23 Ağustos 2009 Pazar

evet, aktifim :)

bursa'dayım hala ve iftarı dört-beş-altı... gözle bekliyorum. yok aslında çok etkilemiyor beni. gölgedeyim belki ondandır.
evde öyle oturmuş beklerken boş durmadım. herkeslerde görüpte kıskandığım şu "takip ettiklerim" eklentisini uzun deneme ve uğraşlar sonunda bloguma koydum. artık benim ilgimi çeken blog yazılarını sizlerle paylaşabileceğim.
bu arada "minik" nickli bi okuyucu şöyle bir yorum yazmış.
şimdi ahmetmi pasif senmi ben anlayamadım??? yada hiç ilişkiye girmedinizmi?? çok özel oldu ama merak ettim.
biliyorum bu sorunun cevabını siteyi takip eden çok kişi merak ediyor. çünkü gerçek dünyadada öyledir ya. birisi gelse size "gayim" dese yada bi yakınınızın gay yada biseksüel olduğunu öğrenseniz ilk sormak isteyip soramayacağınız soru bu olur. ben de yaşadım bunu. henüz kendimi tanımlayamazken ilk tanıştığım gay arkadaşa bu soruyu soramadım. birkaç yıl sonra kendi pasif olduğunu söyledide karın ağrım geçti :)

ramazan günü oruçlu oruçlu bunları konuşmak ne kadar doğru bilmem ama şöyle diim. bizim ilişkimizde bu sorunun cevabını bende bilmiyorum henüz. size komik gelecek ama ahmet'e sormadım böyle bir soruyu henüz. zaten biz önsevişmeden öteye gitmedik. o olayda zaten tanıştığımız ilk günlerde olan bişeydi. kendimle ilgili şunu söyleyebilirim. ben normalde aktif eğilimliyim. ahmet'inde pasif eğilimli olduğunu sanmıyorum. aramızdaki bu ilişkinin cinsellik aşamasına geldiğinde ne olur kestiremiyorum ama sevdiğim biri için kalıplarımı aşabileceğimi düşünüyorum. belki aynısını o da yapacaktır. sonuçta cinsellik bazen karşı tarafın mutlu olması için acı çekmek halini alabilir. neyse bunlar çok farklı mevzular. bazılarını tiksindirebilir diye detaylara girmiim.

aslında anal ilişki heteroseksüel ilişkilerdede çok yaygın bunu biliyorum. hatta sadece anal ilişkiye meyilli heteroseksüel tipler tanıdım, tanıyorum.

ben şahsen aylardır masturbasyonla yetinebiliyorum. asıl açlık duyduğum şeyin cinsellik olmadığını gördüm ahmet'le. evet cinsellik benim vazgeçemeyeceğim bir zevk ama ertelenebilir veya form değiştirebilir. yani anal ilişki olmadan iki erkek cinsellik yaşayabilir bana göre. sevdiğim adamın pasif eğilimli olmaması durumunda beni en mutlu edecek cinsellik şeklide bu olur zaten.
bilmem soruya cevap oldumu söylediklerim?
foto=dostana filminden bir sahne :)

34 yorum:

  1. aktif veya pasif olmak çok önemli miymiş acaba minik için ki, böyle bir sorunun yanıtını arıyor?
    birde şurdan bakalım, sen pasif ol, ahmet ahmet aktif; veya sen aktif ola ahmet pasif. olmadı ikinizde versatil.
    bu sorunun yanıtını minik neden arıyor, onu çözemedim ben.

    YanıtlaSil
  2. sanane coach bear ben blog sahibiyle muhattabım seni geren ne anlamadım!!!!halla halla yaaa
    blog yazısını okuyosam merak etmem doğal bazı şeyleri sağolsun pek ayrıntı vermişsin saol :)))

    YanıtlaSil
  3. minik. ayrıntıyı merak edilen soruya cevap için değil, sevginin bu tür detayların üstünde bişey olduğunu vurgulamak için verdim.

    ayrıca coach'a da katılıyorum. illa belirgin bir rol olmak zorunda değil gay ilişkilerde.

