21 Mart 2010 Pazar

oyun saati

bugün benim günümdü. sabahtan akşama kadar kendimle kalmak istedimm. telefonumu kapadım sabahtan. kıyamet kopsa bile bilmek istemedim. sanki evde biri varmış gibi özenle bi kahvaltı hazırladım kendime. sakin sakin yedim. kaç zamandır planlayıpta yapamadığım bir oyunu oynadım kendimle. mutfak dahil evin içinde her odaya bir a4 kağıt koydum. salona iki tane. cebimede bi kurşun kalem yerleştirdim. kağıtların üçte ikisinin olduğu yere bir çizgi çektim. üst kısmın başlığına "geçmiş" yazdım, alt kısmın başlığına "gelecek". tabi kağıtların başınada bırakıldıkları odanın ismini yazdım.

niyetim o gün boyunca aklıma gelen kişi, anı, hayal yada pişmanlığı not etmekti. bunu yaparkende doğal ortamımda olmak. temizlik yaparken salondaki kağıtlardan biri doldu. aklıma geleni yazıyordum. mutfağı toparlarken nedense hep hayallerim ideallerim geldi aklıma. yatak odamdaki kağıdın tamamı geçmişle ilgiliydi. bu şekilde geçti gün. bi ara kitap okudum, müzik dinledim eşlik ettim, film izledim, dayanamayıp internete girdim. tüm bunları yaparken aklıma gelen benimle ilgili herşeyi not ettim. saat tam 20de oyunu sonlandırdım. kağıtları topladım. tek tek okudum hepsini. beyin fırtınası gibiydi resmen. içimdekileri dökmüştüm. sonra kağıtları geçmiş ve gelecek diye ayırdığım çizgiden kestim. geçmişle ilgili yazdıklarımı karışık sırada tekrar okudum. pişmanlıklar vardı, çeşitli isimler vardı, dostlarım-sevdiğim kişiler-hoşlandığım kişiler-hoşlanmadıklarım, bazı unutulmaz anlar vardı, sevdiğim markaları bile yazmışım. "vay be" dedim hepsini okuduktan sonra. aslında ne dolu yaşamışım ben böyle. sonra "gelecek" yazan parçaları aldım karışık sırada okudum. okurkende yazdıklarımın rastlantı olamayacak kadar ilginç bişekilde ardarda gelmesine şaşırdım. adeta bi kurgu gibiydi not ettiğim şeyler. o andan yıllar sonrasına kadar yaymıştım gelecekle ilgili aklımda olanları. mesela bu akşam ne yiyeceğim, yarın ne giymek istediğim, aramam gereken kişiler listesi, aşık olmak, sevişmek, evlenmek ve baba olmak, kendi şirketimi kurmak, bir mesleki bir de roman iki kitap yazmak, dünya turuna çıkmak sadece yazdıklarımın bikaçıydı. gülümsedim çoğuna. ama ne kadar realist olduğumuda farkettim. çünkü hiç imkansız bişey yazmamıştım.

geçmiş ve gelecek bölümündeki bazı şeylerin üstünü çizdim, bazılarının başına yıldızlar koydum. önceliğine göre bir iki yada üç yıldız şeklinde. sonrada kağıtları yatağımın yanındaki komidinin üzerine bıraktım. bazı akşamlar uyumadan bir gözatmayı düşünüyorum. nelerin üstünü yada altını çizeceğimi görmek için.

foto=flickr, stijn.

8 yorum:

  1. umarım yatmadan her okuduğunda, rüyalarında güzel şeyler görmene yol açarlar. :)

    YanıtlaSil
  2. doğum günün kutlu olsunnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  3. psikolojik yardım alman gerektiğini düşünüyorum ben!!!

    YanıtlaSil
  4. gencbiranne, alemsin. güldürdün beni :) yok yok arada böyle çocukca şeyler iyidir. ama biliyorum asıl bu yorumun dün olanlara. inan bana pişman olunacak bişi yapmadım. bu konuda beni anlamanı beklemem haksızlık olur ama benzer hisleri taşıyan birçok kişi beni çok iyi anlamıştır.

    gumusdiken, ben pek rüya gören biri değilim zaten. hergün okumayada niyetim yok. arada bakacağım.

    berrin, dogum günümmü bugün? yoksa ironik bi laftıda anlayamadımmı?

    YanıtlaSil
  5. İnsanın, bazen kendine zaman ayırması ve kendisi ile başbaşa kalması çok iyi oluyor.

    Bakım yapmak, yıkanmak, düzeltmek, vs. hep yaptıklarımdı..Ama bu kağıt olayını hiç denememiştim, hemen bir gün ayırıyorum kendime hemen hemen..

    Teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  6. bunu yapabilmek büyük cesaret ve beceri işi doğrusu.. gerçekten hakkını verdiysen tebrik ederim. bu noktada durmanın ne yardıma muhtaç ne de çocukça olduğunu düşünüyorum.
    aksine iki kavramın da zıttı bir yaklaşım bana kalırsa. keşke herkes geçmişini ve geleceğini kağıda dökebilecek kadar net görebilse..

    YanıtlaSil
  7. hay allah, bugün benim günümdü..cümlesine doğum'u eklemişim nasıl olduysa hahah güldüm bak şimdi..neyse şimdiden kutlamış olayım bari :)

    YanıtlaSil
  8. redcrayon, dene bence bigün. self brain storming gibi bişi olacak.

    adsız, umarım hakkını verebilmişimdir :) tek bildiğim yaptıktan sonra bazı şeyleri daha iyi görmüş olduğum.

    berrin, teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil