4 Aralık 2010 Cumartesi

hayatının içinde

hani iyi bişeye niyetlenirsinizde 40 mani çıkarya, dün de öyle oldu. akşama doğru benle ilgisi olmayan bi işten dolayı mesai yapmak zorunda kaldım. güya erkenden eve geçip duşumu alıp temiz giyinip yakışıklıya geçecektim. ne mümkün. saat 8'e doğru çıkabildim işten. çıkmadan önce de utana sıkıla arayıp gecikeceğimi söyledim. vardığımda kapıyı açtığında gülüyordu bana. ben ise çok mahcubum. çünkü sevmem bu tür durumlarda geciken olmayı. aslında oldukça programlı ve söz verdiyse yerine zamanında ve söz verdiği şekilde getiren biriyim ama dün öyle olmadı. beni beklemişler yemek için. babasından ve annesinden özür dileye dileye oturdum masaya. kardeşleri de vardı.

hemşehri olunca muhabbet çabucak sıcaklaştı. hatta biraz daha ilerleyince babasının babamı değil ama çok yakın bi akrabamızı tanıdığını öğrendim. babamı da ismen biliyomuş. nerden nereye. yakışıklıyla akraba çıkacaktık nerdeyse. annesi de çok değerli bi insan. mülayim bi tip. eşinin yanında ağzını açmayan anadolu kadınlarından. annem gibi gözleri fıldır fıldır da değil :) ama yüz olarak yakışıklıyı annesine benzettim. diğer kardeşleriyle çok konuşmadım. ikisi de yemekten sonra odalarına koştular. internet delisi tiplerdi sanırım. çaydan sonra bi ara beni odasına götürdü. çok düzenliydi odası, kitaplığı, çalışma masası falan. kitaplıkta da çok değerli kitaplar vardı. bi de çerçeve içinde üniversite yıllarında arkadaşlarıyla çekilmiş bir fotoğraf vardı masasında. "arkadaşların mı" diye sordum "evet" dedi. ben susunca "istersen bi'gün tanıştırabilirim" dedi. hiç itiraz etmedim "olur" dedim. bi de ona çaktırmadan yastığını kokladım :)

annesi seslendi tatlılar için, salona geçtik yeniden. o ara biraz annesi de konuştu benle, ailemi falan sordu, evlilik planım yada aday olup olmadığını sordu :) derken mevzu yakışıklının biten ilişkisine geldi. yakışıklı ne kadar gizlemek istese de ayrılık sürecinde olanların bi kısmı ailesine kadar yansımış sanırım.

çok kalmadım ilk seferde ayıp olmasın diye. yine gülümseyerek uğurladı beni aşağı kadar inip. arabaya binerken "ya saçmalamadım demi" diye sormadan edemedim. "yok" dedi güldü yine. eve varmıştımki aradı "babam seni çok beğenmiş, pek akıllı efendi bi çocuk dedi". ben güldüm tabi bu lafa. öyle yüzümde gülümseme eksilmeden de uyumuşum zaten.

şimdi kendimi daha da onun hayatının içinde hissediyorum. bu çok güzel bi şey benim için. çok güzel bişey.

foto=flickr, martyn mcmad

23 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. görüyüce çıkmış kadar heyecanlı olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  3. Alicim canım, şekerim vakit kaybediyorsun böyle ilişkilerle. posta koyduğun resim bile özlemlerini belli ediyor. ahhh keşke bir hatun kişiye aşık olsan.

    YanıtlaSil
  4. :)) yüzündeki gülücüğün eksik olmaması dileğim. bu kadın yada erkek farketmez sen mutlu ol yeter. bu arada ali abim senin adına gerçekten çok seviniyorum :)))

    YanıtlaSil
  5. ALİ ABİ mi???? Serhat ne güzel yan çizmişsiniz:) duygusallıgınız anlasılmasın diye hemen bu blogun sahibine "abi" etiketi yapıstırmıssınız ama maalesef sizin bu yaptıgınız dönence hareketi; TARKAN'ın bir modelle herkes inansın diye fotograf cektirmesine benziyor:) siz yine Bu blog yazarına platonik takılmaya devam edin. hiç güleceğim yoktu:)

    YanıtlaSil
  6. Ceyda hanım, uzatmaya gerek var mı?
    Ali'ye de ayıp oluyor artık sanırım. Kararında bırakmak lazım sanırım.
    a.y.

    YanıtlaSil
  7. Yanyana yürümeyelim diye dar yapılmıştı kaldırımlar.Ve yine yan yana yürümeyelim diye dar kafalıydı insanlar.Ve sırf dardı diye kafalar düşünmeyi bırakıp sevmeyi denedik.Sarılmak yakar bizi deyip aşkı hep uzaktan sevdik..
    charles bukowski


    yorumlara göz gezdirdiğimde ilişkinin başladığı yazılara verilecek tek yanıtın Charles'in sözleri olduğunu düşündüm..

    aşk'a etiket koymadan toplum baskısından veya yargılarından uzak, ilişkinizi size getirdikleri an'larla yaşayın..

    geriye baktığınızda toplumdan çekinip yada kendinizi her fırsatta anlatmak zorunda kalıp yorulduğunuzu hissetmemek için hayatınızın içinde birbirinizi tamamlayın..

    kimileri aşk'a giysi giydirir.. kimileri tercih der.. yönelim denen gerçekliği göz ardı etmeden mutlu olun.. yüreğinize çok iyi bakın..