    YanıtlaSil
  4. Bence bir ilişkiye yani gerçekten sevgi ile oluşmuş bir ilişkiye başlarken bunlardan sıyrılmak gerek. -Aktifim ben
    -Aaaa ben de
    -Görüşürüz o zaman...
    -Görüşürüz..

    bu mudur yani :D
    Zaten bunun aktifi pasifi de olmamalı bence. Seks bir gereklilik değildir :)

    YanıtlaSil
  5. adam basbas bağırıyor birisini seviyorum, onun için deli oluyorum diye, senin sorduğun soru da soru yani. Sanane yani, ben onu merak ettim. Zaten bazı adamlar pek meraklı ilişki içindeki diğer adamları düşürmeye. Beni geren bişey yok yavrucum, sadece tepki diyelim biz buna. Bugün ona, yarın bana. Çok bile yazmış o sana.

    YanıtlaSil
  6. Terapist'e ve biseksüel'e katılıyorum. Sevgi apayrı bir şeydir. Tabii ki cinsellik de ilişkide önemli bir şeydir ama önemli olan tek bir şey değildir! biseksüel'in de dediği gibi ertelenebilir veya form değiştirebilir. Cinsellik sadece anal seksten (ilişkiden) ibaret değildir!

    YanıtlaSil
  7. Sevgili minik :)

    Biseksüelden neden böyle bir soru sorduğun gayet ortada.bir önceki yazıya yazdığın "sokakta görsem üzerine atlardım" lafın niyetini belli ediyor zaten.arkadaşlarında dediği gibi cinsel kalıplara bağlı kalmak hayatını kutu içinde yaşamaya benzer.insanları elemek için aktif-pasiflikten çok daha ötesi olmalı.biseksüel bunun önemi olmadığını anlatmaya çalışmış ama yazıda senin ilgilendiğin nokta aktifliği olmuş.anal ilişki olmadanda eşcinsel bir ilişki yaşanabilir.böyle düşünenler lezbiyenlerin ilişkisini de anlayamıyor.çünkü ortada penis yok diye düşünüyor.cinselliği fiziksel birleşme sananlar olayı o kadar daraltmış oluyorlar ki dugusallık arada eriyip gidiyor bu yüzden.oysa insan fiziksel tatmin kadar duygusal olarakta tatmin edilmek ister.bunu göremeyince cinsellik birleşmeden ibaret olan hayvanların da gayet güzel yapabildiği bir olay oluyor.kim bilir anlaşabilecek bir çok insan aktif-pasif kavramları ya da tabuları yüzünden tanışmadan kendilerini geri çekiyorlardır.Cinsellik odaklı ilişkiler hiçbir zaman gerçek ilişki seviyesine ulaşamaz.çünkü böyle bir zihniyet başka bedenler ya da yeni arayışlar içine girmenin yanlış olmadığını düşünür.ama aradaki sevgi ya da aşk,artık adına ne dersen de,olduğu zaman bütün tecrübeler ve önyargılar kırılıyor.ve ortaya iki insanın beraber mutlu olmalarından başka bir sonuç çıkmıyor.ali ile ahmetin ilişkisi de bunun bir örneği...

    YanıtlaSil
  8. saçmalamarım ;cidden saçmalamışsın yani çokmu doğal bu ilişkiler nası savunuyosunuz ya adam öpüşmelerini yazarken öğüre öğüre okuyorum:Sha neden okuyorum bi blogda rastladım meraktan okudum ama devamı gelmicek sanırım!!!allah ıslah etsin ananıza babanıza yazık valla bende anneyim o yüzden çok üzülüyorum ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN ÖLMESİ DAHA HAYIRLI BU DURUMDAN

    YanıtlaSil
  9. ben hariç burda yorum yazanlar kesin hepsi biseksüel o yüzden tabiki hep bi kalemden birbirinizi savuncaksınız!!!ahmet biliyomu blog yazdığını bu arada???

    YanıtlaSil
  10. rahatsız oluyorsan okuma o zaman ayol, zorla mı okutuyolar sana :)

    YanıtlaSil
  11. Öğüre öğüre okumak mı? Meraktan okumak mı?

