16 Aralık 2009 Çarşamba

homofobik arkadaşlarım

ahmet'le karmaşık hallerimiz devam ediyor. beni kaybetme korkusuyla aşırı sıcak davranması, yani yapısında olmayacak düzeyde sıcak davranması hoşuma gitmiyor. söyleyip onu da kırmak istemiyorum. dinliyorum daha çok, bi de zaman tanıyorum ikimize. zaman herşeyin en doğrusunu söyler bize belkide.

bugün canımı sıkan bi olay daha oldu. tarih tekerrürden mi ibaret nedir anlamadım, geçen aylarda yazmıştım hatta. aynı kişilerle öğlen yemek yerken homofobik bi sohbet açıldı. arkadaşın birinin üniversitedeki hocası eşcinselmiş, yani eşcinselliği nasıl ortaya çıkmış kısmını kaçırdım ama duyduğum kısmı çıldırmama yetti. işte adam aslında çok iyi biriymiş, hatta en iyi hocaymış okulda ama işte ib..eymiş. hem de uluslararası çalışıyomuş. yabancıya veriyomuş. evet sohbette aynı bu ifadeler geçti. "veriyomuş". biri de şey demez mi "bari üstte olsaydı, türk'lüğü rezil etmiş" o kadar gerildimki yine ortayol bi konuşma yapacaktım ama sustum. ahmet'le aramızdaki durumlar beni fazla etkilemiş sanırım biraz yarı ruh hali var üzerimde. tepkilerim azalmış durumda. ama şimdi bak aklıma gelince bile gerildim yine. neyse başka şeyler düşüneyim en iyisi. güzel şeyler

foto= deviantart, happyarthuruio

açıklama= üste koyduğum resim homofobikliğe karşı hazırlanmış bir afiş, üstündeki yazının manasıda "eğer rahat bırakırlarsa, birbirimizi hayat boyu seveceğiz.."

7 yorum:

  1. O ifadeleri kullanmalarına çok da şaşırmaman lazım çünkü gayler kendileri de aynen o ifadeleri kullanıyor hatta bir ara o kadar çok duyuyordum 'vermek' lafını (ben hiç vermedim falan şeklinde) artık normal bir laf mı oldu diye düşünmeye başlamıştım.

    YanıtlaSil
  2. ıyyyyk çok iğrenç o kelime !!!!!!!!!!
    abi mal mı karşında ki ne vermesi ne alması.hayret bişi ya.
    alla alla.

    YanıtlaSil
  3. böyle konuşanlar homoseksüel olduğu halde bunu yaşayamayan karaktersiz insanlar... tepki verip sinirini bozmaya bile değmez...

    YanıtlaSil
  4. vermekte almak kadar doğal dersen sorun kalmaz.Alanlar verenler kadar gay olmadıklarını sanıyorlar sanırım bundan kaynaklanıyor.Pek takılacak bişey deil argo heryerde var.Bu aslında kadınları bir alt sınıf gören hetero söyleminin gay dünyasına uyarlamasıdır.Napsınlar kafa başka bişeye basmıo.

    YanıtlaSil
  5. evt,homofobi...bu konu bitmez tükenmez bir angarya eşcinsel alem için...nerede hangi ortamda hortlayacagini da kestiremeyince haayydaaa oluyor insan.kafam daginik.bende bir blog hazirlayacagim.cunku uyuyamıyorum.cunku saatlerim anlamsızca geciyor.cunku mutsuzum.cunku ve daha fazlasini yazicam iste.ama kesin dgl.net kararimi vermedim hnz.homofobiklerle ilgili bir arastirma yapmislar mi bu arada?bilen var mi:)))

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar ben yorumlarınızla ilgili fikrimi bi yazıda anlatayım.

    geçerken uğrayan, ben bi bakayım bi ara araştırma yapılmış mı bu konularda.

    YanıtlaSil
  7. tüm sayfadaki yazıları okudum, nereye ne yorum bırakacagımı bılemedım..üzüldüm de acıkcası..

    ama bu afıs gercekten cok hoş :)

    YanıtlaSil