1 Eylül 2009 Salı

bizim akrabanın taciz olayı

ya ben size anlatmadım demi.
geçen annem aradı telde söyledi. bizim bursa'dan uzak bi akrabanın oğlu istanbul'a gelmiş çalışıyomuş. bi ara bahsi geçmişti, bana bulaşmasınlar diye olayı duymamazlıktan gelmiş ilgi göstermemiştim. işte 20li yaşlardaki bu çocuğa iş ortamından 50lerinde biri babacan tavırlar falan sergiliyomuş. neyse 1,2 derken çocuk güvenmiş bu adama, adam evine çağırıyormuş sohbet samimiyet falan. bigün adam bizim oğlana sarkmış, bildiğimiz taciz düzeyinde bişi. ee çocuğun içinde yokmuş demek, yada o yaşta birine belki cinsel arzu duyamadığından tepki göstermiş. tartışmışlar, bizim eleman mutfağa gidip bıçağı alıp adama saplamış. adam ağır yaralı yatıyormuş şuanda, bizim çocukta hapiste tabii.

üzüldüm olaya. ben o çocuğu daha 10 yaşlarında falanken görmüştüm. aklımda kalan hali temiz sakin biri olduğu. durum gerçekten çocuğun anlattığı gibiyse umarım çok ceza almadan kurtulur.

işin benim asıl ilgimi çeken tarafı ise annemin bu olayı benle paylaşması ve paylaşma şekli. oğlana sarkan yaşlı adamdan bahsederken "sapıklık yapmak istemiş" demesi biraz beni düşündürdü. tamam, istemeden birine cinsel bişeyler yaptırmak sapıklıktır zaten ama annem o lafı genel olarak eşcinsel yakınlaşmalar için kullandı sanırım. yani bilmiyor ama ben onun kriterlerinde sapıklık yapan biriyim o zaman.
ne diim. buna daha da üzüldüm :(

12 yorum:

  1. bunu böyle düşünen yalnızca annen değil toplumun %90'ıdır.
    ama tabi düşünen ve yargılayan annen olunca üzerindeki duygusallık kat be kat artıyor haliyle.
    yaşam şeklin, dünya görüşün bana çok fazla aykırı gelmesine rağmen ilginç bir şekilde yazılarını okumaktan kendimi alamıyorum ama hep yargılıyorum seni şiddetle karşı çıkıyorum,tabi rencide ederek bunu sayfanda dile getirmekten kaçınırım buna hakkımın olmadığını düşünüyorum.
    sence,eşcinsellere fazkasıyla düşman olan birinin onların yaşamlarını merak etmesi normal mi?
    sa

    YanıtlaSil
  2. alicim;tercihinden dolayı annenin seni tebrik etmesini beklemiyorsun değil mi??hiçbir anne oğlunun veya kızının böyle bir tercih yapmasını asla kabullenmez!!bi evladın olsaydı şayet ne demek istediğimi anlardın canım!!cidden hayat sizin için bir kat daha zor ne diyeyim allah sabır versin.duygusal değil realist olman lazım ne yazık ki..

    YanıtlaSil
  3. minik, haklısın. asla garipsemiyorum böyle düşünüp söylemesini falan. çünkü genel geçer ve bize öğretilen doğrulara göre dediği gibi benim hislerim "sapıklık". ha benim cephemden olay farklı. ben şuan yaşadığıma "sevgi" diyorum. evet bir dönem olay bendede sapıklığa dönüşmüştü ama şuanda öyle değilim. ayrıca dediğin gibi bende çocuğum olsa heteroseksüel olsun isterim. hep derim tanrı bu hisleri düşman başına bile vermesin diye. inanın acaip zor ağır bi yük. çoğumuz altında eziliyoruz. her gün her an gay olduğu için kendini farklı ve ezik hisseden insanlar tanıdım çokca. zor yani.

    altın yumurtlayan tavuk, öncelikle teşekkürler bu kadar farklı düşünürken fikirlerini saygıyla söyleyebildiğin için. senin merakına gelince, sen eşcinsellere değil eşcinselliğe düşmansın gibi geliyor. yani sonuçta bunu bi hastalık olarak görüyorsan hastayı suçluyamazsınki. ister istemez hasta napıyor, nasıl yaşıyor, bize şöyle yaşıyolar diye öğretildi ama bu hasta hakkaten öylemi yapıyor, öylemi geçiyor günleri diye merak ediyor olabilirsin. yada kendince başka sebeplerin vardır. ben utanacak gizlenecek birşey yaptığımı düşünmüyorum. hep dediğim gibi bu benim yapabileceğimin en iyisi. daha kötü olabilirdi diye şükrediyorum.