    Bir de senden başka herkesin biseksüel olduğunu dair bir şey söylemişsin minik. Bu karara nereden vardın anlayamadım ben. Herkes homofobik olmak zorunda değil ;)

    YanıtlaSil
  12. merhaba,ara sıra yazılarınıza göz gezdirir ve gerekiyorsa yorum yazarım şuan gerektiğini düşünüyorum, minik arkadaşımız merak etmiş sormuş soruşturmuş kendince haklı ama yargılamak gibi bir hakka sahip değil!eşcinsel ilişkilere yapım gereği şiddetle karşıyım ama bu demek değildir ki onların dünyasında onları eleştireyim evet kendi sayfalarımda verip veriştiriyorum isteyen okur isteyen okumaz sizin sayfanız için de geçerli bu.
    sizden ricam sayfanızda dini vecibeleri çok fazla ön planda tutmamanızdır , zira pek yakışık aldığını söyleyemem evet daha önceki yorumunuzda da belirttiğiniz gibi eşcinsellerin de inançları var fakat islamiyet ve diğer dinlerde eşcinsellik haram kılınmıştır sizin inançlı olmanız bunu değiştirmez.

    YanıtlaSil
  13. sevgili minik hanım :)

    bu yorumu yazarken nickimle dalga geçeceğinizi o kadar iyi biliyordum ki şimdi öyle yazmış olduğunuzu görünce suratımda bi gülümseme oldu.teşekkürler...ben böyle bir yorum yaparken daha önce yaptığınız yorumların toplamından yola çıktım.kadın veya anne olduğunuzu düşünmedim.ama yine de farketmezdi.ayrıca bir çocuğa sahip olup çocuğunun eşcinsel ya da biseksüel olmasındansa ölmesini tercih etmek ne kadar bu konular hakkında bilgisiz olduğunuzun göstergesi olur ancak.aslında böyle yorumlar yazarken kendi homofobinizi(eşcinsel korkusu) yada bifobinizi(biseksüel korkusu) yenmenize engel mi oluyorum diye da düşünmüyor değilim.çünkü bu konular heteroseksüellerin anlamasının çok zor olduğu ve anlayamasa bile en azından saygı duyması gerekiği konular.böyle bir beraberliği okumak kendi fikirlerinizi değiştirmeniz için bir yol olabilir diye düşündüm.ancak bakıyorum ki değil saygı duymak aşşağılamaya varan yorumlar yazmışsınız.demek ki böyle bir olayı anlamak ya da saygı duymak için blog okumak yeterli değilmiş.bir insanın ölmesini isteyecek kadar homofobik olması biraz düşündürücü gerçekten.(bu kendi evladı bile olsa)çünkü böyle zihneyetler toplumuzda değil azalamak hızla artıyor.sizin çocuğunuz eşcinsel ya da biseksüel olmayabilir ama çok iyi bir homofobik olucağını düşündüm şimdi yorumunuzdan.insanların yaşama hakkını cinsel yönelimlerine göre karar vermek en iyi tabirle cahilliktir.ama bunda sizin suçunuzun olduğunu düşünmüyorum.bu kadar homofobik toplum,ahlak ve basın olduğu müddetçe sizin gibi zihniyetler hiç ilerleme gösteremeyecek.bir erkeğin bir erkekle öpüşmesini size bu kadar iğrenç getirten durum nedir merak ediyorum.cinsel yönelimlerin tercih edilemeyeceğini bilmiyor olabilirsiniz.ama bunu öğürerek okuyorum diyerek dile getirmek saygısızlıktan ibarettir.ayrıca buraya yorum yapanlar kesin biseksüel diye bir kural yok.ben eşcinselim ve kendimi öldürmeyi de düşünmüyorum : )


    dini konulardan bahsetmeye gelince bir insanın blogunda nelerden bahsedip bahsetmeyeceğine tavsiye bile verelebileceğini düşünmüyorum.hoşlanmadığınız bir yazıya yorum yapacaksanız da saygı kurallarını düşünerek yapmanız gerekir.bunu yazarken dinin eşcinselliğe bakış açısını umursamıyorum.ama dinle-eşcinselliğin beraber bahsedilmemesi gerektiği düşüncesine karşıyım.burada kutsala saygısızlık yapıldığını düşünmüyorum.ayrıca dinde eşcinselliğin haram olduğunu söyleyenler erkeğin arzularını kontrol edebilmesi için kadının saçlarınında kapatılması gerektiğini söyleyenler.saçmalık burada başlıyor işte...

