10 Haziran 2011 Cuma

inanmak başarmanın .......

uyuyan dev uyandı.

annemden bahsediyorum. aradı bu akşam, hoş beş muhabbetten sonra konuya girdi.

bizim bi komşu kızı vardı bursa'da, öğretmen. benim askerden tanıdığım bi subayla evlenmişti. bunlar bi ara farklı illere atandıkları için boşanmanın eşiğine falan gelmişlerdi. o sırada da kızın babası ölmüştü. babalarının taziyesinde denk gelmiştim kıza, oğlan kızı benden kıskanmış, taziye evinde saçma tepkiler vermişti bana. ben de bi daha rahatsız etmiim diye halini hatırını bile sormamıştım o aileden birinin.

işte annem kızın okuldan bi öğretmen arkadaşından bahsetmeye başladı. daha doğrusu komşu kızı anlata anlata bitirememiş annesine ve anneme. annem de bana anlatıyor. şöyle güzel, böyle güzel, boylu-poslu, sarışın-mavi gözlü, bi erkek arkadaşı bile yok bu devirde falan filan. bana "ne dersin, tanışmak istersen kızın telefonunu alayım yada internetten bi resmini gör" diye sordu. bu teklifle gelen anne olunca onun aklı fikrine yoğunlaşıyor insan o anda biraz. doğal olarak yuva kurmamı ve boy boy çocuklarım olmasını falan istiyor. hani ilk düşünüşte benim de hayır diyebileceğim bi durum değil böyle bir şey ama sonra şuan yaşadıklarım ve mutluluğum aklıma gelince böyle bi teklif can sıkıcı olabiliyor. yaştan ötürü böyle şeylere çok uzak görünmek, her teklifi hızlıca reddetmek çeşitli soruları beraberinde getirecek korkusuyla "tamam olur" demekle yetindim. daha önceki "blind date" durumlarına düşmemek kaydıyla tabi :)

yakışıklının da evliliğin eşiğinden döndüğünü düşününce bu tür düşüncelerin çok ifade etmesek de aklımızın bi köşesinde sivilce gibi patlamaya hazır durduğunu itiraf etmek lazım. cihan ünal'ın tabiriyle "sağlıklı erkeğiz" sonuçta. hatta bu meseleyi bikaç kez konuştuk. yakışıklı erkeklerden değil ama kızlardan kıskandığını itiraf etmişti bana. haklı bi kıskançlık bu aslında. aynı korku ve kıskançlık benim kafamda da var.

burada daha ciddi bi itiraf da bulunacağım. belki sert tepkiler alacak olsam da.
demin bahsettiğim korku kıskançlık birazda umut içeriyor. şöyle ki, yetiştiğimiz ve yaşadığımız toplumda iki erkeğin arasında ne kadar büyük bir sevgi olursa olsun aile ve çevrelerin onların ilişkisini hoşgörmeyeceğini hepimiz biliyoruz. hatta bu hoşgörüsüzlüğün zaman geçtikçe baskıya dönüşeceğini de. o nedenle aklınızın o sivilce gibi kısmında sevdiğiniz adamı bir kadına kaptıracağınız fikrini kabulleniyorsunuz. bunu biraz da istiyorsunuz içten içe. hem kendiniz hem onun için. herşeyin daha kolay olması için, herşeyin eksiksiz olması için. mesela babalık gibi bi hissi tatmanız için.

bu yenilgiyi baştan kabul etmek gibi gelebilir size, ama bence alternatifle yaşamak. şu an mutluyum halimden. hatta bu mutluluğu çoğaltacak hayaller bile kuruyorum, gidip uzaklarda bi hayat kurmak gibi. kuruyoruz daha doğrusu. hatta bizden 3-5 adım ötedekilere imreniyoruz. mesela sabah yakışıklı mail atmış bi haberin linkini. haberde ricky martin'in konser'e istanbula geleceği ve boğazda bi oteli sevgilisi için kapattığını falan yazıyor. malum, adam zor bela itiraf etti durumunu ve herkesi imrendiren ilişkisini gözler önüne serdi. böyle otel kapatma gibi jestler yaparak da çıtayı yükseltiyor arkadaş. sonra da "ben onun sevgilisinden yakışıklıyım, senden de böyle şeyler bekliyorum" gibi yarı şaka yarı ciddi şeyler duymanı sağlıyor. bunlar güzel şeyler tabii. dünyanın eşcinselliği sadece iki kişi arasında yaşanabilir sıradan bi ilişki olarak görmesi açısından. bizlerin de böyle bişeyin yaşanabilirliğini ve devam ettirilebilirliğini görmemiz açısından. çünkü buna inanmak ben gibiler için de çok önemli.. insanın kendi hislerine inanması güvenmesi ve korkmaması çooooook önemli.

uzattım, umarım sıkmadım.