    YanıtlaSil
  4. şuan mutluysan sorun yok anı yaşa 1 saat sonraya garantimiz yok!!!

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Minik;

    "alicim;tercihinden dolayı annenin seni tebrik etmesini beklemiyorsun değil mi??hiçbir anne oğlunun veya kızının böyle bir tercih yapmasını asla kabullenmez!!"
    demişsin. Tercih kelimesinden ne demek istediğini anlamadım. Biseksüel'in iki cinsiyete de ilgi duyabilmesi ama şu an bir erkekle ilişkide olması şeklinde; Ahmet'i başka bir kıza tercih etmesi şeklinde kullandıysan sorun yok. Ancak biseksüellik, eşcinsellik, transseksüellik tercih değildir. Bunları bize seçme hakkı verilmez. Biz böyle doğduk. Bunlara genellikle cinsel kimlik ya da cinsel yönelim demek daha doğru olur. Bu konuya duyarlılık gösteririsen sevinirim :)

    YanıtlaSil
  6. sende bulaşma bana allasen zati faytonla başım belada.iyice sardı bana walla şaka maka:))

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. yok be minikcim, ben sana takılıyorum sadece :) üstteki de ben değilim bu arada, ne söylemek istersen rumuzumu koyarım ortaya ben :)

    bu emminin yaptığını sevmedim bu arada yakınen bir emmisever olarak; yani ne gerek var? İstanbul gibi bi yerde neden aradığını bulamasında böle bişi yapsın?
    evet, bende tek taraflı ve zorla yapılmış bişeyin sapıklık olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor ve savunuyorum. sonuçta koca 50 yaşından adam, imkan yaratma olanağı var.
    sinirlendim bak.

    YanıtlaSil
  10. allah ıslah etsin ne diyelim.ali yorumları silmişsin bende onu sölicektim sana dayanamadım cvp verme ihtiyacı duydum,çünkü neydüü belirsiz biri benim için çok çirkin bir tabir kullanıo ve ben savunmasız kalamazdım!!!ben sonuçta öyle evinde çekirdek çitleyen evlilik programları izleyen hatunlardan değilim herkes haddini bilsin lütfen yaa!!

    YanıtlaSil
  11. annem hep derdi ..bu devırde kızı erkegı kalmadı dıye:):):)...dıkkatlı olmak lazım tabı...cesur ınsanlarıı severım.boyle bır blog acmak cesaret ıster..annen tavrında haklı bu arada madem ılgı dudyuyosun hıc olmazsa bunu baska turlu bellı et dımı ama...boyle yaparlar adamı...bu arad kendını o sapıkla aynı kefeye koyma bence...b..senın bulagına benı ceken seye gelınce bırıncısı cesaretın ıkıncııs de bır erkekle dıuzeylı ılıskı yasıyorr olman..bız kızlarla beceremıyozz sen bı erkekle..

    YanıtlaSil
  12. teşekkürler asi_kan

    ben zaten kendimi bu sapıklarla aynı kefeye koymuyorum. ama toplumda gay denince kafada canlanan tiplerden farklı olduğumu söylüyorum. kaldıki toplumumuzda biseksüellik bu kadar yaygınken bir tanımı yok. ya gay(ibne) oluyosun, ya kafası karışmış heteroseksüel.

    annemin tepkisini de çok normal görüyorum. ama bu kavramlarında insanların kafasında detaylanacağı günleri bekliyorum. travestisinden bear'ına, biseksüelinden feminen gayine kadar binbir çeşit eğilim var. hepsi gay diye tanımlanınca, bilekler kırık kırıtan tipler canlanıyor kafalarda.

    YanıtlaSil