6 Aralık 2009 Pazar

gay-friendly vs. homophobic

gay-friendly diye bi tanım var. bazılarınız biliyodur da, bilmeyenler için açıkliim. türkçesi eşcinsel-dostu gibi bişi. ama aslında eşcinsel, biseksüel yada transeksüellere ayrım gözetmeden muamele edebilen hoşgörülü yer, topluluk yada kişiler için kullanılan bi tanım bu. mesela hollanda gay-friendly bir ülke. yada mesela ben homofobik muhabbetlerde verdiğim orta yol tepkilerden dolayı yakın çevrem tarafından gay-friendly bir kişi olarak biliniyorumdur sanırım.

aslında gay-friendly kişilerin oldukça bahtsız olduklarını düşünüyorum nedense. düşünsenize, eşcinsellere anlayışla bakan birine çevresindeki insanların tepkisini. heteroseksüeller de anlayışlı davrandığı homoseksüel hislere sahip kişiler de onun biseksuel yada eşcinsel olduğundan şüphe duyarlar hep. hatta bazen saygı duyduğuna anlayışlı olduğuna olacağına pişman edecek boyuta ulaşır bu şüphe. bunu anlamak için blogdaki son iki ayın yazılarındaki yorumları okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. bloguma yorum yazdıkları için noneless ve gençbiranne'ye verilen bazı garip tepkileri yani.

bi de aksi tipler var. homofobik tipler. daha öncede demiştim, ben aslında biraz homofobiğim diye. eşcinsellerin toplum gözünde sahip oldukları imajı yine kendilerinin oluşturduğunu, eşcinselliği hergün türlü kişilerle seks yapmak olarak algılayan bir topluluğun anlayış beklemeye hakları olmadığını düşünüyorum bazen. evet zaman zaman böyle genelleyerek ve acımasız düşünerek hem kendime ve hemde benzer şekilde bu hislerle ezilen insanlara hoşgörüsüz olabiliyorum. yalnız benim homofobim içimde gizli kalır, dış dünyama asla yansımaz.

benim homofobikten asıl kastım eşcinsellik muhabbeti açılınca bol keseden atıp tutanlar. işte bu kişiler ya gerçekten empatik olamadıkları, anlamaya çalışmakdıları için böyleler. yada aslında kendi içlerinde var olan homoseksüel hisleri gizlemek isterken "aman gay-friendly gözükmiim, anlaşılmiim" olayını abartan tipler. beni asıl tiksindiren işte bu kişilerdir. bu tiplerin en belirgin özelliğide durmadan eşcinsellikle ilgili espri yapmalarıdır. mesela biri durmadan her ortamda "ibne" esprisi yapıyorsa onun homoseksüel hisleri olduğuna dair sağlam şüpheler duyabilirsiniz.

foto: deviantart, smilk

4 yorum:

  1. aaaa aşkolsun ali test yapmışsın ve hbrimiz yok üstelik pucca bile yorum yazmış sana ya!!
    puccayı görünce şaşırdım o kimseye yazmazdı.naptın bu blog camiasına???
    :))))
    şefkatinle sarmaladın herkesi:)

    YanıtlaSil
  2. muck ne kendini 10 yaşnda şımarmş kız mı sndın?

    YanıtlaSil
  3. Gay Sohbet, Gay Chat, Gay Arkadaşlık Sitesi, Eşcinsel Sohbet, Eşcinsel Arkadaşlık Sitesi

    YanıtlaSil