18 yorum:

  1. Aile toplumun temel kurumu. Hak veriyorum babalık, o aile içi sıcaklık, çoluk çocuğa karışmak... Yine de eşcinseller yemeğin yanındaki garnitür gibi burda. Hayatı farklılaştırıyor. Bence her farklılık hayata renk katar. Heteroseksüel ailelerden doğuyoruz ama bu heteroseksüel yaşayacağımız anlamına gelmiyor. Bence bunla kafanı kurcalama. Derim ben.

    YanıtlaSil
  2. erkek duruşunu sergilemeli.


    sinirlerim bozuldu, sonra yazcam.
    sen de bu arada mahfolabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Ya, enteresan bir psikoloji. Simdi sen tercihini toplum, aile ve genel 'ahlak' kurallari icin birakip bir kadinla evlenmeyi kabul mu ettin? Yani her erkekle olan iliskinin nihayi bir sonu var...

    Uzuldum.Keske bir sekilde olayi kivirabilsen diyorum. Ama icinde bulundugun durumu da anliyorum elbet.

    Zor olmaz mi ya bir kadinla..? Nasil yuzune bakarsin, ne dersin..? Bir erkek teni istemez mi canin?

    Kolay gelsin, ne diim :)

    YanıtlaSil
  4. kuşum bence kızı bir gör. belki aşık bile olabilirsin. evlen yuvanı kur. Ricky örneğindeki gibi bir mutluluk bizim toplulumuzda zor. tamam mutlusun filan ama kaçak göçek zor bu işler. anlaşabileceğin bir kadınla hayatın daha anlamlı, sorunsuz ve mutlu olabilir. 60 yaşına geldiğinde de bir çocuğum olsaydı keşke düşünüp kahrolmazsın belkide. bir dene derim ben. her aşk bir gün biter nasılsa. 1-5-10 sene sonra yakışıklıyla ayrıysanız bugün reddettiklerine pişman olabilirsin.

    YanıtlaSil
  5. yorumsuz. çünkü karar senin %50 mutlu olmak ve %50 mutsuz olmak var işin ucunda. şuanki değerlerini kaybetmemek uğruna belki gelecekte gelebilecek iyi şeylere engel oluyorsun yada bu belkide tam tersi.

    zor bir durum bu ali abim. ileride neden evlenmediğinide sorgulamaya başlıyabilir ailen buda var.

    YanıtlaSil
  6. biseksüel galiba zurnanın zırt dediği yerdesin..Burada karar sadece sana kalıyo.Bi yorum yapamam bu konuda.Fakat şu bi gerçek, evlenince senin tercihlerin gene aynı.Gene Ali'nin tercihleri.Ama durum daha karmaşık, çünkü karın var ve hala erkeklere bakabilirsin.Şunu da itiraf edim biseksüelim ve tanık olduğum her biseksüel erkek cazibesine karşı daha zaaflı oluyor.

    Ama bi çok şeye değinmişsin kıskançlık falan diye.Bitanem de bi kere bunu itiraf etti seni bana örnek göstererek.Ahmet'in evlilik için ilişkiyi bitirmesi falan.Okuyunca daha bi ikna olmuştu."Ya sen de bigün öyle yaparsan bana" diye.Bunun korkusunu taşıyo evet.Ama bunu isteyeceğinden şüpheliyim.Çünkü çok sevdiği bi insanın başkasıyla mutluluğunu görmek- ki sen bunu yaşadın- şüphesiz acı verici.

    Biz de geleceğe dair planlar yapıyoruz.Evlat edinme, yurt dışına yerleşme gibi falan.Bizden bi kaç adım öndekilere imreniyoruz.Ama hayat bu, geleceği çok düşününce anı kaçırıyosun.Onun için "Carpe Diem"...

    YanıtlaSil
  7. eger ilerde evlilik yapmayi dusunuyorsan bir erkekle iliskiye hic baslamamis olman gerekmezmiydi? bu gelecege yonelik bir beraberlik degilse durum degisik tabi; yani birbirinize bir umut, bir soz vermemisseniz ilerde ayrilip bir evlilik yapabilirsiniz baska birileriyle. sonradan uzmemek(Ahmetin sana yaptigi gibi), uzulmemek adina bunlara onceden karar vermelisin diye dusunuyorum ... gaydenadam

    YanıtlaSil
  8. ben adsiz degilim ozgeyim, g-mail hesabimdan hala yorum yapamiyorum, duzelttim dedin ama duzeltmedin ya da olmadi bilmiyorum. haberin olsun yanii.

