20 Eylül 2010 Pazartesi

geçmişe dinamit

sizinde bazen geçmişinizi böyle ateşe vermek istediğiniz oluyormu. sonra kötü hissederim diye bundan vazgeçtiğiniz falan. ben bugün tam olarak bunu yaşadım. bikaç günlük işkence molasının ardından ahmet'den evlilikle ilgili planlar dinlemek hatta "nikah şahidi olma" teklifi almak b.k etti öğleden sonramı. benim hissettiklerimi düşünecek ve bilecek kadar ince biri olduğunu biliyorum. duyacaklarımı gülümseyerek karşılamayacağımı da. ama beni sürecin dışından tutmayarak son ana kadar kendini iyi hissetmek istiyor sanırım. biraz bencilce yaptığı. ne birazı, çok bencilce. öyle takıldıki kafama bana söyledikleri ve yaptığı şey. elimdeki işlere baktım, işler bana baktı saatlerce. neyseki bi arkadaşımın sakarlığı ile yüzüm güldü akşama doğru.

spora geçmeden eve gelmiştim. emaillere bakayım derken çağrılarına bir süredir cevap vermediğim şems'den uzun bir mail geldiğini gördüm. önce okumadan silsem de, merakıma yenilip girip çöp kutusunda okudum. kafamı allak bullak eden şeyler yazılıydı. önemsedim, çünkü şems içi boş tek laf yazmaz bana. o kadarlık tanıyorum onu. kafam bi milyon iken koştum spora. deliler gibi yordum kendimi. salondan çıkıp arabaya binerken akşam aklımdan çıksın istediğim tüm düşünceler yan koltukta beni beklemişler gibi saldırdılar beynime. eve geldim o halde. yazarsam geçermi bilmiyorum ama cidden şuan beynime bi dinamit koyasım var.

neyse ben alıştım bu hallerime. bağışıklık kazandım hatta. öyle kendimden geçiren bi üzüntü oluşmuyor artık. yarın sabah yeniden güneş doğacak ve ben hayatımda taze bir güne merhaba diyeceğim. bunları yaşadığım da aklıma gelince gülümseyeceğim.

foto=flickr,unkornio

13 yorum:

  1. Bu ahmet çok oluyor ama!Şahitlik yaparsan bu sana arka fondan ümit Besen-Nikah Masasını'da dinletir...
    Şakaya vurdum işi ama yaptığı büyük haksızlık....

    YanıtlaSil
  2. hımmmm, ahmet konusunda şunu diyebilirim bence amacı farklı. Erkekler hetero olsun, gay olsun, bi olsun çok düz mantık düşünüyorlar, ondan çözümlemesi daha basit... Erkekleri bundan seviyorum bak)
    Neyse, bence Ahmet'in amacı seni son ana kadar bencilce sürece dahil etmeye çalışmaktansa, seni kendine "şahit" tutmak. Sanırım seninle iki yakın dost gibi kalmak istiyor, anladığım kadarı ile bunu sana olan sevgisini yaşayacağı bir yol olarak görmüş, ve tanımasam da bencilce kendi çelişkilerini dindirmek için değil iyi niyetle yapıldığını sanıyorum. Daha önce hiç aramızdakiler son bulsa da birbirimizin hayatında yakın dost olarak var olalım gibi bir konuşmanız oldu mu?
    Şems'e gelince... Bu adam şekerim hiçbir zaman sevgiyi bulamayacak, çünkü kafasında yarattığı bir aşk arıyor. Yani rakibin çok büyük. Bu arkadaşımız kendi çelişkilerini "mistizm" ile yakın temas kurarak dindirmeye, onları masallaştırarak kendi gözünde hoş görmeye çalışıyor. Bu adamın partneri tamamen ona bağımlı ve her şeyi ile onu çekebilecek biri olmalı... Kafasındaki aşkı arayanlar ya kendini olduğundan farklı gösterebilen aktörlere tutulurlar, ya da ne yaparsa yapsın ona sadık biri ile birlikte olurlar, efendi hissini tatmak ve kendi mistizmleri ile yarattıkları dünyadan kopmamak için... Ne yaptığının farkında değil ama, çünkü bir hayale karşı uyuşturucu bağımlısı gibi bağımlı olmuş...
    Özetle ahmeti bilemem ama şemsi boşa gitsin... Ona doğru adım atsan kaçar, gidersin bu kez hayatının adamı muamelesi çeker... Artık bilemem ama biraz fazla kaçar bu yaşından sonra bı atraksiyonlar))
    Huhhhh, nefes alayım...
    Ve son olarak, geçmişi yakarken ateşinden bir de cigara yak, içmesen de yakar gibi yap, "yakariiiiii" diye sırıtıp keyfine bak.
    ahanda bu da şarkısı olsun, benden kıyak olsun;)
    http://fizy.com/s/1nvmsd

    sağlıcakla efem....

    YanıtlaSil
  3. bunu başarabiliyorsan ne mutlu..

    YanıtlaSil
  4. insan, kızgınlığım geçti benim :) birbirimizi üzecek kadar nazımız kalmış birbirimize demekki.

    neyfa, ahmet hakkında aslında bende benzer düşünüyorum. ama işte duyduklarımın acısı birazda bana olaya farklı bakmamı söyledi bi an. dışarıdan mantıklı bi ses beni kendime getirdi sabah sabah. biz konuşmuştuk aslında hep dost kalmayı. onun homoseksüel hisleri konusunda enazından dertleşebileceği başka bi erkek tanımak istemediğinide biliyorum.

    şemsin kafasındaki adam çok büyük dediğin gibi. bende farkettim bunu. ben dolduramam. o mevlana gibi bişey arıyor ve benim değişmemi istiyor. belki 20lerde olsa olurdu ama yok ben almiim hakkaten.

