31 Ekim 2010 Pazar

kazanmak vs. kaybetmek


dün çok güzeldi. havada biraz daha iyiydi. karşıya geçtik. istinye taraflarındaydık. taze hava iyi geldi ikimize de. sonra biraz turlayıp geçtik eve. bilgisayarımdaki çoktandır hallemediğim bi sorunu gidermesini istedim ahmet'den. iyidir bilgisayar bilgisi. en azından benden iyi :) bişeyler kurdu, epey bi değiştirdi bilgisayarı. ama şuanda ne fan sesi duyuyorum, ne de yavaş. ama alışmaya çalışıyorum bu kurduğu şeye. onun dışında da film izledik. güzeldi yani dün. gerçekten arkadaş olduğumuzu hissettim. o kahkahalarla tvde gördüğü bişeye gülerken neye güldüğünü anlamadan ben de güldüm mesela. bugün de geç uyandık, daha doğrusu uyandım. kahvaltı hazırdı :) kahvaltı sonrası erken geçmek istedi ankara'ya. onu bıraktım terminale demin. biraz hüzünlü bi hava oluştu vedalaşırken. otobüsünün gidişini bekledim, yüzümde yalancı bi gülümseme ile el salladım :( sonra yine boş evime döndüm. yalnızlığımın sabit ortağına.

izmirliden haber yok bu arada. telefonu kestiğimde iletişimin kesileceğini tahmin etmemiştim. bazen insan gözleri kapalı gezmeyi seviyor sanırım. gözünü açınca göreceklerden korkuyor. artık yaşım itibariyle gerçeklerden korkma lüksüm yok. zaten eskisi kadar da acıtmıyor gerçeklerle yüzleşmek.

spor arkadaşımı aradım "ne yapıyosun, bi planın var mı" gibisinden. spora geçicez birazdan, ordan da belki bi yerlerde otururuz. belki geçen gün yarım kalan konuşmasını tamamlarda benim için herşey netleşir. yoksa çapraz sorularla ben döktüreceğim eteğindeki taşları yakın bi zamanda :)

o, bu, şu bi yana. ben acaip huzurluyum bu ara. gidenler kalanlar hayatımda öyle deli deli heyecanlar yaratmıyor en azından. yani sabit bi huzur eşiği yakaladım kendime. onun altına inmiyorum en ufak bi sarsıntıda. bu bilmek bile beni iyi, güçlü ve umutlu hissettiriyor. kaybedeceği bişeyi olmayan adam olmak fikrini sindirememiştim zaten. kazanacağı çok şey olan adam olmak daha güzel..

foto=flickr, azli jamil

15 yorum:

  1. "kazanacağı çok şey olan adam olmak daha güzel" bu cümleyi duymak okadar güzelki. sonunda pozitifsin. ben biliyorum yakında güzel haberler alıcaz senden ve yine biliyorum mutlu olucaksın.

    sevigilerle...

    YanıtlaSil
  2. kazanacağı çok şey olan adam olmak daha güzel..
    deyim,atasözü falan yapalım ya bunu!!! çok sevdim:)

    YanıtlaSil
  3. Sakin limanlar..kazanan adamlar..güzel çok güzel..

    YanıtlaSil
  4. uuu cok heycanli. belki su an, spor arkadasin sana bisileri net bi sekilde acikladi..
    ayy cok heycanlandim,haberi yarin bekliyorum. bakalim noldu :-D

    YanıtlaSil
  5. Kazanan çok şeyi olan adam olarak kendini addetmen ne kadar güzel ve bu kadar pozitif düşünmenin sana daha çok şeyler kazandırıcağını sende biliyorsundur umarım.Birde ben başka bir cümlene daha bitmedim değil ''sabit bir huzur eşiği yakalamak'' ne güzel söylemişsin (yakalamışsın) keşke bende,oda herkes yakalayabilse o eşiği ne güzel olurdu ama değilmi? Şöyle sakin,sakin.