    YanıtlaSil
  9. bakınız bay baysekşıl,
    erkek duruşunu sergileyebilmelidir. ekonomik bağımlılıklar yoksa ()kaldı ki varsa bile aslında ailedeki bireylerin ne istediklerinin çok da bi önemi olmamalı.

    okuduğum yazıda bazı yorumlarda da belirtildiği gibi baştan kaybetmeyi kabul etmişlik görüyorum. sen etmesen bile. sen ömrünün geri kalanını yanındaki erkekle geçirmeye karar verdiysen onun için savaşmalısın, çıkan engelleri birlikte aşmaya bakmalısın.

    alternatiflerin güzel, bayan özge'nin söyledikleri de mantıklı.
    ama but fakat- çocuk sahibi olmak için illaki evlenmen de gerekmiyor.

    izninle yüzleştiğim bu gerçek sayesinde yediğim tırnaklarımı yeniden kemirmeye gidiyorum.


    üfff. sinir oldum sana.
    xoxo

    YanıtlaSil
  10. neden biseksüellerle olmaza cevap!!! ricky'ede başta "biseksüel" diyorlardı????????

    eğer yaşadığımız şu dünya eşcinsel ilişkilere "normal" bakabilseydi; tercihin yine bir erkek mi, bayan mı olurdu? bunun yanıtı bence; seni daha çok içsel mutluluğa götürür...

    neyse yakışıklıyı bi kadın için bırakacaksan eğer ben talibim, haberin olsun gözüm gibi bakarım yakışıklıya sen merak etme! ^.^

    YanıtlaSil
  11. günlüğü tutan delikanlı, farkları önemserim severim hep. ama toplum çok renge tahammül edemiyor. malum yarın seçim var, kaç gündür herkes nasıl bilendi birbirine gördünüz. tabii bu işin toplum tarafı, kimse özeli bilmek zorunda değil.

    adsız, tercihimi topluma göre yapsam suanda hayatımda bir erkek olmazdı. bişey kabul etmedim, sadece tamam görüşelim dedim. böylelikle biçok soruyu kafalarından defediyorum. son sorularına cevabı evlilik niyetinde olsam verirdim ama şuan gerek yok :) teşekkürler :)

    cipim, kızı görücez artık. anne zoruyla telefonlaşıldı :) aşık olmak, tek görüşte. bu yaşımdan sonra imkansız, hele ki kalbim böylesine doluyken. biliyorum zor bi hayat şuan yaşamak istediğim ama şuan bu mutluluğu bırakıp 5-10 sene sonra o kızla mutsuzken şuan için pişman olmayacağımın garantisi de yok ki. hayat garip :S

    YanıtlaSil
  12. bi'adam, bu zırt denen yerlere epey gelip gittim. yalnızken de oldu hatta böyle şeyler. o kadar kolay değil bir kadın, evlilik falan. yalnızken bile bunun kararını almak çok zor. o yüzden dediğin gibi, carpe diem.

    gaydenadam, haklısın. evlilik düşünen biri olsam başlamamış olmalıydım. ama yakışıklı ile tanıştıgımız evrede çok karışıktım. herşey gelip geçiyordu aklımdan ve hayat bana çok büyük bi ekstra sundu. bende o karmaşayı bırakıp daldım. şuan mutluyum, toplum sevinsin diye 3 kişiyi mutsuz edemem. beni, yakışıklıyı ve bi kadını.

    ozge, ya anlamadım olay ne. gmail ile yazabiliyor insanlar. ben bi daha bakıcam ok. tesekkürler uyardığın için

    YanıtlaSil
  13. x-coach, bişeyi kaybetmek için kabullenmek olayında değilim aslında. sadece benim durumumdaki herkesin aklından geçen soruyu sesli düşündüm. üzdüysem özür. ama inan bana çabalıyorum, aramızdaki şeyin daha oturması gelişmesi ve büyük kararlarla çoğalması için elimden geleni yapıyorum. kendimi aşıyorum bu anlamda desem abartmış olmam.

    karakedi, yolucam senin tüylerini :) bırakmıycam bu adamı sana inat. evlensem de bırakmıycam :)

    yaşadığımız dünya homoseksüel ilişkilere normal baksaydı, ben yine kalbimin seçtiğine ve beni en çok sevecek olana bakardım. bu bi kadın da olabilirdi bir erkek de. önemli olan içimdeki dünya.

    YanıtlaSil
  14. o zaman şu anki dünyanın s.ktir et; mutluluğun dibine vur, içinden nasıl geliyorsa :) bence...

    bana da diyorlar evlilik falan fıstık; geçiştiriyorum, o niyetle birisiyle tanışma düşüncesi beni geriyor; afakanlar basıyor.

    yakışıklı"m"ın turşusunu mu kurcan? hem onun görüşmeden haberi var mı? kazara kulağına gitse ne düşünür? kırılmasın sonra? iyi tartmak gerek...

