19 Aralık 2009 Cumartesi

vermek

şu homofobik söylem takıldı yine aklıma. "vermek".
iğrenç bi kelime değil mi? sanki mal karşındaki. bu kelime sadece homoseksüel ilişkilerde değil, heteroseksüel ilişkilerdede yaygın kullanılan bi kelime. "versene", "bana bi versen", "verici" gibi. beyaz show'da ata demirer'in patavatsızlığını hatırlayın. adam milyonların önünde kendine soru soran telefondaki kıza "vercen mi" demişti.

bi yorumda pansexuel güzel bi noktayı görmüş. hani biz ilişkide hep o "veren" diye tabir edilen kadın yada erkeğin kaybedeceğine inanmış bi toplumuz. "veren" kızın o..pu, erkeğin i.ne olduğuna inandırılmışız. ben tecrübelerimle şunu söyleyebilirim, o..puluğun yada i.neliğin cinsiyeti yada şekli yok. gerçekten yok. yani nice o..pu ruhlu erkekler var ortalıkta. yada nice i..ne ruhlu aktif gay yada biseksüeller. hergün ayrı birine tenini sunan, ruhu ve bedeni kirlenmiş tipler. aslında bu tarifi yaparken hayatımın bi dönemini böyle geçirdiğim için yüzüm kızarıyor. ama yanlış yanlıştır sonuçta.

bi de şu var, bizim sekste kaybetmeden algımız vücudun deforme olmasıyla alakalı sanırım. o yüzden kızla yatan erkeği, pasif gayle birlikte olan aktif gayi (yada biseksüeli) pekte kayıpta görmeyiz. ben işin en başından böyle olduğuna inanmadım. o yataktaki iki insanında aynı şekilde zevk alıp, aynı şeyleri kazanıp yada kaybettiğine inanıyorum.

açıklama=küçük iskender gibi i..bne kelimesini kendisine yakıştıranlar olabilir. ben toplumun küfretmek için kullandığı manayı kasdettim. hani baştan söyliimde alınan olmasın.

ya bu arada, ben genel konularda yazmayacaktım demi. tüh, tükürdüğümü yalamış oldum :)

9 yorum:

  1. Güzel nokta aslında, o kelimenin aşalayıcı düzeyde kullanıldığında gerçekten de yaralayıcı oluyor.

    Özellikle kimliğini saklaman gereken ortamlardaki homofobik insanların muhabbetleri dinlemek, o an da o şeyi savunamamak kadar kötü bir durum daha olamaz herhalde.

    Yapabileceğin tek şey sadece dinlersin sonra o insanlarla o ortamda bulunduğuna lanet edersin.

    YanıtlaSil
  2. iğrenç ne kelime !!!!
    tarifi yok yani o kelimenin boyutunu açıklıcak.sende daha durma üstünde alla aşkına.unut gitsin.

    YanıtlaSil
  3. homofobinin icinde vermek kelimesi kullanilinca bi sey denmeyebilir,dikkatleri uzere cekmeme adina.ancak bu kelime hetero iliskiler icin kullaniliyorsa bari orada tepkinizi gosteriniz.ozellikle bi sex arkadaslar...ben pasif/degisken iliskide oldugum hemcinsim tarafindan bu kelimeyle degil ama sakayla karisık baska tabirler isitmistim.sadece hetero erkler yada homofobikler yapmio yani bunu.escinsel kadin aleminde de yaygin bi durum bu...kadin olmak erkek olmak hetero olmak escinsel olmak bla blaa blaaa
    acikcasi: suna basmio kafalar...
    cinsel haz cift taraflidir.rollerin onemi yoktur daha aktif rol ustlenen sizi nasil arzuluyorsa siz de onu ayni oranda arzularsiniz.aa o aktif demezsiniz yani:) ama bazi aktiflerin beyinleri pasif kalmis kan gitmemis bla bla bla...

    YanıtlaSil
  4. gecerken ugrayan yazdı19 Aralık 2009 21:19

    son derece caresiz bir surecteyim:)
    sabah uyanıyor işe gidiyor akşam olunca eve dönüyorum.bu rutin çekilir gibi değil ama zincirlerimi kıracak gücüm yok.o gücü içimde bulamiyorum.kendi içimde o gücü bulamadiğim gibi ne karsi cinsten birinde ne hemcinslerimden birinde bulamiyorum.maddi olarak tum isteklerimi sirasiyla veriyor hayat..herşeyi hemen hemen zamaninda en uygun yerde sunuyor kesinlikle es geçmiyor o anlamda...
    ama gel gelelim ben tum bu pozitif durumun içinde mutsuzum.gerçekten derin bir mutsuzluk hali mevcut içimde.bunu ne cinsellikle ne içkiyle ne dansla ne müzikle ne oyunla ne sinemayla ne ne ne.... dolduramiyorum.bunun dinle dolabilecegini soyleyen arkadaslarim var...ama dinle yakin olmak içimi kemiriyor...yüzüm yok dine belki...erteliyorum belki...
    oysa ne kadar temizdik bi zamanlar...saftık...acıtılmamiş acıtmamış incitilmemiş incitmemiştik...
    bu dünyayla ilgili algılarımın değişmesini istedigimden şehir şehir dolaşmaya başladım.onca kmleri tek başıma...sadece 1 veya 2gece kalıp tekrar dogdugum yaşadıgım sehre dönüş...gittigim yerlerde gezmiyorum hiç.gittiğim yerler benimle tanışıyor ben onlarla tanışmıyorum sanki.
    bir kısım arkadasim ruhsal tedavi almam gerektigini depresyonda olabilecegimi soyluyorlar.ancak benim tezim su: depresyonda biri ise duzenli gidemez,orada basarili olamaz,hayatının en basarili yilini geciremez(is hayati/2009.)
    ama bunlarin tam tersiydi ozel hayat/2009...
    umarim 2010 boyle olmaz.ben cift rakamlari severim..:)
    umarim mutlu bir beraberligim olur ve o insan hayatima giren son insan olur...
    ve
    sonsuza dek mutlu mesut yasadilar...
    umarim bu defa bir erkek olur ve bir kizim olsun istiyorum...2011de...,
    cok sey mi istiyorum ben?
    gecerken ugrayan kalici gibi duruyo...hayırlısı.

    YanıtlaSil
  5. sana mail atmak istiyrm mail adresini istesem ..? (blog sahibine)

    YanıtlaSil
  6. adsız email adresim birseksuel@gmail.com

    geçerken uğrayan g-mailin varsa gelsene, konuşalım, belki iyi hissettirir bazı şeyleri paylaşmak. gelmesende sıkma canını hiçbişey için. kendine ii bak.

    YanıtlaSil
  7. geçerken uğrayan bayanmıymış :))
    ben erkek sanıyodum.

    YanıtlaSil
  8. gecerken ugrayan.20 Aralık 2009 16:26

    gencanne evt ben bayanim:)
    gecerken ugrayan yazdi.

    YanıtlaSil
  9. gecerken ugrayan.20 Aralık 2009 16:29

    gmailim yok mlsf.ama edinmek istiyorum.o zaman gorusmek paylasmak isterim.siz de musait olursaniz tabi.tam su sıra su hangi dunyada olmaliyim dusuncesi beynimi yiyor...
    ..cok ince hareketiniz icin sonsuz tesekkurler.
    gecerken ugrayan yazdi.

    YanıtlaSil