3 Nisan 2010 Cumartesi

ricky martin

haftaiçi haberlerini okumuştum ricky martin'in. sonunda açıklamış gay olduğunu. hem de resmi sitesinden "homoseksüel olduğumu söylemekten gurur duyarım" şeklinde açıklamış. dünyaca ünlü birisinin böyle cesur bir açıklama yapması için duygusal anlamda çok mutlu olması, herşeyi karşısına alacak kadar güçlü hissetmesi lazım ya da bunalımda olması lazım bence. yani kendince çok doğru olduğuna inandığı bir insanın hayatında olması lazım. yani sevdiği insana bakıp "sen varsın ya, gerisi olmasa da olur. gerisinin ne dediği, ne düşündüğü önemli değil." söyleyebilmesi lazım. ya da "lanet olsun herşeye" diyecek düzeyde bezmiş olmalı.

ben böyle bişeye hiçbir zaman cesaret edemem gibi geliyor. belki bunlara bile gerek kalmadan evli barklı çocuklu bir adam olarak hayata veda edeceğim. belki....... ama sıkça duyuyorum daha 15lerinde ailesine bu hislerini söyleyen kişileri. bu bir tercihtir bu aslında, yani açıklamak. ben türk toplumu içinde yaşıyan ve feminen olmayan biri için bu tür bir açıklamayı doğru bulmuyorum. sevdiklerini üzmekten başka bişeye yaramıyor. feminenlerin ise zaten böyle bir sorunu olmaz, çünkü zaten insanlar böyle bir açıklamaya gerek duymadan en baştan bu yargıya varıyorlar.

bu arada dün akşamki yazımı okumuş gizemli adam. aradı sabahın 10'unda. buluşma isteğini yineledi. yapacak bi işim yoktu zaten, "tamam" dedim. yalnız niye bilmem ama biraz istanbul'dan çıkasım var. eğer onun da vakti varsa gezerim sanırım. kalabalık ortamlarda bulunmak istemiyorum bu haftasonu enazından. sakin bir ortamda sohbet etmek şuan tek istediğim.

6 yorum:

  1. neden yakışıklı erkeklerin hepsi gay???
    bunu cidden bi araştırmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. bana kalırsa, ünlü olan insanların çıkıp kendilerini böyle açıklaması, toplumdaki diğer gay/biseksüel/lezbiyenler için artı bir durum getiriyor. keşke türkiye'de de böyle birileri çıkıp cinsel kimliğini ortaya koyabilse sanat camiyasından böylece toplum buna alışır, belki yıllar sürer ama bir şekilde alışır diye düşünüyorum.. böylece senin benim gibiler kendini ortaya koyabilir diye düşünüyorum.. nitekim ben kadın olduğumdan biseksüelliğimi sokakta daha rahat yaşabiliyorum, erkeklere dayatılan roller yüzünden zor oluyor gay ve biseksüel erkeklerin yaşaması. ne bilim böyle içinden çok gelir öpmek istersin öpemezsin bunun gibi..el ele tutuşup istiklalde yürüyebilmek gibi.. bu noktada deminde bahsettiğim sanatçıların rol olması önemli aslında..türk toplumu bülent ersoy'u kabul etmiş diva yapmış bir toplum..ironik geliyor

    YanıtlaSil
  3. bence açıklama. gereksiz olur. benim bir zamanlar deli gibi aşık olduğum adamda biseksüeldi ve ben bunu biliiyordum. ama biz birlikteyken bana aşıktı ve gözü kadın yada erkek hiç kimseyi görmüyordu. benden öncede hoşlandığı kişinin cinsiyeti önemli değildi bizim için.
    biseksüel olduğunu ilan edip sıkıntıya girmene gerek yok bence. ricky martin örneğide bence sıradan insanlar için geçerli olmamlı. onlar daha kolay üstesinden gelebiliyorlar bu tür durumların.

    YanıtlaSil
  4. Aslında Türk toplumunda biraz kabullenmişlik var. Bunun ismi koyulmasa insanların içi rahat ediyor. Zeki müren, kimliğini bilmesek de feminen davranışları ve döneme göre çok bakımlı bir erkek olması nedeniyle hiç yadırganmadı sadece sanatına bakıldı. Şimdilerde hermafrodit doğan ve bir tercih yaparak kadınlığı seçen Bülent Ersoy, şarkılarını söyleyip milleti çoşturunca kimse onun o yönüyle ilgilenmedi. Ön yargılı olanlar bile bir nebze kırdılar kendi ön yargılarını. Olay burda bitiyor bence. Toplumsal Kimlik...

    YanıtlaSil
  5. gencbiranne, ben de merak ediyorum. ama biraz tanıdıktan sonra anladım ki, tüm gayler yakışıklı değil :) ama çoğu bakımlı, o kesin.

    rabbit, ben hala çözemedim o ironiyi. zeki müren, bülent ersoy'u baştacı etmiş bir toplumuz, biri gayim deyince taşa tutarız :|

    leyla, tanıştığım biri şöyle demişti "kendimi sürekli geliştiriyorum, müzik yabancı dil falan. millet gay ama 3 dil biliyor, gay ama sanatçı zaten desin diye"

    günlüğü tutan adam, sen o zaman işini iyi yapanın başka detayları geride kalıyor mu diyorsun? ahmet kaya'ya neden bu şekilde bakılmadı son dönemlerinde :(

    YanıtlaSil
  6. ne saçma bir söz " millet gay ama 3 dil biliyor" sözü. bunu söyleyen kişinin zekasından şüphe ederim. Gay olmak kişinin zekasını mı etkiliyor. Bence tam tersi duygusal yönden daha güçlü oluyorlar. Buda yaratıcılığı kişisel gelişimi arttırıyordur bence. en azından gözlemlerim böyle. Önümüzde koskocaman örnekleri var.
    Bugün Cemil İpekçi röportajı okudum. Adam bırakın benim pembe mayomu, sosyal çabalarımı görün diye bas bas bağırıyor. Düşündümde pembe mayomu daha önemli sosyal çabası mı? bu soruya cevap vermek bile gaylerin diğer insanlardan (cinsellik hariç) farklı olduğunu düşünen insanlarla aynı zekaya sahip olmak olur.
    bu arada cinsl tercihlerin farklılığı bir insanı diğerinden üstün yada aşağı yapar mı?

    YanıtlaSil