16 Ağustos 2009 Pazar

ankara, piknik, arkadaş

ankaradayım dün öğleden bu yana. daha az nemli olduğundan sanırım daha iyi gibi havası.
dün gelince onlara uğradım. annesi taa anneler günü hediyemden dolayı beni bi acaip sevinçle karşıladı. "oğlum önceden haber verseydin ya" dedi ben de "ahmet'e söylemiştim geleceğimi" deyip suçu üstüne attım. ahmette ben sana gösteririm der gibi el işareti yaptı, gülüştük. kadın yemek yapayım dedi, yok biz bi piknik yapalım diyerek kaçtık. aslında kadın sağolsun bi yığın piknik malzemesini o arada derede bi poşete koydu elimize tutuşturdu. mangal falanda verdi. bitek bi markete uğrayıp biraz et falan aldık o kadar. çok güzel ağaçlar içinde bi yere gittik. sakindi, bikaç aile vardı o kadar. oturduk biraz yüksekten manzarayı seyrettik. sonra mangalımızı yaktık yemeğimizi yedik. fazla kaçırdık sanırım ikimizinde karnı davul oldu, yürüdük sonra biraz. kimseler görmeden elele yürürken ben bi ara kendimi kaybettim ağaca yasladım koca adamı deliler gibi öptüm. hoş o da şikayetçi değildi. ses duyar gibi olunca hemen düzeldik :)

kimselerin göremeyeceği kadar yüksek bi yere çıkıp oturduk. epey rüzgarlıydı, üşür gibi olduk. bi kayaya oturdum ben, oda sırtı bana dönük şekilde bacaklarımın arasına oturdu. arkadan sıkıca sardım sarıldım üşümesin diye. yürüyüşe çıkarken mp3 playerını yanına almış ahmet. öyle sarılı iken müzik açtı, bi kulaklık onda biri bende. hem dinledik, hem söyledik. çok güzeldi herşey. uçsuz bucaksız manzaraya bakarken kollarımda sevdiğim ve sevdiğimiz şarkılar. bende üşüdüm tabi onu üşütmüycem derken. kalktık arabanın oraya indik tekrar. biraz daha oyalandık, karanlık çökmedende döndük. döndük ama onlara gitmedik. üniversiteden yakın bi arkadaşımın yanına gittik. iyi bir insandır. dindar ve hoşgörülü biri. geçen hafta halimi sormak için aradığında ankaraya geleceğimi söylemiştim, vaktin olursa mutlaka gel demişti, bende "yalnız olmayacağım muhtemelen" deyince, "olsun kim varsa getir" demişti. işte lafından cesaretle ahmetide alıp gittim. hoş karşıladı ama yemek falan yapmasın diye "çok tokuz" dedik en baştan. ikna olmadı, bize kendi elleriyle bi süt tatlısı hazırladı. sohbet ettik bol bol. aralarda bizden müsade isteyip namazlarını kıldı. ahmet aralarda onun kitaplığındaki dini kitapları karıştırdı. muhabbet ederken ahmet herzamanki gibi benden daha samimi idi bu arkadaşımlada. onlar konuşurken farkettim. ahmet'inde dini bi geçmişi olduğunu. şaşırdım aslında. bana söylememişti. hoş, bende sormamıştım. hani cumalara gittiğini biliyodum ama zamanında 5 vakit namaz kıldığını bilmiyodum mesela. aslında bunu bilmek hoşuma gitti. ben yapasamda tanrı'ya inanan ve bağlanan insanlara hep imrenmişimdir. kaldıki sevdiğim adamın böyle olması beni daha guvende hissettirir.

neyse işte saat geç oldu çıkalım dedik. benim niyetim bi otel ayarlamaktı ama arkadaş "olmaz kalın" diye ısrar etti. ahmet ben eve gitmeliyim diye tutturunca, onu eve bıraktım çaresiz bi şekilde. ben tekrar arkadaşımın evine döndüm. sabahta ahmet'i alıp üçümüz açık bi yerde uzun bi kahvaltı yaptık. dönüşte ben arkadaşımla beraber döndüm ahmet yolda indi, eve bi uğrayıp geleceğim diyerek. bekliyorum işte gelmesini. bende geç olmadan çıkayım diyorum aslında.

ya bu arada düşündümde bu arkadaşımın evi ahmetlerin evine çok yakın. ahmet'in çok bi sosyal çevreside yok. bu çocuk edepli ahlaklı biri sonuçta. arkadaşım ahmetle samimi olsa, benim olmadığım zamanlarda bi sıkıntısında yardımcı olsa güzel olurdu. ama bunu arkadaşımdan istemek için iyi bi açıklama yapmam lazım. ki yapamam o malum "biz iki erkek birbirimizi seviyoruz" açıklamasını. neyse, düşünmedim farzedeyim.

5 yorum:

  1. hafta sonunuz çok güzel geçmiş özleminizi gidermişsiniz az da olsa!

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir haftasonu geçirmişsiniz :) Piknik falan... Oh oh! :)

    Ankara serindir biraz. Sarılmışsınız ne güzel şarkılar eşliğinde baş başa :)

    YanıtlaSil
  3. öyleydi. çok güzeldi. yani ankara ilk defa bu kadar güzel oldu benim için.

    YanıtlaSil
  4. ankara geçen haftasonu evet çok güzeldi :)

    mutsuz insanların olduğu kadar mutlu olanlarında olduğunu bilmek çok güzel :)

    mutluluğunuz daim olsun "koç" lar :) :):):):)

    YanıtlaSil