21 Eylül 2009 Pazartesi

bugün bayram :)

güzel bi bayram sabahıydı. plandan ve rutinden şaşılmadı. telaşla kalkıldı. duşlar alındı hızlıca. camiye koşuldu. bayram namazı kılındı sırt sırta :) sonra eve gelindi, bayramlaşıldı. sonra kahvaltı edildi. sonra mezarlığa gidildi. kuran'lar yasin'ler, mezar başında bizi taciz eden dilenciler. sonra evde misafirleri bekleme faslı.
herşey buraya kadar aynı. ama beklenmedik bişey oldu.

annem şu yeni komşuya bayramlaşmaya gidelim dedi. şu babaannemin evine yerleşen komşuya. "anne niye ben geliyorum, ne işim olur, kardeşimi al götür" desemde nafile. aldı götürdü "ben tek gidemem, senle gidelim" diye diye. içeri bi girdik zaten o babaannemin güzel börek çöreklerini aşırdığım mutfaktan inanılmaz güzel kokular geliyordu. kafa bi çevirdim çok güzel ve genç bi kızla gözgöze geldik. sessizce kafasını da sallayarak "hoşgeldiniz" dedi. o an heyecanlandım, elim ayağıma karıştı. ördek yavrusu gibi annemi takip ettim. o oturdu oturdum. annemin yaşlarında bir kadınmış komşumuz. beyini kaybetmiş iki sene önce, kocasının emekli maaşı var ama yetmiyor. 4 çocuk sonuçta. en büyük çocuk, o mutfak kapısında gözgöze geldiğim kızmış. oğlanlardan biri ortaokul çağında. yetim olduklarını da duyunca yanımda oturan o çocuğun saçlarını okşamak geldi içimden. o an gözlerim falan doldu. annemler konuşurken o ara kız elinde tatlı tabaklarıyla içeri geldi. tabakları önümüze bıraktıktan sonra annesinin yanına oturdu. annem o arada nasıl bi hamle yaptı anlamadım ama kızla beni bi şekilde konuşturdu. ortamdaki iki fakülte eğitim düzeyinde kişi olarak. kız izmir'de okuyomuş, aynı zamanda parttime çalışıyormuş falan. biraz muhabbet daha oldu, sonra anneme işaret ettim "kalkalım" diyerek, kalktık. evden çıktığımız gibi anneme sordum "beni o kızı görmem içinmi çağırdın?" diye. "ee napiim, normalde tanış desem tanışmazsın" diyerek zeytinyagı gibi üste çıktı. akşam bi ara annemle birebir kaldığımızda da bana kızı nasıl bulduğumu sordu. ben sadece "ee güzel kız" dedim ama annemi teskin etmedi bu yorumum. "hem güzel, hemde akıllı. o kız idare etmiş evin yükünü iki yıldır. hemde gurbetlerde. ailesi de çok temiz, çok görgülüler" falan filan gibi başladı saymaya.

annemin bu yönünü seviyorum. yaptıkları bazen beni çileden çıkarsada kadının sabrına ve azime hayranım. hatta millet sabırlı ve azimli olduğumu söyledikçe bunun annemden bana geçtiğini düşünürüm. kadın asla ama asla pes etmiyor mesela. benim evlenmem dahil her konuda böyle. bi de kadının kafa sistematik çalışıyor. yani nerde nasıl davranacağını bi uzman kadar iyi bliyor. mesela bazen geri çekilior, evlilikle ilgili hiç konuşmuyor, bana kimseleri tanıştırmıyor falan. ben o ara "ne olduki acaba, neden kimseyi bana bulmuyor" diye söylendiğim bile oluyor.

neyse yine konu dağılıyor. demek istediğim şuydu, bayramın ilk günü güzel bir sürprizle farklılaştı. ama cidden çok güzel bi sürprizdi, allah var. ama sakın yanlış anlaşılmasın, kızın tipi ve kişiliğini sadece beğendim, bu benim ahmet'in kalbimdeki yerini sarsmaz. öyle işte.

bu arada okuyan herkese ama herkese iyi bayramlar. sevgiler saygılar.
Barış abinin güzel şarkısı da hepinize gelsin, gülümsetsin :))


Baris Manco - Bugun Bayram

3 yorum:

  1. :D :D Ben de aynı duruma düşmekten korkuyorum :/

    YanıtlaSil
  2. Okurken panik yaptım bir an "N'oluyor ya?" gibisinden :D O kadar güzel bir ilişkileri varken bu n'oluyor falan oldum ama sonradan anladım tabii yazının devamını okuyunca :D

    Sen çok yaşa e mi biseksüel, panikle karışık heyecan yaşattın bana :D

    YanıtlaSil
  3. çok güsel yaaa:))
    hergün dinliyorum bunu saol canım benim.ben küçükken barış abinin adam olacak çocuk programına katılmıştım ama ne yaptım ettimse bulamadım fragmanını:(((

    YanıtlaSil