    YanıtlaSil
  14. öffff ne zırvalıyosun sen ya alla alla destan yazmışsın maşallah kendini tatmin mi ediyosun böyle zırvadan bilgiç bilgiç yazıp ben 26 yaşında hem genç bir anne hemde mimarım!!!bilgisizliğim söz konusu dahi olamaz saçmalarım beymisin hanımmı bilmiyorum o yüzden bey veya hanım diye hitap edemiyorum.evet 1 yazında bi kızım var şayet sapık ilişki yaşayacağına bunu göreceğime ölmesini daha hayırlı görüyorum ailem ve kızım için.allah korusun yaaa !!!!!!!!!!!size bol sapık ilişkiler diliyorum doya doya yaşayın

    YanıtlaSil
  15. fayton ayısı ayolunu sevsinler kızzzz gel bigün mantı açalım :))

    YanıtlaSil
  16. arkadaşlar selamlar öncelikle
    şok içindeyim.
    minikle yaşanan tartışma üzücü. keşke minik sende biraz empatik olabilsen
    hatta olamıyorsan saygıyla karışık alttan alsan bazı hallerimizi. hani demişsinya ben anneyim diye. sanıyormusun biz bigün kalktık bu zor hayatı istedik. evet tanrı düşmanın başına vermesin, hep derim. ölüm daha hayırlı demişsin. evet bende sevdiğim adamda bu fikri düşünmüşüz zamanında. ama ölmek çözümse milyonlarca insan ölsün. gerçekten zor bi durum. düşünsene etrafında herkes evleniyor dünyalar kuruyor. senin yaşın geçiyor. hala aynı sorular aynı sıkıntılar.

    ahmet'in blog yazıp yazmadıgımı sormuşsun, yok bilmiyor. yani söylemeye çekinmem. ama bu hislerimi onla paylaşıp basite indirgemek istemiyorum. sizle de paylaşmasam başka paylaşacak ortamım yada bunları anlatacak anlayacak arkadaşım yokki. yazıyorum işte ne yaşıyorsam. sevincimi, üzüntümü, endişelerimi.

    okurken bögürürsün kapatırsın bu senin tercihindir. ama eminim okurken benim geçtiğim yollardaki sıkıntıları yaşamamış ama kafası karışık olup "ya bu durum böyleymiş" diyenler vardır.

    aslında ben xcoach'a katılmıyorum o merak noktasında. dedimya bi insanın gay olduğunu duyduğumda bende eskiden ilk o soruyu sormak isterdim diye. ama madem tiksiniyorsun bunları duymaktan, neden sordun anlamadım.

    bir anne olarak yaşadıklarımı sapık ilişki olarak nitelemende ayrıca üzdü.

    yinede sevgiler minik
    saygılar
    ne diim
    kimseyi kayırmak savunmak istemiyorum. ki kimseyide tanımıyorum.

    YanıtlaSil
  17. altın yumurtlayan tavuk, farkettiysen minik'i yermedim. din konusuna gelince, neden böyle düşünüyorsunuz. heteroseksüel zina, homoseksüel zinadan çokmu aşağı bişey. onca blogger vardır her türlü haltı yiyip sitesinde din diyanet yazılarıyla caka satan. kaldıki yineliyorum eçcinsel hisler taşımam benim ateist olmamı gerektirmez. keşke farklı olsaydı herşey. toplumun dinin vesairenin kabul ettiği gibi. ama değil. napabilirim. zorladım olmadı. mutlu olabileceğim bir insanla karşılaştım. erkek evet çok günah. ama seviyorum. seviliyorum. napabilirim. ona bye deyip yine kızlarla gecelik şeyler yaşadığım günleremi döneyim. o zaman din konusunda yazmam içine sinecekmi.
    ben bazı kararlar aldım ahmet'i tam tanıdıktan sonra. iki kişilik küçük ve gizli bi dünya oluşturma adına. çünkü bu yapabileceğimin en iyisi. bırak dini, vicdanım bile reddediyor artık çoklu ilişkileri.
    tek istediğim mutlu olmak.
    birinin yanında huzurlu olmak.
    din bana huzur veriyorsa onuda yaşamak.
    ve ben bunu yazmakta abes görmüyorum. vardır günahlarım, belki dedigin gibi bu hislere sahip olmak bile günahtır(ki bence değil) ama ben tanrıya dua ettikçe rahatlıyorum. dualarımla ve yardımıyla şuan bu noktadayım. sevgiyi haram kılmamışki tanrı. sevmeyin dememiş.
    biliyorum takıldıgın konu olayın cinsellik tarafı. onunla ilgili bi savunma yapamam gerçekten. henüz yaşamadık öyle bişi ama olduğundada bunun vebalini ben ahmet öderiz tanrıya.