    şarkı için de sağol canım ya :)

    bu arada sen çok iyi bi analistsin. bunu bu yorumunla daha iyi anladım.

    YanıtlaSil
  5. haftanın olayı.
    baysekşıl, eski sevgilisinin nikah şahidi...

    biraz arabesk oldu di mi?

    e, eski sevgilim bana da bunu teklif ettiydi. nasıl bakış attıysam adama elimde sümüklü mendilim, gözlerim ağlamaktan şişmiş; anında kaçtı ortamdan. boşver bence.

    YanıtlaSil
  6. Ben eşcinsel birisiyim ve tamamen erkeklerden hoşlanıyorum, kadınlara karşı zerre kadar birşey hissetmiyorum. Tıpkı toplumda iki erkeğin veya iki kadının biribirine karşı birşey hissetmemesi gibi birşey bu. Ben bu yüzden bir biseksüelin de her iki tarafa da aynı derecede yatkın olmayıp mukakkak bi tarafa yani ya kadına ya erkeğe karşı az da olsa eğimli olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bunlar benim kendi düşündüklerim ama en iyisini (yaşayan biri olduğundan) biseksüel olan biri daha iyi bilir. Bu bağlamda Ahmet'in kadınlara daha yatkın olduğunu ve seçimini o yüzden o tarafa yaptığını ama yine de içinden söküp atamadığı duygular yüzünden seninle dost ve/veya arkadaş kalmak istediğini düşünüyorum. Hatta bu konuda neyfanın dediği gibi iyi niyetli olduğunu söyleyebilirim. Yani Ahmeti tanımasam da bunun bir nispet yapma olayı olmadığını söyleyebilirim. Aranızdaki dost kalma konuşmasının geçip geçmemiş olmasına da gerek yok. İnce düşünen ve üzüleceğini bilen birisi olduğundan seni sevdiği belli

    YanıtlaSil
  7. olabilir, pek muhtemel... Ancak Ahmet'in seçiminde aile ve çevrenin kültürel değerlerinin çok büyük etkisi olduğunu sanıyorum, bilemem tabi..
    sevgili bi, sağol sözlerin için ama şems hakkında yaptığım yorum aslında benim tamamen olmasa da, bir bakımdan kendi öz eleştirimi kapsıyordu, onunla bir konuda ortak bir yönüm olduğunu düşünüyorum, ondan analiz etmem daha kolaydı... yani çok iyi değilim, fena değilim desem daha doğru...
    bir de belki bu konuda yorum yapmak haddim değil ama yine de kişisel bir tecrübeden yola çıkarak, ilişkileri kalıcı kılan onun değişimlerinin seni de değiştirmesine izin vermekmiş... Ben bunu geç anladığım için benim için çok önemli bir insanın duygularıma yenilip sonrasında dostluğa dönüşmesine izin vermedim... Şimdi keşke diyorum.. Çünkü o hisler gerçekten çok ender bulunuyor, ve dönüşümleri de o kadar kıymetli... belki de sen de izin vermeyince keşke demezsin, bilemem... öle işte)

    YanıtlaSil
  8. x-coach! harikasın))))))

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler neyfa aile ve çevre olayını (zaten bilindiğinden) bahsetmeye gerek duymadım. Sevgili neyfa insanın duygularına yenilmesi yani bi bakıma gurur meselesi yapması nasıl birşeydir bilirim. Aynı şekilde ben de bir aralar bu yüzden kayıp verdim. Ama artık duygularıma yenilmiyorum gurur meselesi yapmıyorum, seviyorsam konuşuyorum.

    YanıtlaSil
  10. berrin, deniyorum 3-5. zamanla insanın bi tarafları nasırlaşıyor işte.

    eşcinsel, ahmet'le ilgili hislerim geçici idi. acım geçince onun benim için ne kadar değerli olduğunu biliyorum. bu günler geçecek ve biz yanyana olacağız çok farklı hayatlar yaşıyor olsak bile.

    neyfa, ben aslında değişime kapalı değilim. zaten sevince ne kadar değiştiğimi blogu baştan okuyanlar şahitler. benim kızdığım önüme bunun dikte ettirilmesi. bişeye zorunda hissedince yapamıyorum ben.

    YanıtlaSil
  11. Bu insan gerçekten ÇOOOK FAZLA oluyor ve sen ne kadar iyi niyetlisin!O bu süreçte seni yanında görmek istemiyor ya da ne bileyim senin düşündüğün gibi iyi niyetleri barındırmıyor.Açık konuşuyorum,alınma,darılma,beni az çok tanıyorsun neticede.

    Ahmet sadece seni hayatının yeni haline alıştırman ve "Bak ben gerçekten seviyorum,mutluyum,evleniyorum ve onu seviyorum" bıkbıkbık mesajlarını veriyor.Seni acıtmasına izin verme lütfen!Ben zamanında bu hataya düştüm,ayrıldıktan sonra "dost kalırız" ayağına canımı acıttım,çok acıttım,hala bir yerlerde kanayan bişeyler var ama lütfen sen yapma.

    Alıştım desen de fark ediyorum artık,hissediyorum Ali!

    YanıtlaSil
  12. blogunu dün keşfettim, oku oku ancak bitirdim. pek de sevdim. yorumları da ayrı okunası. bu kadar insan ayrı telden ama okuyorlar...
    bu arada neyfa benle çıkar mısın:)
    enis

    YanıtlaSil
  13. hımm, geldiğin yer burasıymış demekki, anonimbus turunda başarılar arkadaşım:)

    YanıtlaSil