5 Aralık 2009 Cumartesi

tanrı sizi seviyor

sanırım eşcinselliğe en hoşgörülü din islam. enazından eşcinselliğin varlığını değil, fütursuzca(!???!) yaşanmasını günah sayıyor. oysa hristiyanlık içinde özellikle katoliklerde eşcinsellik hakkında çok garip söylemler duyabilirsiniz. hani hep hristiyanlıktaki 'god loves you(tanrı sizi seviyor)' klişesini değişip 'god hates fags(tanrı ibnelerden nefret ediyor)' mottosuyla hareket eden bi hristiyan sitesine bile denk geldim geçende :) (http://www.godhatesfags.com)

hristiyanlık dünyası bi taraftan eşcinselliği hastalık sınıfından çıkarıp, bir yaratılış şekli yada sonradan çeşitli sebeplerin tetiklediği bir durum diye kabul ederken hatta evliliğine bile müsade ederken, bu konularda en yoğun tepkiyi yine hristiyan topluluklar veriyor. bu aralar ellerinde 'homosexuality is a sin (eşcinsellik günahtır)' gibi pankartlarla eylem yapanların haberlerine denk gelir oldum. bide bu eylemlere tepki gösterenler var tabi haliyle. üstte paylaştığım fotoğrafta bu tepki gösterilerinin birinde çekilmiş. ne yalan söyliim 'if god hates fags, why are we so cute? (eğer tanrı ibnelerden nefret ediyorsa, biz niye bu kadar sevimliyiz?)' yazılı pankartı görünce epey güldüm. :))

17 yorum:

  1. bence tanrım en çok beni sevioooo:)))
    başucumda çok istediğim 7 taş pırlanta ile uyandırıldım.
    yihuuu çok şımarığım ben ya çok:))
    not:kocayla küsmenin tek iyi tarafı barışmak :))

    YanıtlaSil
  2. vaay, 7 taş ha. desene adamın evini başına yıkacaksın her küsüp barışmalarda. küsünce alışverişten, barışırken pırlantadan :)
    aslında seni tanrı'nın sevdiğinin en büyük kanıtı şu resimdeki tatlı kızdır.

    YanıtlaSil
  3. tek tanrılı dinlerin eşcinselliğe bakışında hiçbir fark yok bana kalırsa. biz de böyle tepkilerin sık yaşanmamasının sebebi insanların eşcinselliğini kendi içinde çok daha zor kabul etmesinden kaynaklanıyor. bizde de insanlr özgür bir ortamda eşcinselliğini yaşasa yobaz kesimden bir çok tepki gelir. benim merak ettiğim aşcinsellerin kendilerine değer vermeyen dinlerine nasıl bu kadar bağlı olduğu?

    YanıtlaSil
  4. müzik öğretmeni mühibe6 Aralık 2009 19:55

    bize ne senin yedi taş pırlantandan canım. okumak istesek blogunu okuruz,git orda yaz.

    YanıtlaSil
  5. bizde de var böyle durumlar, merak etme :) sadece basın, haber değeri taşımadığı için göz önüne sermiyor.

    minik; hakkaten yani...

    YanıtlaSil
  6. bana bak genç bi anne misin ne haltsın aynı köyden gelmiş gibisin ben de 42 yaşnda olmama rağmen moda ikonuyum caddede burberry çizmemi giyiyorum hava mı atıyorum sana ben bi biseksüelin yazısını okuyim dedim car car car beni gtüne tınmadın

    YanıtlaSil
  7. size ne ayol alla alla!!!
    sevincimi arkadaşımla paylaşmak istedim sizi geren noldu acaba??
    bu kadar kıskançlık walla pesssss
    ehh sizde haklısınız tabi millet tek taşı bulamazken bende tek+7 taş oldu.
    ali'cim çok saol canım benim.
    kim bilir belki ilerde seninde böle cimcime bir kızın olur.
    kaderde ne yazılmışsa artık....

    YanıtlaSil
  8. müzik öğretmeni mühibe6 Aralık 2009 22:42

    puhahahahhaha ay koptum. cevap verirsin diye düşünüyordum ama köyden indim şehre modunda olacağını düşünmemiştim. ay koptum ya gece gece. ohhhhh kavga çıktı. işte böyle romantik şeyler yazmazsan böyle olur bi.

    YanıtlaSil
  9. ay mühibe manyak kız bu :D yarn anlatmadık adam bırakmicak bu komediyi kocam bana 7 taş aldı oraya buraya yazıyorum :D

    YanıtlaSil
  10. ya gene ne oldu şimdi anlamadım :(

    arkadaşlar gençanne sadece sevincini paylaşmış, bunda büyütülecek bişey yok.

    YanıtlaSil
  11. lorelai, din olaylarını açıklamak bana düşmez, bu konuda yetersizim ama islam sadece eşcinselleri değil tüm insanları günah işlememesi için uyarır. bu demek değildirki değer vermez. aksine ben okuduğum kadarıyla eşcinsellere dair bir kötü söz yok kuran'da. sadece bunun nasıl yaşandığı konusunda şeyler var. dinden çıkmasını gerektirecek bi dışlanma görmedim ben islamda.

    YanıtlaSil
  12. lut kavmi eşcinsel oldğu için hayatna bye dedi. islam şeriatnda eşcinsellik en byük suç yaşam hakkınız bile yok daha ne olsun.

    YanıtlaSil
  13. ''sanırım eşcinselliğe en hoşgörülü din islam. enazından eşcinselliğin varlığını değil, fütursuzca(!???!) yaşanmasını günah sayıyor.''
    özellikle tırnak içerine aldım bu cümleni,
    önemle belirtmekte fayda görüyorum islamiyet eşcinselliği kabul etmiş bir din asla değildir!bu sebeple hoşgörülü olamaz.
    ne varlığını kabul eder ne de fütursuzca yaşanan hayatları...
    sonuç olarak dinimiz eşcinselliği haram kılmıştır.
    lütfen yazılarının boyutunu, din eksenli ve kulaktan dolma bilgilerle devam ettirme(rica)

    YanıtlaSil
  14. Dinler toplumların afyonudur.

    YanıtlaSil
  15. peki sevgili bi eşcinselliğin fütursuzca yaşanması ne demek?, nasıl oluyor bu? bu fütursuzluğa kim karar veriyor. bundan kasıt eşcinsellerin kendini saklaması ve toplumda başka bir imaj çizmesi mi? ya sen çevrene eşcinselliğini ne kadar açıklayabilirsun? kendini saklamıyor musun? böyle yaparak "fütursuzca" yaşamamış mı oluyorsun yani?

    YanıtlaSil
  16. ben bu kelimenin tanımını yaşayarak öğrenmiş biriyim. bir sınır, bir ölçü olmadan, içinden geldiği gibi, tamamen hayvani hislerle eşcinsel ilişkiler yaşamaktı kastım. ahlaksızlığın içinde bile bir ahlak bulunması gerektiğini düşünürüm hep.

    kaldıki iki eşcinselin yada biseksüelin düzeyli bir ilişki içinde olmasını ahlaksızlık olarak zaten görmüyorum.

    YanıtlaSil
  17. bu arada umarım beni yanlış anlamamışsındır. ben b,seksüelleri ya da homoseksüelleri ötekileştirmiyorum. ya da seni herhangi bir şeyi fütursuzca yaşamaktan dolayı eleştirmyorum. benim dediğim isteyen istediği gibi yaşar. ve ben seni gene anlayamadım. yani kendini ahlaksızlığın içinde ahlaklıyı yaşıyor olarak mı görüyorsun? bence yaşadığın ilişkinin ahlaksız bir tarafı yok.

    YanıtlaSil