    Ahmet'le sadece arkadaş arkadaş,iki eski dost eski değerlerinizi kaybetmeden birlikte zaman geçirebilmeniz ne kadar güzel-her ikiniz içinde.Her ne kadar derine indiğimizde ikinizde de az da olsa bir yerler acımıştır veya keşkeleriniz olmuştur ama herşeye rağmen güzel şeyler bunlar.

    Şimdilik adsız.

    YanıtlaSil
  6. Açıkçası, Bir önceki yazında üzeri açılmış mı diye uyurken Ahmet'i kontrol ettiğini okuyunca sonraki gelişmelerden kaygılıydım. Yakın geçmişte ilişki yaşamış ve birbirini sevmiş iki insanın aynı evin farklı odalarında birbirini düşünmeden uyuyabilmesinin oldukça zor olduğunu düşünüyorum. Ama bunu başarıp gerçek anlamda iki dost olabildiğinizi göstermen gay ve biseksüellerin her fırsatta cinsel ilişki düşünen, tüm hayatlarını cinsellik ekseninde döndüren insanlar olmadığının en önemli kanıtıdır bence. Bizleri yeteri kadar tanımayan insanların bu önyargılarını silebileceğine inandığım bu yazın için sana teşekkür etmek istedim. Umarım bu deneyimlerini okuyan herkes biseksüellerin sex delisi olmadığını görmüşlerdir..

    YanıtlaSil
  7. unutmamak gerek biseksüel sex delisi değil sevgi delisi :)) bu huyunu gerçekten çok seviyorum onun. hani her konuda acabası yok net ve emin :)) kararsızlıklar her şekilde yaşanıyor ama biseksüel kolay atlatanlardan :))

    kısa kestim sevgilerle...

    YanıtlaSil
  8. Serhat her konuda net ve emin olmasıyla ilgili ciddi tereddütlerim var :)) Ama ilk cümlene kesinlikle katılıyorum. Zaten bu yüzden bu blogu düzenli olarak yakından takip ediyorum.
    Neyfa öyle sinsi sinsi gülme :))

    Ben de öyle blog sahibi gibi her yoruma niye cevap yetiştiriyorsam :))
    Herkese sevgilerimle..
    Cem

    YanıtlaSil
  9. serhat, umarım herşey güzel gider ve bende güzel şeyler paylaşırım.bu arada hakkımdaki pozitif düşüncelerin için teşekkürler.

    insan, deyim mi :) tamam telifsiz kullan.

    crazywomenrosemary, sakin liman lafı da deyim gibi olmuş :)

    ozge, alemsin. heyecanlı olan okuması olabilir ama yaşarken biraz daha farklı durum. yazamadım baş ağrımdan ötürü. yarın paylaşırım, merakında gitmiş olur.

    YanıtlaSil
  10. şimdilik adsız, eşik önemli her konuda. maddi manevi şeylerin mutlaka bi eşiği olmalı hayatımızda. ahmet'le geçen sürenin benim için de bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim aslında. o da beni yoracak bişey yapmayınca böyle oldu.

    cem, cinsellik ile duygular arasındaki dengeyi sağlamak sadece biseksüeller için değil tüm herkes için geçerli bi sorun. ama tabiiki bizler hakkındaki yargıları biliyorum. özellikle geçtim heteroseksüelleri, gaylerin bile biseksüel denince verdikleri tepkilere çok da katılmıyorum. eğer bunu yıkacak bişey yaptıysam ne mutlu bana.

    bu arada yorumlara cevap yazman çok hoşuma gitti :))

    YanıtlaSil
  11. @cem: algılanan sinsilik imajı belki bu tasarımla esas imajına bürünür de gerekçesine hizmet eder:
    :O)

    YanıtlaSil
  12. yok bunu da ben sevmedim bildiğim gibi yapayım :)

    YanıtlaSil
  13. @neyfa, onun burnu kocaman, yoksa ağzı mi o ? Her durumda son smiley daha sevimli bence :)

    @bi, ben olsam, bana bu kadar yüz verip şımartmazdım, bir yazmaya başlarsam blogu bile ele geçirebilirim susturamazsın :))

    YanıtlaSil
  14. otobüsün ardından baktın demek..
    aramıza hoşgeldin... :)

    YanıtlaSil