5 Ağustos 2009 Çarşamba

homofobi ile islamofobi

gaykedi'nin blogunda görünce ilgili haberleri araştırdım okudum. genelde akranlarına göre üslubunu beğendiğim zaman gaztesi yazarı ali bulaç, ırak ve afganistan'daki katliamlarda eşcinsellerin kullanıldığını söylemiş. kedi'de basmış küfrü pir sultan abdal'ın diliyle. homofobik bu söyleme benzer dilde karşılık vermiş sitesinde. iki durumda çirkin bence.

ama şu var. eğri oturup doğru konuşmalı. adamın bi tesbiti çok doğru. adam "eşcinselliğin özendirildiğini" söylemiş. evet böyle bişi var. gayler neşeli ve tüketen bir topluluk olduklarından, bu hayat şekli bi kesim tarafından pohpohlanıyor yalan değil. eee belli işlere girmek için içinden gelmese bile feminen tavır takınman gerekiyor. ee bi de gay porno sektöründe dönen parayı söylemiyorum bile. onca genç bi et parçası haline getiriliyor, içim acıyor bi yandan.

hem kedi olayı ali bulaç'tan, gazetesi zaman'a bağlamış ordan fethullah hocaya falan. turşunun suyunun suyu :) her memleketin her grubun her fikir savunucusunun her kesimin iyisi kötüsü var. benim can ciğer olduğum ateist arkadaşımda oldu, nurcu arkadaşımda. o yüzden genellemiyorum ben onun gibi şucu bucu diye. hem liberal islamcı bir yazarın homofobik lafına köpüren kişiler, zaman gazetesinin aksi fikirlere sahip gazetelerde (başta cumhuriyet olmak üzere) hergün çıkan ve toplumu ayrıştırıcı nefrete bileyici haberlere neden yorumsuz kalırlar. yoksa biz sadece eşcinsel yada biseksüelmiyiz. önce insan olduğumuzu unuttuk mu yoksa?


(bi ara eşcinsellik, eşcinseller ve islam hakkındaki fikirlerimi gözlemlerimi yazcam. lafı uzatmiim şimdi burda.)

tarih=14 mayıs 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder