7 Aralık 2009 Pazartesi

yaşama hakkı

yani bunu da bana yaptırdınız ya, helal olsun. ne diim.
hep diyorum din konusunda yetkin bi bilgim yok diye ama bazı insafsız yorumları görünce fikirlerimi paylaşmak istedim.

sonuçta objektif olmaya çalışan, farklı kaynaklardan, farklı görüşlerden beslenip aklımda bir sonuç çıkarabilen biriyim. kendimce doğrularım var. size yanlış gelse de söyleyeceğim.

ben de birçoğunuz gibi kuran'ı okudum yıllar önce. daha sonraları içimde beliren hislerden sonra özellikle lut kavmi ile ilgili kısımları tekrar tekrar okudum. hatta çevirileri farklı olabilir diye farklı kişilerin çevirdiği kuran'larla karşılaştırdım. kafamda vardığım sonuç şuydu. "evet, eşcinsellik diye birşey var. ama tanrı kadını erkeğe, erkeği kadına eş olsun diye yarattığı için, yani meşrusu dururken aksine hareket eden insan cezalandırılacaktır."
kuran daha birçok şeyi yapmayan insanların cezalandırılacağını söyler. yalan söyleyenin, rüşvet yiyenin, heteroseksüelde olsa zina yapanın. ama bunların hiçbirinin ölmesi yada öldürülmesi gerektiğini vurgulamaz.

kaldıki bu hisleri bu insanlara verende tanrı değilmi. yani kimse bi sabah uyanıp, eşcinsel olayım diye niyetlenmemiştir herhalde. kimse ailesiyle, çevresiyle, dini ve örf değerleriyle zıt düşmek istemez. kimse ikinci bir kimliğe sahip olup, bunu taşımak, bunu gizlemek, bunun altında ezilmek istemez.
sonuçta bunu ister hastalık, ister doğuştan, ister sapıklık olarak tanımlayın, nasıl tanımlarsanız tanımlayın, bu hisler var ve bu hisleri taşıyan azımsanmayacak oranda insan var. haa, tabi bu insanların hepsi eşcinselliğini yaşıyordur, yaşamıyordur bilemem. o onların kendi dünyasıdır bizi ilgilendirmez. herkes hesabını tanrıya verir. sonuçta insanı yaratan, ona akıl veren, ona bu hisleri yada belkide zaafı veren yine tanrıdır. onun halinden anlayacak olanda.

o yüzden kimsenin eşcinseller yada başka insanlar için "sizin yaşamaya bile hakkınız yok" gibi cümleler kurmaya hakkı yoktur bence. "kınamayınız. kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz" demiş hz.muhammed. sizde olmada bile bir yakınınız bu hisleri taşıyor yada taşıyacak olabilir. o yüzden biraz, hatta çok az anlayışlı olun. hoşgöründe demiyorum, anlayışlı olun. dua edin mesela. madem acıyosunuz, yanlış içinde olduklarını düşünüyosunuz, dua edin onlara. korku edebiyatı yapmayın. bırakın kendi hayatlarında baskılardan uzak mantıklı kararlar alsınlar, bu hislerle düzgün yaşamanın yollarını arasınlar. ürküterek dahada yalnız kalmalarına yol açıp, dolaylı yoldan ahlaksızlığa teşvik ettirmeyin.

foto= deviantart, n05feratu

8 yorum:

  1. Öncelikle çok güzel bi yazı olmuş..Zaten eşcinselleri kınayanlarıda gerçek birer Müslüman dahi görmüyorum ben."Kaldıki bu hisleri bu insanlara verende tanrı değilmi?" derken ne doğru demişsin, ama bunu yaşamadan bilmek gerçekten çok zor eminimki, bundanki salak saçma yorum yapanlarıda küçüksememek gerek bi yandanda.Sen hayatını yine düzgün yaşıyorsan bu kimseyi ilgilendirmez sonuçta.Ayrıca Lut Kavmi sadece eşcinsel değil hırsız, yağmacı vs. diye biliyorum ben ne kadar doğru bilmesemde Gaykedi'nin bi yazısında görmüştüm sanırım..Ve son olarak "sizin yaşamaya bile hakkınız yok" diyen kafa çalışmayan paslı bir kafadır.

    YanıtlaSil
  2. din konusunda yetkin bi bilgim yok eğer bu durum böyleyse din konusundaki insafsız yorumları engellemek ve blogunu temiz tutmak tamamen senin elinde.
    bence bu durum böyle.

    YanıtlaSil
  3. Valla bana bişe olmaz kendini kandırırsın. Ben bunları zaten biliyorum. Bir eşcinselin dini olamiycağını da biliyorum. Hazır dinin yokken hayatını yaşa işte niye illa seni istemeyen bişeye sığınıyosun ki? İslam hoşgörü dinidir lafı azınlıklar osmanlıdan kopmasın diye uydurulmuştur yoksa aslı astarı hiç yok.

    YanıtlaSil
  4. Bi, üzgünüm ama Coach a katılıyorum.
    Bu konu hakkında yazdıkların özellikle tartışılsın istiyorsun gibi geliyor.
    İnsanların özellikle sazan gibi atlayacağı konuları iyi biliyorsun, sonrada sanki hiç birşey olmamış gibi, bir sürü insanın sana hakaret etmesini izliyorsun.
    Yazılarının bazılarını zevkle okuyorum, ama özellikle bu tür yazılarında provokasyon yapıyormuşsun gibi geliyor. Rahatsız oluyorum, sana yakıştıramıyorum.

    YanıtlaSil
  5. oysa sen bu satırları yazdığın saniyelerde bende yorum denetimini bi daha kapatmamak üzere aktif ediyodum.

    böyle düşündüğüne üzüldüm. amacım insanların tartışarak bi şekilde birbirini anlaması, kalbini nefret bürümüşlerin biraz belki yumuşaması. yoksa bende zevk almıyorum "bana yaşama hakkın yok" diyen insanlardan. gerçek hayatta arkadaşım olmak için çaba sarfedecek insanların sanal ortamda bir sırrımı anlattığım için beni aşağılaması zevk vermiyor. ama şunuda belirtiim, onların o küfürleri sizin şu iğneleyici sözleriniz kadar üzmemişti.

    YanıtlaSil
  6. Amacım seni üzmek değildi. Ama yazılarına gelen yorumlar inan utanıyordum açıkcası, hakaretler gereksiz, tartışmalar. Onları görmeye ben dayanamıyordum ki senin blog sahibi olarak nasıl tahamül ettiğin kafamda soru işaretleri oluşturmuştu.
    Haddimi aştıysam kusura bakma, özür dilerim.

    YanıtlaSil
  7. anlamadığım şey şu:acaba reelde zaten homofobikler yüzünden rahat yaşayamazken...kendi blogunu yazan biri neden rahat rahat ottan ...tan yazamaz...ne yani bu insanları sırf hetero -sırf homofobikler die burada da sanalda da çekelim!!!çekilin gidin alla sen:)biraz huzur...baskı var die blok yapılmaz veya blok yap denmez.baskıyı yapana yapma deyin...madem bu blogu okumak istiyorsunuz yazarın özgürlügüne karısmayın karısılmasına.....
    uzun uzuuun yazmak istemiyorum.
    baskısız istemiyorum ama:)baskıyla deil.
    yazara saygi yazara blok yap diene bu yazı
    gecerken ugrayan yazdıı.

    YanıtlaSil
  8. katrankarası, özür dilemeni gerektirecek bişey yok, bu da senin görüşündür. üzse de saygı duyarım.

    geçerken uğrayan, aslında söylediğin gibi garip bi çelişki. gerçek hayatta da sanalda da onlardan kaçıyor durumuna düşüyorum şu yorum filtresi ile. halbuki ben hayatımda hiç olmadığı kadar dopru bi dönem yaşadığımı düşünüyorum. sevgi temelli birşeyler yaşıyorum. neden kaçmak zorundayım, neden engellemeliyim bilmiyorum. neyse, böyle kalacak bundan sonra.

    YanıtlaSil