    YanıtlaSil
  8. ceyda hanım tam bir kazmasınız

    YanıtlaSil
  9. yok ben anladım artık
    troll detected durumu:)
    ahah ciddiye almakla hata etmişim:))

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar, -blog sahibinin izni ve onayı olmadan- burayı takip eden, dostane yorumlarıyla blog sahibine değer verdiğini gösteren herkesten bir ricam olacak. Lütfen ceyda hanımın isimli ve adsız yaptığı yorumlara yanıt yazmayın!
    Yazdığı yorumları blogda yazılan hiçbir konuyla alakası olmayan, sadece aradığını bulamamanın verdiği rahatsızlıkla blog sahibine ve yorum yapanlara saygısızlık ederek burada huzursuzluk yaratan ve herkesin keyfini kaçıran bu arkadaşa daha fazla prim vermeyin.
    Yazdıklarını görmezden gelmenizi özellikle rica ediyorum. Burayı çirkin sataşmalar ortamı haline getirmeye hiçbirimizin hakkı olmadığı gibi, böyle yaparak blog sahibinin emeğine de ciddi bir saygısızlık ettiğimizi düşünüyorum..
    Burada zaman zaman yorumlarını okuduğum tüm arkadaşların bana katılacağına inanıyorum..
    Herkese sevgi ve saygılarımla..
    Cem

    YanıtlaSil
  12. :DDDDDDDD iş başa düştü son yorumda çöpe:) bir daha trole kanarsam.

    YanıtlaSil
  13. yorumumu sildim :)) şu ceyda hanım hakkındaki fikirlerim değişmedi ama hala ya neyse :D

    yinede uyarın için sağol cem.

    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  14. Tembel ve serhat, teşekkürler..
    Burada yeniden huzurlu ve keyifli yorumlar görmek hepimize daha iyi gelecek, kendisinden habersiz böyle girişimde bulundum ama sanırım Ali de böyle olmasını isteyecektir :)

    YanıtlaSil
  15. ben yorumlarımı dünden beri siliyordum, son troll olayı sebebi ile beni esas rahatsız eden konu hakkında yazdığım uzun yorumu ciddi bir tartışma konusu görerek yazmıştım. ciddiyetin olmadığını görünce sildim sevgili cem. girişiminden bağımsızdı yani:)
    yine de teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. neden beni kötü biri gibi lanse etmek istediğinizi anlamadım. üstelik hiç kimseye hakaret dahi etmediğim, sadece düzgün ifadelerle yorumlar yaptıgım halde hedef göstermenize ve kötü kelimeler kullanmanıza üzüldüm. aslnda üzüntüm; bu kadar hoşgörülü ve hayatı geniş perspektifde bakarmıs gibi yapıp sizin gibi düşünmeyen birine karsı yapmıs oldugunuz linç eylemi. üstelik yazılarınızda da tam zıttını savunurken... ben söylediklerimin arkasındayım. bu blog sahibini ilgi ile izlemekte ve begenmekteyim. sadece bir kaç kişinin gercek duygularını ifşaa ettim, dogruları yazdım onlarda burdan haykırsalarda söylediklerimin dogru olduklarını biliyorlar... dediklerim dogru, üzgünüm... saygılar.

    YanıtlaSil
  17. x-coach, evet çok heyecanlandım eve girişte ve yemeğe geçerken :) sonra geçti tabi, bi de odasında iken çok heyecanlandım. sanki benim evde hiçb başbaşa kalmamışızda ilk defa başbaşa kalmışız gibi oldu :)

    çilek, umuyorumki vakit kaybı değil yaşadıklarım.

    ceyda, serhat'la ilgili yorum yapmanı doğru bulmuyorum ben de. o da benim gibi blog tutan ve blogumdan tanıdığım insanlardan biri, bundan ötesi yok. söylediklerinde haklı bile olsan uluorta söylendiğinde kırıcı ve insanı mahcup ettirebilecek şeyler. söylediklerimi anlayışla karşılayacağını umuyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. bak ben sana tecrübeli birisi olarak söyleyeyim; evde başkaları varken daha bir çekici ve tatlı olur.
    bi kere basıldım, ordan biliyorum.
    böyle en olmayacak şeyleri düşünür insan, günün herhangi bir anında birlikteyken yapmak istemeyeceği şeyleri yapmak ister, yeltenir.
    üst komşumu nasıl ayarladım sanıyosun? herhalde BİM'den aldığım 1TL'lik tavuk göğsü tatlısıyla değil.
    Daha çok şey anlatırım da neyse :P

    YanıtlaSil
  19. serhat, iyi dileklerin için teşekkürler :) yorumları sildiğin iyi olmuş, bak bi adım atmışın tartışmayı uzatmamak adına. onun için de teşekkürler.

    a.y., bence de uzamasın. açımdan bi sorun yok ama burda insanların birbirine incitici kelimeler kullandığını görmek burayı açıp okuyan kimse için iyi olmuyor.

    gayyor, bunca yorum arasında güzel oldu yazdıklarını okumak. teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. cem, ben hakkımda yapılan yorumlara hakaret olmadıkça kızmıyorum zaten bu sebepten yoruma açık yazılar. hatta anonim yorumlara da açık. senin düşüncen bu anlamda güzel tabi :)

    tembel hayvan, ben kolay kolay kimsenin yorumunu silmek istemiyorum ama mail atarsanız gördüğüm zaman silerim.

    YanıtlaSil
  21. umarım yakışıklı tarafından atılan bu güzel adım sayesinde, ilişkinize sımsıkı sarılıp daha da güzel-istediğiniz şekilde- devam edersiniz.

    mutlu olun.

    şimdilik adsız

    YanıtlaSil
  22. burasi artik resmen bi chat sayfasi gibi oldu!

    YanıtlaSil
  23. şimdilik adsız, çok teşekkürler.

    ozge, biraz öyle gibi ama durumdan şikayetçi değilim ben :)

    YanıtlaSil