5 Temmuz 2010 Pazartesi

ait olduğum yerde, sevdiklerimle

haftasonu cumartesi sabahtan bursa'ya geçmiştim. annemi babamı kardeşlerimi özlemişim epey. onlarlaydım daha çok, evden çıkmadım diyebilirim. sanki yanlarında daha temizdim, daha saftım. öyle hissettim biraz.

bu arada bizim komşunun kızı da eve gelmiş. kızı görmedim aslında ama kızın laptopı bozulmuş kaç gündür, word internet falan çalışmıyormuş. annemde laf arasında annesine "ver bizim oğlanlar baksın" demiş. aslında ben değilde kardeşim epey anlar bilgisayar işlerinden. annem bilgisayarı getirdiğinde kardeşim yoktu, birazda meraktan baktım bilgisayara. sorunun ne olduğunu anlamadım zaten, kardeşim gelsin baksın diye beklerken şeytan dürttü beni. kızın özelini kurcalamak gibi oldu ama masaüstündeki bi iki dizini kurcaladım. biri full foto idi. okulda arkadaşlarla çekilmiş hepsi. kızın gözlerinin içi gülüyor çoğunda. bi de şu ofiste çektiği fotolar vardı. umarım tanrım affeder beni ama her resme bikaç kez baktım. hani özel bişeyler oluşmadı içimde ama yüzümü güldürdü her kare. zaten çok da bakamazdım kardeşim geldi, bende hızlıca windows history'yi temizleyip uzmanına teslim ettim. ama fotoğraflar bana annemin ısrarında haklı olduğu gerçeğini hatırlattı. gerçekten güzel dahada önemlisi namuslu bi kızdı fotoğraflarda gördüğüm.

onun dışında bu sefer pazardan değilde pazartesi sabahtan çıktım yola. bi gece daha ailemle geçirmek, ait olduğum yerde sevdiğim insanlarla uyumak istedim. sabah tahmin ettiğimden geç uyandım ve haliyle geç kaldım. bi de üstüne yoğun bir çalışma günü. bunlada yetinmeyip spor da yaptım. şimdi bi çuval gibi yatağa yatay düşme zamanı.

iyi geceler

8 yorum:

  1. Bir insanın namus olduğunu fotoğraflardan nasıl anlıyorsun? Bazen kızdırıyor beni böyle düşüncelerin. Hayatım boyunca insanlar hakkında bu tür şeylerle karar vermemek gerektiğini defalarca gördüm. Off neyse agresifim sanırım.

    YanıtlaSil
  2. merhaba ali,
    blogunla tanışalı çok bir zaman olmadı. ama bir roman okur gibi okudum yazdıklarını başından sonuna kadar. kalbindeki kırıklıkları, umutlarını, arzularını gördüm. belkide acılarımız benzediğinden seni okurken yüreğimde hissettim acını. umarım herşey yoluna girer. çünkü mutlu olmayı hakediyorsun.

    buarada bence hep yazmalısın, bizlerde keyif alarak okumalıyız :))

    sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. bazı tespitlerine hayran kalıyorum. fotoğraftan namus kıstasları yapman gibi.
    :))))))))))))

    YanıtlaSil
  4. çilek, sanırım ifade edemedim durumu kelimelerle. namusludan çok edepli demek istemiştim yanlış kelime kullanmışım. bi de fotolarında hep hüzünlü bi yüz, en sevinçli anlarda bile bi edep hali vardı. ayrıca erkeklerin olduğu fotolar bile yoktu nerdeyse. sonuçta üniversitede okuduk hepimiz ve oradaki ortamları azçok biliriz. bazı konularda fazla muhafazakar fikirlerim olabiliyor. bu da benim gizli bi rengim olsun, olmaz mı? :)

    sena'nın düş bahçesi, sana da sevgiler, teşekkürler.

    x-coach, susup susup laf sokmak için ortaya çıkar oldun, ben böyle bende çelişkili gibi görünen ilginç fikirlerimi arada yazayım senin dikkatini celb etmek için :) sevgiler insan irisi.

    YanıtlaSil
  5. insan irisimi:))
    ay delisiniz ayol siz ne güldüm valla :)))
    hayranım size blogcu dostlarım:))

    YanıtlaSil
  6. insan irisimi:))
    ay delisiniz ayol siz ne güldüm valla :)))
    hayranım size blogcu dostlarım:))

    YanıtlaSil
  7. pazar günü gördüğüm ve dinlediğim 2 kadından sonra gördüklerime heleki fotograftan gördüklerime inanmamayı öğrendim bir defa daha. neden o kadar kızdım bilmiyorum( aslında biliyorum). o kadar kızdımki dün sana blogumda bile yazdım. sen kızma bana olur mu?

    YanıtlaSil
  8. namuslu kız... toplumsal yaftalardan şikayet edip kendin de aynısını yapıyorsun gibi ama anlamam odur ki sen kadınları gerçekten tanımıyorsun...

    YanıtlaSil