    yineliyorum. eşcinsellik haram değil demiyorum ama ben olabileceğin en iyisini en temizini yaşamak istiyorum. bunun için dua ediyorum

    YanıtlaSil
  18. bi ilişkide sınıflandırma oldumu ben soğuyorum, bence insan yatağa girdmi rahat olmalı, canı ne yapmak istiyosa onu yapsın.

    YanıtlaSil
  19. gerçek adını bilmediğimden sana nasıl hitap edeceğimi bilemedim,blog adın bana ters.
    sevgili blog yazarı sen eşcinselsin diye Allah'a inanma demedim,ben şunu söylemeye çalıştım inanabilirsin ama bizim manevi değerlerimiz bu sayfaya yakışıyormu söyle?
    hadi söyle ''Allah,Kuran-ı kerim,oruç,ramazan,hac!''sence yakışıyor mu?
    cinsel çarpıklığın eşcinsel adı altında savsataların sıkça yazıldığı, ters ilişkilerden bahsedilen bir blogda nedense oruç günlüğünden bahsediliyor. muhafazakar değilim fakat midem kaldırmıyor islamiyet en yüce din bir eşcinselin ağzına yakışmıyor.
    ikisi aynı yerde bulunamaz sen inansanda dinimiz seni kabul etmiyor yasaklıyor haram ilan ediyor ve ben eşcinselliğin tamamen psikolojik hastalık olduğuna inanıyorum Allah seni erkek yarattı sana akıl verdi.zaten kendin de bunu itiraf etmiyor musun?hayatının bir dönemine kadar normal bir yaşantıya sahip olan bir insan ne hikmetse sonradan eşcinsel olmaya karar veriyor sence normal mi?

    YanıtlaSil
  20. valla açalım kız mantıyı. pek severim.
    ben sana birde kahve falceğzi bakarım, bi yandan kocalarımızı çekiştiririz :):):)

    YanıtlaSil
  21. altın yumurtlayan tavuk, bi kızı bırakıp erkeğe gitme sürecim blogta yazılı. bu niye böyle diye sorgulamiyorum. bunu şöyle düşün, kör biri ben niye körüm diye sorgulayıp hayatı kendine berbat etmelimi. bunla ilgili bazen içimde oluşan çelişkileride yazıyorum. okuyanlar biliyorlar. yani uzaktan zevk düşkünü sapıklar gibi görünüyorsak yapacak bişeyim yok. o da sizin hoşgörülü vicdanınıza kalmış derim.

    dinle ilgili tereddütlerine katılıyorum. yazılarımda dini yüceltmiyorum. sadece günlük tutuyorum. oruç tuttum onu yazıyorum. bunu anlamak neden bu kadar zor anlamıyorum. sizki oruç tutan transeksüel bülent abla'yı alkışlayan bi milletsiniz.

    YanıtlaSil
  22. seni kırdıysam özür dilerim özünde cidden iyi birisin bana yazından çok etkilendim seni okumaya ve yorum yazmaya devam edicem ama kırmadan:))

    YanıtlaSil
  23. durumunu asla kabullenmiş değilim düşüncelerim hala aynı ama bu kadar temiz dilli olman benim sana karşı tutumumdan sonra beni utandırdı açıkcası.yemeğe misafirim vardı gider gitmez misafirler bu yorgunlukla heemen pcyi açtım sana bana yazdıklarını okumak için akşam akşam bi kötü oldum neden bu kadar iyi niyetlisin ??

