8 Temmuz 2009 Çarşamba

evlilik baskısı

evet. bu ara en önemli gündemime geldi mesele. EVLiLiK...

yıllardır hiç olmadığı kadar baskı altındayım evlilik konusunda. bursa'daki ailemin uzaktan evlen baskıları, annemin aralarda gelip evi temizlerken "ah bi gelinim yokki evirsin çevirsin burayı" ağlamaları iyice zıvanadan çıkarıyor beni. yaşımda aldı başını gidiyor hani, haksız değil kadın. dışardan görünen şu; ben bilerek evliliği erteliyorum.

ama içerden görüneni anlatayım. heteroseksüel olsam muhtemelen 8 yaşlarında bir çocuğum vardı. evlenmeyi düşündüm yıllar önce. olmadı zaten yaşım küçüktü ve yeni yeni erkeklere karşı ilgimi farkediyordum. cehalet mutluluktur lafı boş değil. ben kendimi tanıdıkça kadınlara karşı hislerim biraz daha şüphe kaplandı. gün geldi kadın ve erkeğin benim için anlamını bile şaşırdım. ama şimdi eminim hislerimden, kadınlar kadar erkek teninden ve varlığından zevk aldıgımı ve mutlu olduğumu biliyorum. bu karmaşık ruh hali beni evlenmek fikrinden uzak tutuyor. daha doğrusu korkutuyor. resmi bir evrakla baglılıgımı birine kanıtladıktan sonra hemcinsime karşı ilgimin tekrar taşmasından çok korkuyorum. yani evli ama erkeklerle yada tek erkekle ilişkisi olan bi adam olmaktansa bekar ve yalnız olmak daha az vicdanımı rahatsız ediyor. ailemin ve çevremin "evlen olm" baskılarına bir şekilde sabredebiliyorum. bakalım ne kadar dayanabileceğim buna. yada aklımı herşeyden uzaklaştıracak bi kız çıkacakmı karşıma. görelim..

tarih=25 mart 2009 (ahmet'ten önce)

2 yorum:

  1. sevgili kardesim,
    Ben hic delicesine asik olmadim,
    ve bundan hep korkmusumdur. Kalbimin kirilmasindan cok korkarim,insanlardan hep kactim,sanirim hala da oyle.
    Ama askin ne kadar kutsal oldugunu
    Allah bana iliklerime kadar hissettirdi hep. ASK cok kutsal ve yuce,mucizevi,sihirli bisey.Bunu hissediyorum ve bu duygular icin Allah a sukrediyorum. Asik olmadan boyleyse asik olanlar ne hisseder kimbilir, yada daha ustun olan ebedi ASK nasildir kimbilir?
    Cenneteki sevgiler, varligima sebep olan ASK. Yuce Guzelligi gormek... Kelimeler yetmiyor.
    Sadece mutluyum,hayat zor ama bu gunahkar kalbimin kucucuk bir yerindede de olsa,ASK LOVE denince hareketlenme oluyor. Ve Allah'tan ne kadar gunahlara batsam da,amacimi unutsamda,beni unutmamasini ve birakmamasini diliyorum...
    Bu sarkiyi size hediye ediyorum,
    Lutfen gozlerini kapayip dinle,
    Allah a emanet ol,
    hoscakal

    http://www.youtube.com/watch?v=di1GRO1aQ9Q&feature=channel_page

    YanıtlaSil
  2. yaşadığım aşk mı bilmiyorum ama durup dururken aklıma gelince yüzüm gülüyo. böyle sesini duyduğum anda içim dakkalarca kovalanmışta yakalanmış serçe yüreği gibi atıyor kalbim. günahmıdır bilmem ama kötü şeyler yapmak gelmiyo içimden. bu hissin ne olduğunun önemi yok. adı da olmak zorunda deil. ama güzel, çok güzel bişey.

    şarkı çok güzeldi.
    umarım sizin kalbinizde daha büyük hisler oluşur gerçek birine karşı

    YanıtlaSil