kardeşimle yanyana oturup, sessizce sohbet ettik. konu "ölüm" idi. kendiliğinden açıldı bana. "bian öleceğimi düşündüm, aklımdan hepiniz geçtiniz. hepiniz. sizin çok üzülüp ağlayacağınızı düşündüm o anda" dedi bana sessizce. "delisin sen olum. delisin. insan ölürken cehennemi düşünür, ne biliim günahlarını falan düşünür, yapamadığı şeyleri düşünür" dedim birazda üzülmesin neşelensin diye. "yok abi ya, insan ölürken kaybetmekten ençok korktuğu şeyleri düşünüyormuş" dedi. o öyle deyince tutamadım kendimi ağladım. çaktırmadım millete ama o gördü. elini tuttum uzun uzun sıkıca. elleri terleyene kadarda bırakmadım.

tamam kişiliklerimiz farklıdır, zevklerimiz farklıdır falan, hatta aralarda kedi köpek gibi didişiriz ama benim kardeşim bi tanedir. çok değerli bi insandır en önce. canının acıdığını düşünerek gelmiştim tüm gece yolu. onun için ağlaya ağlaya, dua ede ede. "tanrım ona güç ver, onu bize bağışla" diye diye. onu gerçekten bu kadar sevdiğimi bende bilmiyodum aslında. ama bundan sonra ailemi daha fazla önemsemeye ve iletişimi arttırmaya karar verdim. daha sık gelip gitmeye. yada onları aralarda istanbul'a götürmeye.

bu arada annem ahd etti, kurban kesicem diye. haftaya kurban kesip dağıtacağız ve benimde evde bulunmam gerekiyor. oysa ben ahmet'le geçen hafta sözleşmiştim 2 hafta sonrası diyerek. yani artık onla buluşmamız 3.haftasonuna kalacak ne yazıkki. neyse sağlık olsun sıhhat olsunda diğer şeyler elbet olur.

foto= flickr,by Suvrangshu....slowly catching up

11 yorum:

  1. Sevgili Bi'ciğim,
    Tekrardan çok geçmiş olsun ve Allah sizleri birbirinize bağışlasın...
    Beterinden sakınsın cümlemizi...

    YanıtlaSil
  2. saçmalamalarım25 Ekim 2009 07:56

    böyle olaylar insanın hayata bakışını bile değiştirebiliyor.geçti gitti ama geçerken aile gibi önemli şeyleri bir kez daha farkettirerek gitmiş oldu.

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun, Ahmetde seni anlayacaktır.

    YanıtlaSil
  4. saçmalamalarım'a tamamen katılıyorum, okumamış olsaydım ben de aynı tarz cümleler kuracaktım...

    biseksüel, ahmet'i de götürsene bursa'ya? o seni ailesiyle tanıştırdı, sen neden tanıştırmayasın ki? bilmiyorum aklını karıştırır mıyım ama böyle bişey benm başıma gelse eminim kendimi değerli hissederdim:) bu ahmet için de geçerlidir;)

    ufak sıyrıklarla atlatmasına çok sevindim ve evet, yaşananlar hep başka şeylerin önemini gösteriyor insana. umarım böyle kötü olaylarla değil de iyileriyle dikkat çekilir:) kendine çok iyi bak biseksüel, umarım kötü birşeyler olmaz yine..:)

    YanıtlaSil
  5. tüm bunları yazarken deşifre olabileceğini hiç düşündün mü?
    yani kardeşinin kazası,komşu kızı,saç kesimin vs..
    ben bir eşcinsel olsam(Allah korusun) bu kadar açık ve net yazmazdım yazılarımı.
    dünya küçük ya internet sayfalarında dolaşırken bu günlüğün ailenin bir ferdi tarafından farkedilse!!

    YanıtlaSil
  6. altın yumurtlayan tavuk musun nesin (ne güzel bi nick seçmişsin kendine çok mu aradın bu 3 yaşında olgunlaşamamış yetişkin nickini)
    ne demek lan allah korusun.
    allah unutmuş seni daha ne koricak mal :D

    YanıtlaSil
  7. ahhh zavallı adı olmayan aciz adsız, bak en azından kötüde olsa benim bir nic'im var ya sen?? yazık sana:):)
    anladığım kadarıyla kimliksiz olman sağa sola bir dolu salya taşırmana sebep olmuş, yorumunda olduğu gibi.
    yani ben yorumu site sahibe yazdım sana ne oldu anlamadım hala.
    bir yaran varsa söyle tuz basmiyim:)
    son olarak mal kelimeni aynen olduğu gibi orjinalini bozmadan sana geri iade ediyorum.
    anlaştık mı???

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun

    insan malesef herşeyin değerini vaktinde bilemiyor

    çok klasik ve gıcık bir cümle ama : bizim için değerli insanlara vaktinde hakettiği değeri göstermeli ki pişmanlık olmasın hayatımızda

    YanıtlaSil
  9. adsızlığın arkasına saklanıp yargılayan zihniyeti ben de kınıyorum

    YanıtlaSil
  10. noneless, saçmalamalarım, hypocrite, glaskas, kremkaramel iyi dilekleriniz dualarınız için teşekkürler.

    glaskas, bu arada dediğini düşündüm aslında bende. ahmeti bursaya götürüp ailemle tanıştırma. biraz daha düşüneceğim. süreci tersine çevirmeyecek şartlar oluşursa neden olmasın.

    altın yumurtlayan tavuk, artık neyin deşifre edip etmediğini düşünmeden yazmak istiyorum. bizimkilerin böyle bi siteye denk gelip detaylı her yazıyı okuma ihtimalleri çok düşük. artık olursada yapacak bişey yok. :S

    adsız, altın yumurtlyan tavuk kendince tasvip etmediği için "allah korusun" demiş. yani hakaret işitmeyi hakadecek bir sözünü görmedim. nicki banada komik gelsede sonuçta kendini ifade etsin diye seçmiş bişeyler. sende adsız olarak değilde bi nickle yazarsan sevinirim.

    herkese sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. umarım herhangi kötü birşey olmaz da götürürsün onu da biseksüel, ilişkiniz için çok olumlu bir adım olur bu. hadi bakalım haberlerini bekliyoruz..:))

    YanıtlaSil