13 Eylül 2009 Pazar

sevgiliye hitap şekli

kötü bigünün ardından geç uyandım yeni güne. yanlış birşey yapmamanın verdiği sevinçle. hemen onu aradım. onu sevdiğimi ve özlediğimi söyledim. "hayırdır, bişey mi oldu" diye sordu, "yok bişey" dedim. havadan sudan selden ramazan'dan konuştuk uzun uzun. amaç sesini duymak ve nefesini hissetmekti. konunun çok da bi önemi yoktu o konuşurken.

aslında size garip gelecek ama biz birbirimizi sevdiğimizi çok söylemiyoruz birbirimize. çoluk çocuk gibi ağızda eskitmek istemiyoruz "sevgi" sözcüğünü. bakıyorum da çevreye. herkes birbirine aşık, herkes sevgili. bi günde aşık olup, iki günde sevip, haftasonu küfrederek ayrılıyor insanlar. ya ben sevginin ya da aşkın tanımını yanlış biliyorum ya da millet hoşlanmayı, beğenmeyi aşk sevgi sanacak derecede kafayı yemiş durumda. neyse, banane milletten demi, ben hayatıma bakayım. kimseyi değiştirmek bana düşmez. ama ne bileyim, komik geliyor bana öyle laflar, ilişkiler.

coachbear blogunda bi konu açmıştı "sevgilinize nasıl hitap edersiniz" diye. ben de zamanında aynı konuyu bi forumda açmıştım. milletin ne renkli hitap şekilleri olduğunu verdikleri cevaplardan görmüştüm. oysa ben hayatıma girmiş insanları "sevgilim" diye tanımlamadım ve onlara o şekilde hitap etmedim hiç. "eski sevgilim" yerine "eski kız arkadaşım" daha düzgün duruyor anlam olarak. ahmet'i anlatırken için bile "sevgilim" demek yerine "sevdiğim" demeyi tercih ediyorum. aralarda içim içime sığmayınca yüzüne "sevdiğim" ve "canım" dediğimde oluyor ama kesinlikle feminen ve yayvan bi üslupla değil. ama bu onu sevdiğim konusunda şüphem olduğu manasına da gelmesin. içimde zerre kadar soru işareti yok onu sevdiğime dair.

bilmiyorum ama bu sevgi denen kavram çok yüce benim gözümde. yani birine "seni seviyorum" demek için emniyeti açık bir silahı kafasına dayayıp tetiği sevdiği kişinin eline verecek kadar güvenmek gerektiğini düşünüyorum. bu yüzden kaşa göze yada iki söze bakıp sevenleri, aşık olanları kaale almıyorum.

foto=deviantart, p0ubell

12 yorum:

  1. valla çok merak ettim şu ahmeti.cidden hee!!!!
    bu nası bi sevgi yaaa nedir ahmetteki bu tılsım???
    bizde öle vıcık vıcık değiliz kocamla ben ona kocişkom oda bana 8 yıldır boncuğum diyo gözlerim mavi ya ondan:))

    YanıtlaSil
  2. ahh minik, senin bu "bizim herşeyi bildiğimizi" düşünen hallerin.. çok hoş cidden :))

    son paragrafta sevgiyi çok güzel tanımlamışsın biseksuel, gerçekten çok iyiydi.

    forumdaki yazını okumuştum aslında, biri karadeniz türküsünden birşey söylüyordu sevdiğine, neydi o? :))

    YanıtlaSil
  3. glaskas, benim en çok hoşuma gidendi o. "gönlümün eğlencesi"

    minik, tek merak eden sen değilsin ahmet'i. o da benim gibi kendi halinde, ama benden az daha sade biri.

    kocanla da birbirinize hitaplarınız pek bi güzelmiş :)) ama çocuk büyüyünce bu hitapların bırakın bence. çocuğun ruh sağlığı açısından yani :P

    YanıtlaSil
  4. seviyorum demeyi, söyleyiş tarzımız basitleştirir. çok veya az söylememiz değil.

    YanıtlaSil
  5. helal be sevimsiz :)))) çok güsel bi yorummuş bayıldım!!!
    glaskas sana gelince yavrucumm benim herşeyim hoştur cidden.yavrucum die hitap ettim çünkü ablan sayılırım 7 yaş küçüksün benden !!!
    alicim çocuk konusunda çok haklısın resmen bizim kopyamız ne yapsak birebir aynısını yapıyor.onun yanında kurulu robot gibiyiz adeta:))zor iş kısacası

    YanıtlaSil
  6. bu arada yarın sabah 7 uçağı ile trabzona uçuyoruz ada ile birlikte.10 günlük bayram tatiline çıkıyoruz.ordan girmeye çalışıcam sizi yalnız bırakamam özlersiniz beni:)))
    zati faytoncum yok ortalarda epeyidir.
    bi isteğin warmı ali karadenizden rizeden trabzondan???
    warsa mail at canım seve seve getiririm!!!

    YanıtlaSil
  7. senin yaşam felsefenle uzaktan yakından alakası olmasada!!!!
    ''sevgi''bu cümlelerde anlam kazanır(bana göre)
    ''Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı''
    der...victor hugo.

    YanıtlaSil
  8. minik, iyi yolculuklar şimdiden. bizim yerimizede gez, bol bol temiz hava çek içine :)
    sen iyi ol, başka bişe istemeyiz :) sorman bile yeter, teşekkürler.

    altın yumurtlayan tavuk, cidden beni nasıl hayal ettiğini merak etmeye başladım. gözünde ne ahlaksız, arsız, umursamaz, çirkin bişeyim diyorum bazen. aslında günlük hayatta gördüğün, yanıbaşında çalışan adamlardan biriyim. sonuçta o insanlar sana dört duvar arasında yaşadıklarını paylaşmadıkları için sen onlarla çok benzeştiğini düşünüyosun. herkes farklıdır. herkesin dünya görüşü farklıdır. benzer bile olsa farklıdır. ama öyle bir dille söylüyorsun ki, hani senin doğruların kutsal kitap sözleri kadar doğruymuş gibi. umarım benim yaşadıklarımı bir yakının yaşamaz. adamı yada kadını doktor doktor gezdirip intihara sürüklemezsin.

    sevgiyle ilgili paylaştığın sözler için teşekkür ederim ayrıca.

    YanıtlaSil
  9. minik bana mıhlama getirsin bi; bi mail atar mısın :P

    YanıtlaSil
  10. miniik, sen ve senin bu tavırların, cidden çok hoşlar ama!:)) 7yaş büyüksün doğrudur, günlük hayatta görsem inan sana abla der, ada adındaki kızını da gıdıklardım.. normal bir insanın yapacağı gibi;) "normal" !

    biseksuel, evet "gönlümün eğlencesi", ehehe tam karadeniz mantığında bence.:)) yani hep bir mizaha sahip hareketleri, lafları :))

    YanıtlaSil
  11. mıhlama gelmez ki faytoncum!!!
    ama çok istiyosan dönünce elimden geldiğince yaparım sana (annem yapsa daha iyi olur aslında)
    alicim ara ara giricem nete canım yazılarını heyecanla bekliorum

    YanıtlaSil