    YanıtlaSil
  15. söylemlerinle içimi eritiyosun karakedi.
    :P

    YanıtlaSil
  16. yavru kuşum mutlu olmak bizim elimizde. Sevmek kolaydır, alışmak zor. Alışmaya çalış durumuna. cinsiyeti ne olursa olsun hangimiz sevdiğimize kavuştukki, yada kavuşanların aşklarının alevi ne kadar sürdüki. önemli olan huzur. belkide o kız sana hem evinde hemde oplum içinde huzuru sağlayacak olandır. aşk geçiyor balım, daim olan düzendir. o aile düzenini şu an için yaşadığımız toplumda ancak karşı cinsle sağlayabiliriz. bence böyle tabi. yinede aslolan sensin. aklın ve düşüncelerin seni doğruya götürür. en azından kendi doğrularına.

    YanıtlaSil
  17. yani annemi oyalamak için o kızla görüşücem deseydin o başka, ama tutup da yok tek görüşte aşık olamam kalbim doluyken falan diye bahaneler bulup da olasılıklara açık kapı bırakırcasına konuşmak sadece saçmalık ve ilişkine ve aşık oldugum adam dediğin kişiye saygısızlık.. açık ilişki başka bişey ama yazılarından pek de açık oldugunuzu sanmıyorum. yoksa? herkes yolunu yönünü bile keşke.

    YanıtlaSil
  18. SIRA (4)  merhabalar  ben poyraz tolga ankara çankaya ticaretle ugrasiyorum seksi  cook  seviyorum yas (39) boy( 170) kilo( 80 )penis (19 )kalın damarli( 1) Saate boşalıyorum vücudum kılsız bembeyaz temizlige  titizlige  ve agiz ter  el ayak kılık kıyafete hijraniklige coook  önem veren biriyim saygı medeniyet  anlayis  kesinlikle önemli abaza tutkal yapışık insanları sevmem asla kesinlikle aydın  ve herkonuda acik görüslüyüm  tabiki  her sektörden  insanlar  arıyor  memur  doktor öğretmen  evli çiftler lezbiyenler biseksüeller evli bayanlar dul bayanlar  tabiki  her  arayanla seks yapmiyorum seciciyim  SEKS  yapcam  insanlari  seciyorum  öncelikle  kafa  yapisina  bakiyorum ona  göre  degerlendiriyorum yatagimda  sapıgım  ve  kesinlikle  sınırsızım  evet  karısınin  gözünün  önünde  sikilmesini izlemek  isteyen beyler  eşinin  gözünün  önünde sikilmesini izlemek isteyen  hanimlar iki  yarragin  altinda  biri  aminda  biri  götunde sikilmek  isteyen  bayanlar kol  gibi  yarragimi  kocasıyla  bereber  yalamak  isteyen  ciftler  yarragimi  karinla  beraber  yaliyorsun  sütlaç  rengindeki  ılık ılık  dölümü  beni  yalaya yalaya agziniza  boşalmami istermisin  aile  ici  seks  yapmak  isteyen  anne kız  aynı  anda sikilmek  istermisin lezbiyenler biseksüeller  tirafestiler enestler sınırsız  hersey  aklına gelen veya gelmeyen herşey am yalatmak göt deligini  yalatmak teker  teker  ayak  parmaklarini  yalatmak isteyen  bayanlar hadi  ver  agzima  hadi  otur  agzima  köpekler  gibi  yalayim  amini  göt deligini yalaya  yalaya  yaliyorum  yaliyorum  hadi  ağzıma  akıt  boşal  işe  ne  istersen  yap herşey  selbest sende  benim  yarragimi  yala  yala  hadi  sende  beni  agzina  patlat  agzina  bosalayim suratına  akıtayım  hadi  hadi  sütlaç  rengindeki  dölümü  patlat  heryerine evet  arayan  insanlar  SEKS SONRASI KIMSE KIMSEYI TANIMAYACAK ARAMAYACAK ASLA KESINLIKLE MEZARA KADAR SIRDAŞLIK ÇOOK COOK ÖNEMLİ KESİNLİKLE  ARA KONUSALIM KAFAMIZ UYARSA GÖRÜŞÜRÜZ UYMASSA HERKES KENDİ YOLUNA GİDER DİYORUM BÜYÜZDEN GÜVEN  DUYGUSU  OLMASI İÇİN  KONUSMAK  ÖNEMLI  ÖNCELİKLE  SANALCILAR  KENDİNE  ÖZ GÜVENI  OLMAYANLAR  VE ANKARA  DIŞI  OLANLAR  LÜTFEN  ARAMASINLAR LÜTFEN  TEKRAR SAYGILARIMI  HÜRMETLERIMI  ARZ EDERİM WATSAP VIBER IMO VAR 0541 504 39 29 TK 0541 504 39 29

    YanıtlaSil