    YanıtlaSil
  24. Sevgili minik, kişilerin karakterlerini cinsel kimlikleri belirlemez. Cinsel kimlik kişiye özeldir ve kimseyi ilgilendirmez aslında. Kişinin bir başkasıyla olan ilişkilerinde önemli olan karakteridir, kişiliğidir. Karakter ile cinsel kimliği karıştırmamak gerek. Kişiler nasıl mutluysa, öyle yaşarlar. Bunu bir başkasının tasvip etmesi veya etmemesi önemli değildir. İnsanın karakteridir, insanlarla olan ilişkisidir önemli olan. Tabii tüm bu dediklerim benim fikirlerim, benim düşüncelerimdir, bence yani.

    YanıtlaSil
  25. minik özür dileme gerek yok. sadece bazen bu hislerimin gerçekte açığa çıktığında gerçek hayatta sevdiğim insanlardanda bu tür cümleler duymak endişesi korkuttu üzdü. iyi niyetliyim diyemem. ama olmaya çalışıyorum. sana saldırmak kırmak için bi sebebim yok. dedimya tanımıyorum. kaldıki anneyim dedin, bu sana iyi niyetli olmam için yeterli bi sebep.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. toplum kurallarımız örf adetlerimiz yetiştirilme tarzımız bu ilişkilere ters!!!!!!kimse inkar edemez
    ilk etepta bööö gibi gelio ama ben blog sahibinin ki adını bile bilmiyorum:((cidden çok iyi biri olduğunu anladım.ama yineliyorum bu ilişki bana çok tersssss kabullenemiyorum

    YanıtlaSil
  27. msn gibi yazışalım:)))bide bişi sorcam ahmetin ailesi sizin ilişkiyi biliyormu kuzum??

    YanıtlaSil
  28. çekirdekleri getirin :)
    nefretten iyilik doğdu :)

    YanıtlaSil
  29. yok minikcim yok guzum. ah ah. nerdeeeeee (bende böyle dilber hala modunda konuşayım madem msn sohbeti)
    bilmiyorlar, bilmemeleride hayırlarına
    kimseyi üzmeye hakkımız yok diyorum ben.
    bu arada adım ali
    email adresimde birseksuel@gmail.com

    çekirdek demişken coach sende gel. çayda yaptım :P summerson, terapist, blimum ahali buyrun. sewimsizbilgin sen gelme :)
    seni dışlıyoruz. pis sapık seni :)

    YanıtlaSil
  30. Ben de bir tatlı yapayım bari çayın yanına biseksüel'cim ya da anneanne böreğinden mi getireyim? :P

    PS: Anneanne böreği nedir? Anneannenin yapmış olduğu börektir :D

    YanıtlaSil
  31. ben kimseyle tartışmaya ya da hedef göstermeye çalışmadım.ama öyle olmuş oldu.kimseye kızmak ya da sinirini bozmak da istemem.bu tartışamanın sonucunun tatlıya bağlanmasına sevindim.ne kadar farklı olursak olalım bir arada yaşamyı öğrenmeliyiz.bunun için iki tane kavramı anlamalıyız.saygı ve hoşgörü...

    YanıtlaSil
  32. alicim memnun oldum bende selen.istanbul kadiköyden:))şirketteyim işlerim çok yoğun bugün bebişimde ananeyle tatile gitti özledim şimdiden:((toplaşıp bana gelin bi hafta sonu börekte yaparım pastada tiramisüyü çok güsel yaparım benden sölemesi:))

    YanıtlaSil
  33. :) yakınmışız. hatta komşu bile olabiliriz :)
    umarım bebeğine tez zamanda kavuşursun. kimbilir belki bigün ahmet'le geliriz tiramisunu yemeye. hiçbişey imkansız değildir.

    YanıtlaSil
  34. önceden hbr verinde kocamın iş seyahatinde olduğu güne denk getirelim :)))malesef o benim kadar geniş değil nede olsa karadeniz erkeği :))))

    YanıtlaSil