30 Eylül 2009 Çarşamba

can sıkıntısı, stres, korku

canınız aşırı sıkıldığında yada stres altında iken naparsınız?
yada korktuğunuzda mesela?

ben kendi cevabımı söyliim; eğer canım bir toplantıda sıkılmışsa ajandamın arasına gizlediğim içinde bükülebilir metal olan yaklaşık 15 kablo parçasını eğip bükerim ve yada ajandanın bir sayfasına kafamdaki bir anlamı olmayan şekilleri çizerim. hiçbişi yapamıyorsam karşımdakine gülümseyerek bakıp haftasonu planlarımı detaylarıyla yaparım. :)

stres altında iken farkında olmadan dişlerimi sıkarım. hatta sonradan çenem ve dişlerim ağrıyacak kadar çok sıkarım hemde. bide dudaklarımı ısırırım hafif hafif. arasıra kabuklarını kopardığım ve yara ettiğimde olur.

korktuğumda ise su içerim hemen. neden bilmiyorum ama ani bişey olup beni korkutunca mutlaka susarım anında. boğazım kurur. ama eğer beni korkutan şey gizemli bişeyse, mesela karanlıkta arkamdan bi ses geliyosa nefes almayı keserim. su altındaymış gibi bi süre nefesimi bile tutup beni korkutan sesin ne olduğunu anlamaya çalışırım. bunu başaramazsam şarkı söylerim biçok insan gibi. gerçi çok fazla korktuğumu söyleyemem.

şimdi bu konu nerden aklına geldi diyeceksiniz. ajandamın içindeki kablo düşüp kaybolmuş ve ben toplantıda farkettim. şimdide evdeki kablodan aynısından kesip çantama koydum. çocukça belki ama seviyorum, napiim. :)

peki siz naparsınız aşırı sıkılınca yada stres altında yada korktuğunuzda?

14 yorum:

  1. :) ben durmadan resim çiziyorum. ama farkettim ki ders dinlerken canım sıkılmışsa resim çizerek konsantrasyonumu sağlıyorum. ve duyduklarım kafama yazılıyor.

    bugün mukavemette sıradakiler hocadan çok masaya çizdiğim melek resmine takıldılar. ben daha çok dinledm dersi sanırım bu şekilde sıkılmadan =)

    YanıtlaSil
  2. eheheheh :)))
    ben çok sıkılınca aynen dudaklarımı ve tırnaklarımı yerim.çok korkunca ise feci karın ağrısı ve gerisi malum:))düğün günüm stresten gelinliği 3 kez çıkarıp wcye gitmiştim:))sezeryana giderkende korkudan daha ameliyathaneye gitmeden sedyede bayılmıştım:))
    tabi bayanlar daha ödlek oluo her konuda

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. bu arada arık nickle değil ismimle yayınlıcam yorumlarımı.

    YanıtlaSil
  9. Komik gelebilir ama ben sadece susuyorum.Stresimi kimseye bulaştırmak istemediğimden belki. İmkanım varsa kimseyle tek kelime konuşmam.Kendime gelene dek, bu stresi bünyeden atana dek susarım.Malum insan stres halindeyken sinirleri hophop durumda. Sırf ben stresliyim diye milleti kırmak da hoş olmaz diye susuyorum. Belki biraz konuşsam stresim uçup gidecek ama yapamıyorum...

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Şu çocuğu huzursuz etmenin ne anlamı var? Yorum yapanı ve yapılmasını engelleyemezsiniz. Bu hırçın ifadeler, övgü dolu süslü cümleler hangi büyük korkuları gizliyor bilemeyiz.En büyük tepki tepkisiz kalmaktır.

    Sana gelince koçum, kararına üzüldüm. Kendine göre haklı sebeplerin var tabii. Artı senin blogun, en doğal hakkın. Bir süre sakin kalmak en iyisi.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Stress altında iken pek konuşmam, çünkü kırıcı olabilirim. Benimle konuşulduğunda geçiştirmeli mesajlar veririm. Aslında stressliyken hiçbirşey yapamam. Hiçbirşeydende tat almam. Kendi kendime "Bu da geçer, hayat buymuş, demekki böyleymiş, bu kadarmış" gibi stress veren şeyleri elemeye çalışırım. Ha başarılı olurmuyum, pek değil. Sadece bir yere kadar zamanın gelip yarama merhem olacağını umut ederek, gönlümü ve aklımı oyalamaya çalışırım. Yalnız canım sıkıldığında bir kağıt alıp, üzerine birşeyler karaladığım. Çiçek böcek çizdiğim olur. Bazen masadaki ataşlardan alıp, düzeltip çevirip çevirip kırdığım olur. Her zaman değil. Masa başındaysam tabii ki. En güzeli stress veren ortamlardan tez vakit kaçıp, kendini eve atmak.

    YanıtlaSil